Docent bluesgeschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent bluesgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent bluesgeschiedenis geeft les in het vak bluesgeschiedenis.

De docent bluesgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent bluesgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak bluesgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak bluesgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent bluesgeschiedenis geeft onder andere les over de hedendaagse bluesmuziek, de oorsprong van de bluesmuziek, de ontwikkeling van de bluesmuziek en leert zijn leerlingen/studenten kennismaken met verschillende bekende bluesmuzikanten en muziekstukken.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent bluesgeschiedenis zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent bluesgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent bluesgeschiedenis waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent bluesgeschiedenis heeft verstand van het vak bluesgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent bluesgeschiedenis geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpoint.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent bluesgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en bij ouderavonden (waar hij de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt en kijkt naar eventuele verbeterpunten).

Wil je werken als Docent bluesgeschiedenis?

Werk je al als Docent bluesgeschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent bluesgeschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent bluesgeschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent bluesgeschiedenis in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent bluesgeschiedenis

Wat verdient een Docent bluesgeschiedenis?

Het salaris van de docent bluesgeschiedenis ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent bluesgeschiedenis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent bluesgeschiedenis

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent bluesgeschiedenis

Hoe goed is de toekomst voor de Docent bluesgeschiedenis? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bluesgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent bluesgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops bluesgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent bluesgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent bluesgeschiedenis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent bluesgeschiedenis worden: Opleidingen tot Docent bluesgeschiedenis

Hoe word je een Docent bluesgeschiedenis? 

De docent bluesgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent bluesgeschiedenis

Meer opleidingen Docent bluesgeschiedenis

Weet je nog niet of je Docent bluesgeschiedenis wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent bluesgeschiedenis of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent bluesgeschiedenis

Met wie werkt een Docent bluesgeschiedenis samen? 

Het netwerk van de docent bluesgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit de wereld van de bluesmuziek (bijvoorbeeld bluesmuzikanten, producers e.d.) die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent bluesgeschiedenis


Organisaties waar een Docent bluesgeschiedenis werkzaam is

Waar werkt een Docent bluesgeschiedenis meestal? 

De docent bluesgeschiedenis geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent bluesgeschiedenis

Waar kun je het beste werken als Docent bluesgeschiedenis? Hieronder vindt je de best door de Docent bluesgeschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent bluesgeschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent bluesgeschiedenis:

Welke competenties heeft een een Docent bluesgeschiedenis nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent bluesgeschiedenis

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent bluesgeschiedenis nodig? 

De docent bluesgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak bluesgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent bluesgeschiedenis een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent bluesgeschiedenis


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent bluesgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent bluesgeschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent bluesgeschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent bluesgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent bluesgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent bluesgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent bluesgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent bluesgeschiedenis iets voor je?

Zou je graag Docent bluesgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent bluesgeschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar