Docent corporate communication Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent corporate communication? Lees de functieomschrijving.

De docent corporate communication geeft les in het vak corporate communication.

De docent corporate communication geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement of een andere soortgelijke opleiding. De docent corporate communication geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak corporate communication. In dit vak staat de relatie tussen interne en externe communicatie en identiteit en imago van een organisatie centraal. De docent corporate communication geeft les in onderwerpen als de oordelen van consumenten, de identiteit van een organisatie en communicatie-indicatoren.

De docent corporate communication ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent corporate communication naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent corporate communication heeft verstand van het vak corporate communication en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent corporate communication de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent corporate communication?

Werk je al als Docent corporate communication en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent corporate communication worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent corporate communication, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent corporate communication in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent corporate communication

Wat verdient een Docent corporate communication?

De docent corporate communication verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent corporate communication

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent corporate communication

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent corporate communication

Hoe goed is de toekomst voor de Docent corporate communication? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent corporate communication is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingenNaast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent corporate communication ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Baankans Docent corporate communication

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent corporate communication worden: Opleidingen tot Docent corporate communication

Hoe word je een Docent corporate communication? 

De docent corporate communication heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent corporate communication.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent corporate communication

Meer opleidingen Docent corporate communication

Weet je nog niet of je Docent corporate communication wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent corporate communication of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent corporate communication

Met wie werkt een Docent corporate communication samen? 

Het netwerk van de docent corporate communication bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak
Docent corporate communication


Organisaties waar een Docent corporate communication werkzaam is

Waar werkt een Docent corporate communication meestal? 

De docent corporate communication werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent corporate communication

Waar kun je het beste werken als Docent corporate communication? Hieronder vindt je de best door de Docent corporate communication beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent corporate communication.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent corporate communication:

Welke competenties heeft een een Docent corporate communication nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent corporate communication

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent corporate communication nodig? 

De docent corporate communication is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent corporate communication een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak corporate communication over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Bekijk de persoonstypen voor Docent corporate communication


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent corporate communication

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent corporate communication

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent corporate communication

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent corporate communication

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent corporate communication dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent corporate communication belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent corporate communication. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent corporate communication iets voor je?

Zou je graag Docent corporate communication willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent corporate communication bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent corporate communication

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar