Directeur Primair Onderwijs Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Primair Onderwijs? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur primair onderwijs. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur primair onderwijs wordt.

 

Wat is een Directeur Primair Onderwijs?

In het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs wordt de functie van Directeur, of Schoolleider, op verscheidene manieren ingevuld. Er zijn twee criteria op basis waarvan onderscheid wordt gemaakt; de rol van het bestuur en daarmee het mandaat van de Directeur en de complexiteit van de organisatie (omvang personeelsbestand, scholenaantal). Zo zijn er verschillende bestuurlijke niveaus met bijpassende inschaling.

Op (zeer) grote scholen voor primair en (voortgezet) speciaal onderwijs (met mogelijk meerdere locaties) is de rol van de Directeur afhankelijk van het soort bestuur (beleidsbepalend versus toezichthoudend).

De Directeur Primair Onderwijsis op vijf terreinen actief. Allereerst geeft hij sturing aan onderwijs en organisatie; hij onderhoudt o.a. contacten met ouders en relevante instellingen en bewaakt de kwaliteit van het onderwijs. Ten tweede ziet hij toe op de uitvoering van het onderwijsproces; hij verzorgt de begroting en beslist over overplaatsing of verwijdering van leerlingen. Ook personeelsmanagement valt onder zijn taken; hij is verantwoordelijk voor werving en selectie en geeft leiding aan personeel. Het vierde terrein is beleidsontwikkeling binnen de school; zowel implementatie en ontwikkeling als evaluatie. 

Afhankelijk van het soort bestuur is de ene Directeur vooral uitvoerend en adviserend aan het werk en heeft de andere Directeur meer inhoudelijke taken in het maken van beleid en opstellen van beleidsdoelen. De Directeur vertegenwoordigt de school naar externe contacten.

Hij legt verantwoording af aan het bestuur.

 

(FUWA-PO)Wil je werken als Directeur Primair Onderwijs?

Werk je al als Directeur Primair Onderwijs en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Primair Onderwijs worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Primair Onderwijs, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Primair Onderwijs in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Algemeen Directeur
  • Leraar
  • Leerling

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2811 tot €5067

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Primair Onderwijs

Wat verdient een Directeur Primair Onderwijs?

Een Directeur Primair Onderwijs zit in schaal DC (vroeger schaal 12). Naast een brutomaandloon van tussen de €2811 en €5067 ontvangt een Directeur diverse toelages; een eindejaarsuitkering, uitkering op de dag van de leraar (€200 bruto) en een bijdrage in ziektekosten.

In het onderwijs krijgt de werknemer uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

Onlangs zijn de startsalarissen voor schoolleiders verhoogd en is het carrièrepatroon ingekort, waardoor zij sneller hun maximumsalaris bereiken.

Salarisschaal Directeur Primair Onderwijs

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur Primair Onderwijs

Er zijn geen vacatures Directeur Primair Onderwijs aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Directeur Primair Onderwijs in werkt.

Meer weten over de sector waar een Directeur Primair Onderwijs in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Primair Onderwijs

Wat is de toekomst van Directeur Primair Onderwijs?

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk. Het aantal functies in het primair onderwijs neemt toe. In het onderwijs wordt (bij)scholing aangemoedigd, wat de kansen op doorgroeien vergroot. Voor een Directeur op het niveau van schoolmanagement zijn er mogelijkheden hoger op de managementladder, in (overkoepelend) bestuur. Ook hier is het mogelijk om beleidsbepalend of toezichthoudend invulling te geven aan de functie.

Baankans Directeur Primair Onderwijs

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur Primair Onderwijs worden: Opleidingen tot Directeur Primair Onderwijs

Wil je directeur primair onderwijs worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Directeur Primair Onderwijs? 

In veel gevallen zal de Directeur eerst leraar geweest zijn en dus een lesbevoegdheid hebben voor primair speciaal onderwijs.

Voor mensen met een dergelijk HBO diploma bestaat de masteropleiding Integraal Leiderschap voor Schoolleiders, die opleidt tot Onderwijskundig Teamleider.

Aangezien de Directeur geen onderwijzende taken uitvoert is het denkbaar dat iemand zonder lesbevoegdheid, maar met leidinggevende ervaring, de eenjarige Opleiding tot Schoolleider voor zij-instromers uit het bedrijfsleven doet en zo het onderwijs in stroomt.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur Primair Onderwijs

Professionalisering schoolleiders – Omgaan met verschillen
PROFESSIONALISERING SCHOOLLEIDERS – OMGAAN MET VERSCHILLEN Schoolleiders primair onderwijs (PO) die zich in het Schoolleidersregister hebben geregistreerd als directeur primair onderwijs (RDO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie …
Meer opleidingen Directeur Primair Onderwijs

Weet je nog niet of je Directeur Primair Onderwijs wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur Primair Onderwijs of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Directeur Primair Onderwijs

Met wie werkt een Directeur Primair Onderwijs samen? 

De Directeur heeft zowel binnen als buiten de school een uitgebreid netwerk. Intern heeft hij te maken met al het personeel; lesgevend en ondersteunend. Daarnaast heeft hij contact met ouders en leerlingen. Buiten de school, bijvoorbeeld op wijkniveau, voert hij overleg met relevante instanties in bijvoorbeeld jeugdzorg en ambtenaren. In het kader van beleidsontwikkeling communiceert hij met collega's van andere onderwijsinstellingen.


  • Algemeen Directeur
  • Leraar
  • Leerling
Directeur Primair Onderwijs


Organisaties waar een Directeur Primair Onderwijs werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Primair Onderwijs meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Primair Onderwijs?

De Directeur werkt bij een instelling voor primair en (voortgezet) speciaal onderwijs en is dus werkzaam in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Directeur Primair Onderwijs

Waar kun je het beste werken als Directeur Primair Onderwijs? Hieronder vind je de best door de Directeur Primair Onderwijs beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Primair Onderwijs.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Primair Onderwijs:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Primair Onderwijs.

Welke competenties heeft een Directeur Primair Onderwijs nodig?

Een Directeur Primair Onderwijs heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Primair Onderwijs

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Primair Onderwijs passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Primair Onderwijs nodig? 

De Directeur kan goed met mensen overweg. Hij weet wat er speelt en wat mensen nodig hebben en hij zal dit waar mogelijk geven of faciliteren (Gever). Hij is niet alleen betrokken,maar heeft net als de leraar een idealistische inslag. Hij ziet leiding geven als een missie en doet dit met overtuiging. Hij heeft namelijk een duidelijk beeld van 'hoe het hoort'. Dit en zijn realistische kijk op de wereld maakt het voor hem mogelijk hetgeen hij om zich heen ziet om te zetten in beleidsvoorstellen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Primair Onderwijs


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Primair Onderwijs

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Primair Onderwijs

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Primair Onderwijs

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Primair Onderwijs

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Primair Onderwijs dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Primair Onderwijs belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Primair Onderwijs. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Primair Onderwijs iets voor je?

Zou je graag Directeur Primair Onderwijs willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Primair Onderwijs bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Primair Onderwijs

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar