Docent culturele en kunstzinnige vormgeving Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent culturele en kunstzinnige vormgeving. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent culturele en kunstzinnige vormgeving wordt.

 

Wat is een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving?

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving geeft les op een middelbare school. Hij geeft les aan VMBO,HAVO, VWO klassen, aan leerlingen binnen het hogere beroepsonderwijs en op de volwasseneneducatie. De docent culturele en kunstzinnige vormgeving geeft CKV. De docent culturele en kunstzinnige vormgeving leert zijn leerlingen kennis maken met de verschillende aspecten rondom kunst en cultuur. Hij neemt zijn leerlingen mee op bezoek naar musea, bioscopen, tentoonstellingen en het theater om ze daar in aanraking met (beeldende) kunst, verschillende soorten films en cabaret, dans en theatervoorstellingen te laten komen.

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving geeft zijn leerlingen opdrachten en toetsen, ontwikkelt lesmateriaal voor in zijn lessen, en geeft de leerlingen individueel en groepsgericht les. Hij praat met ze over kunst en cultuur, laat ze (zowel op bezoeken aan cultuurinstellingen als op een televisie in de klas) verschillende soorten kunst en cultuur zien en probeert zijn leerlingen op deze manier enthousiast te krijgen voor de verschillende vormen en genres binnen de kunst en cultuur.

De voornaamste en belangrijkste taak van de docent culturele en kunstzinnige vormgeving is de leerling laten ervaren wat kunst en cultuur is, ze op deze manier te laten zien welke vormen er allemaal zijn en ze enthousiast te maken. De docent culturele en kunstzinnige vormgeving laat zijn leerlingen samen met hem of zelfstandig voorstellingen, musea, films en tentoonstellingen bezoeken en laat ze literaire boeken lezen. Daarnaast maakt en ontwikkelt hij lesmateriaal en controleert hij opdrachten en kijkt hij deze na.

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving heeft verstand van kunst en cultuur en kan zijn kennis en enthousiasme op zijn leerlingen overbrengen. Daarnaast kan hij goed met leerlingen omgaan en waar nodig streng optreden.Wil je werken als Docent culturele en kunstzinnige vormgeving?

Werk je al als Docent culturele en kunstzinnige vormgeving en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent culturele en kunstzinnige vormgeving worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent culturele en kunstzinnige vormgeving in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Kunstenaars, schrijvers, theatermakers, dansers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Wat verdient een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving?

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving verdient tussen de €1500,- en €1900,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent culturele en kunstzinnige vormgeving? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent culturele en kunstzinnige vormgeving. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent culturele en kunstzinnige vormgeving vacatures

Vacature Docent CKV (beeldend) (2020-2021/ 44) 0,6 Gorinchem in GORINCHEM
Lyceum Oudehoven
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Vacature Docent CKV in Den Haag
Cor Emousschool Den Haag
Met ingang van 1 oktober 2020 zijn wij voor het VierTaal College op zoek naar een docent CKV (0,6 wtf) Wij zoeken een enthousiaste CKV docent voor het geven van …
Vacature Docent CKV in Amsterdam
Wellantcollege Sloten Amsterdam
De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering
Vacature Docent CKV
Viertaal College Den Haag
Viertaal College Den Haag zoekt een Docent CKV te Den Haag HBO geplaatst op 09-07-2020 Docent CKV Wij hebben per 1 oktober 2020 plek voor een enthousiaste CKV docent voor …
Vacature Docent CKV
Cor Emousschool Den Haag
Met ingang van 1 oktober 2020 zijn wij voor het VierTaal College op zoek naar een docent CKV (0,6 wtf) Wij zoeken een enthousiaste CKV docent voor het geven van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Wat is de toekomst van Docent culturele en kunstzinnige vormgeving?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent culturele en kunstzinnige vormgeving is voldoende en gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Daarnaast kan de docent culturele en kunstzinnige vormgeving doorgroeien binnen zijn vakgebied door ook andere lessen te geven (binnen de creatieve vakken) of de rol van mentor op zich te nemen.

Baankans Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent culturele en kunstzinnige vormgeving worden: Opleidingen tot Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Wil je Docent culturele en kunstzinnige vormgeving worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Hoe word je een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving? 

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving heeft een opleiding ''docent beeldende kunst en vormgeving'' (hbo, vierjarig) of ''voorbereidend hoger onderwijs kunstgeschiedenis en culturele kunstzinnige vorming/kunst'' (wo, vierjarig) gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Er zijn geen opleidingen Docent culturele en kunstzinnige vormgeving aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Als je Docent culturele en kunstzinnige vormgeving wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent culturele en kunstzinnige vormgeving zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving?

Competenties en Vaardigheden Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent culturele en kunstzinnige vormgeving. Als Docent culturele en kunstzinnige vormgeving wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent culturele en kunstzinnige vormgeving:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Vakkennis voor een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Het is voor een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent culturele en kunstzinnige vormgeving zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent culturele en kunstzinnige vormgeving


Werkervaring Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Het is voor een startend Docent culturele en kunstzinnige vormgeving die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent culturele en kunstzinnige vormgeving is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent beeldende kunst en vormgeving, Docent theatergeschiedenis .

Iets anders leren?

Is Docent culturele en kunstzinnige vormgeving het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Met wie werkt een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving samen? 

Het netwerk van de docent culturele en kunstzinnige vormgeving bestaat uit zijn leerlingen, de directeur van de school, zijn collega's en eventueel kunstenaars, cabaretiers, acteurs, dansers en schrijvers die op school op bezoek komen en over hun vak vertellen aan de leerlingen.


 • Leerlingen
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Kunstenaars, schrijvers, theatermakers, dansers
Docent culturele en kunstzinnige vormgeving


Organisaties waar een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving meestal werkt.

Waar werkt een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving?

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving werkt op een middelbare school of op het hoger beroepsonderwijs.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Waar kun je het beste werken als Docent culturele en kunstzinnige vormgeving? Hieronder vind je de best door de Docent culturele en kunstzinnige vormgeving beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent culturele en kunstzinnige vormgeving:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Welke competenties heeft een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving nodig?

Een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent culturele en kunstzinnige vormgeving passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving nodig? 

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving is een gever. Hij weet zijn enthousiasme en zijn kennis op het gebied van kunst en cultuur op zijn leerlingen over te geven om ze zo met kunst en cultuur kennis te laten maken en ze enthousiast te maken.

Daarnaast is de docent culturele en kunstzinnige vormgeving een waarnemer. Hij bezoekt van tevoren voorstellingen om te kijken of deze geschikt zijn, heeft verstand van kunst en cultuur, let op details en werkt accuraat om zo iedere leerling groepsgericht een goede les te geven en eventueel individueel te helpen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent culturele en kunstzinnige vormgeving


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent culturele en kunstzinnige vormgeving dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent culturele en kunstzinnige vormgeving belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent culturele en kunstzinnige vormgeving. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent culturele en kunstzinnige vormgeving iets voor je?

Zou je graag Docent culturele en kunstzinnige vormgeving willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent culturele en kunstzinnige vormgeving bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar