Docent dansanalyse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent dansanalyse? Lees de functieomschrijving.

De docent dansanalyse geeft les in het vak dansanalyse.

De docent dansanalyse geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting dans. De docent dansanalyse geeft les in de verschillende facetten van het vak dansanalyse. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten inzicht in beweging en compositiestructuren en leert hij zijn leerlingen/studenten dansvoorstellingen analyseren om zo te leren hoe ze klassieke en moderne bewegingspatronen kunnen herkennen en analyseren. Ook leert hij zijn leerlingen/studenten door het kijken naar voorstellingen de parameters van de choreografische creativiteit ontwaren, duiden en verklaren.

De docent dansanalyse geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de lessen kan de docent dansanalyse de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en ze waar nodig individuele begeleiding bieden.

De docent dansanalyse heeft verstand van het vak dansanalyse en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij zijn leerlingen/studenten streng toe te spreken wanneer ze zich vervelend gedragen of wanneer hun inzet niet goed is.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent dansanalyse ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleidingen en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten. Ook neemt de docent dansanalyse zijn leerlingen/studenten mee naar het theater om dansvoorstellingen te bekijken en te analyseren.

Wil je werken als Docent dansanalyse?

Werk je al als Docent dansanalyse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent dansanalyse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent dansanalyse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent dansanalyse in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Dansgezelschappen
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent dansanalyse

Wat verdient een Docent dansanalyse?

De docent dansanalyse verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent dansanalyse

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent dansanalyse

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent dansanalyse

Hoe goed is de toekomst voor de Docent dansanalyse? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent dansanalyse is laag omdat het vak dansanalyse alleen op specifieke opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent dansanalyse de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere dansvakken les te gaan geven.

Baankans Docent dansanalyse

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent dansanalyse worden: Opleidingen tot Docent dansanalyse

Hoe word je een Docent dansanalyse? 

De docent dansanalyse heeft zelf een dansopleiding of een opleiding op het conservatorium gevolgd (HBO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven of heeft de opleiding ''docent dans'' gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent dansanalyse

Meer opleidingen Docent dansanalyse

Weet je nog niet of je Docent dansanalyse wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent dansanalyse of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent dansanalyse

Met wie werkt een Docent dansanalyse samen? 

Het netwerk van de docent dansanalyse bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, dansgezelschappen die op school komen spreken en zijn collega's.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Dansgezelschappen
 • Collega's
Docent dansanalyse


Organisaties waar een Docent dansanalyse werkzaam is

Waar werkt een Docent dansanalyse meestal? 

De docent dansanalyse werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent dansanalyse

Waar kun je het beste werken als Docent dansanalyse? Hieronder vindt je de best door de Docent dansanalyse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent dansanalyse.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent dansanalyse:

Welke competenties heeft een een Docent dansanalyse nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent dansanalyse

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent dansanalyse nodig? 

De docent dansanalyse is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak dansanalyse over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Ook is de docent dansanalyse een waarnemer. Hij kan goed naar voorstellingen kijken en deze analyseren en let ook goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze zo optimaal mogelijk te kunnen helpen ontwikkelen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent dansanalyse


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent dansanalyse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent dansanalyse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent dansanalyse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent dansanalyse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent dansanalyse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent dansanalyse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent dansanalyse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent dansanalyse iets voor je?

Zou je graag Docent dansanalyse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent dansanalyse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent dansanalyse

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar