Docent conceptontwikkeling Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent conceptontwikkeling? Lees de functieomschrijving.

De docent conceptontwikkeling geeft les in het vak conceptontwikkeling.

De docent conceptontwikkeling geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement, marketingcommunicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. Ook kan de docent conceptontwikkeling freelance cursussen/lessen/workshops conceptontwikkeling geven. De docent conceptontwikkeling geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak conceptontwikkeling. In dit vak wordt de leerlingen/studenten geleerd hoe zij voor hun doelgroep concepten kunnen ontwikkelen.

De docent conceptontwikkeling ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent conceptontwikkeling naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent conceptontwikkeling heeft verstand van het vak conceptontwikkeling en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent conceptontwikkeling de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent conceptontwikkeling?

Werk je al als Docent conceptontwikkeling en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent conceptontwikkeling worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent conceptontwikkeling, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent conceptontwikkeling in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent conceptontwikkeling

Wat verdient een Docent conceptontwikkeling?

De docent conceptontwikkeling die werkzaam is op een school verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. Voor de docent conceptontwikkeling die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft valt geen precieze salarisindicatie te geven omdat hij over het algemeen zijn eigen tarief mag bepalen.

Salarisschaal Docent conceptontwikkeling

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent conceptontwikkeling

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent conceptontwikkeling

Hoe goed is de toekomst voor de Docent conceptontwikkeling? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent conceptontwikkeling is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent conceptontwikkeling ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Baankans Docent conceptontwikkeling

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent conceptontwikkeling worden: Opleidingen tot Docent conceptontwikkeling

Hoe word je een Docent conceptontwikkeling? 

De docent conceptontwikkeling heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en/of is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent conceptontwikkeling.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent conceptontwikkeling

Creatief Grafisch Ontwerpen
Een diploma Creatief Grafisch Ontwerpen halen op je eigen tempo? Bij NHBO Thuisstudie bepaal jij zelf hoe snel je studeert, waar en wanneer. Wij bieden jou de theorie en 1 …
Meer opleidingen Docent conceptontwikkeling

Weet je nog niet of je Docent conceptontwikkeling wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent conceptontwikkeling of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent conceptontwikkeling

Met wie werkt een Docent conceptontwikkeling samen? 

Het netwerk van de docent conceptontwikkeling bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak
Docent conceptontwikkeling


Organisaties waar een Docent conceptontwikkeling werkzaam is

Waar werkt een Docent conceptontwikkeling meestal? 

De docent conceptontwikkeling werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent conceptontwikkeling

Waar kun je het beste werken als Docent conceptontwikkeling? Hieronder vindt je de best door de Docent conceptontwikkeling beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent conceptontwikkeling.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent conceptontwikkeling:

Welke competenties heeft een een Docent conceptontwikkeling nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent conceptontwikkeling

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent conceptontwikkeling nodig? 

De docent conceptontwikkeling is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent conceptontwikkeling een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak conceptontwikkeling over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Bekijk de persoonstypen voor Docent conceptontwikkeling


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent conceptontwikkeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent conceptontwikkeling

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent conceptontwikkeling

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent conceptontwikkeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent conceptontwikkeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent conceptontwikkeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent conceptontwikkeling. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent conceptontwikkeling iets voor je?

Zou je graag Docent conceptontwikkeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent conceptontwikkeling bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar