Docent Engels (1e graads) Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent Engels (1e graads) Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent Engels (1e graads) worden: Opleidingen tot Docent Engels (1e graads)

Wil je Docent Engels (1e graads) worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Docent Engels (1e graads), de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Docent Engels (1e graads).

Hoe word je een Docent Engels (1e graads)? 

De meeste Docenten Engels hebben een 1e of 2e graads HBO Opleiding Engelse Taal gevolgd (tegenwoordig Bachelor/Master of Education in English Language). Ook is het mogelijk een WO Onderwijsmaster Engels te volgen aan de Universiteit (gelijk aan een 1e graads opleiding). Wanneer er een gebrek heerst aan voldoende instromend personeel dan kan een directie overwegen iemand op basis van ervaring aan te nemen. De kandidaat moet dan wel aantoonbare taalkundige en/of onderwijskwaliteiten bezitten.

Met een 1e graads bevoegdheid mag je aan alle klassen lesgeven en verdien je meer dan wanneer je een 2e graads bevoegdheid hebt. Een 2e graads docent mag alleen aan de jaargangen 1 t/m 3 lesgeven met uitzondering van VMBO waarbij men wel alle jaren mag onderwijzen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent Engels (1e graads)

Er zijn geen opleidingen Docent Engels (1e graads) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent Engels (1e graads) in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderwijs

Is het verstandig om Docent Engels (1e graads) te worden?

Voordat je aan een opleiding Docent Engels (1e graads) begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Docent Engels (1e graads) worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Docent Engels (1e graads)?

Het arbeidsmarktperspectief voor een beginnende Leraar Engels (of iemand die zoek naar een baan als leraar Engels) is al een aantal jaren zeer goed. Waar er bij vakken als geschiedenis en aardrijkskunde weinig werkgelegenheid is, is dat bij talen en overige vakken juist niet het geval. De kranten staan dagelijks vol van vacatures in deze secties.

De carrièremogelijkheden voor een Leraar Engels zijn niet heel groot. Dit vraagt echter om relativering. Als met carrièremogelijkheden wordt bedoeld: interne mogelijkheden, dan zijn deze zeker voorhanden. Sowieso groeit een leraar automatisch elk jaar door in zijn salaris: hoe meer ervaringsjaren, hoe meer men verdient. De verhogingen zijn echter niet groot en de top is relatief snel bereikt. Doorgroeien in salarisschalen en mogelijkheden kan dan alleen als men op 1e graads niveau gaat lesgeven.

Verder zijn er mogelijkheden wat betreft aanvullende taken als sectievoorzitter, mentorschap en men kan zelfs een andere functie gaan bekleden zoals afdelingshoofd, iets in management, conrector of zelfs rectorschap tot en met zitting in de raad van bestuur. Buiten de klaslokalen blijkt het moeilijker om een switch te maken, maar de mogelijkheden zijn er altijd. Sommige leraren kunnen op jonge leeftijd nog prima switchen naar het bedrijfsleven, en men kan er voor opteren om de wetenschap in te gaan (op zoek naar een promotietraject) of uiteraard zelf het pad uitstippelen (eigen bedrijf, etc.)

De actuele kans op werk voor een Docent Engels (1e graads)

Het beroep Docent Engels (1e graads) is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten taalkundige vakken vo/mbo. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten taalkundige vakken vo/mbo is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

136

Baankans Docent Engels (1e graads)

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Docent Engels (1e graads)

Als je je wilt omscholen tot Docent Engels (1e graads) is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Docent Engels (1e graads) door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Docent Engels (1e graads) zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Docent Engels (1e graads)

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent Engels (1e graads) dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature Docent Engels in opleiding !
Matchpartner
Bedrijfsomschrijving Dit kan erg uiteen lopen.We gaan samen met jou opzoek naar de juiste school Over MatchpartnerMatchpartner biedt jou als docent de zekerheid van een contract met de flexibiliteit om …
Vacature Docent Engels in opleiding !
Matchpartner
Bedrijfsomschrijving Dit kan erg uiteen lopen.We gaan samen met jou opzoek naar de juiste school Over MatchpartnerMatchpartner biedt jou als docent de zekerheid van een contract met de flexibiliteit om …
Vacature Docent Engels in opleiding !
Matchpartner
"I beat two flies in one clap"  "Better one bird in the hand then ten in the sky" "Don't make yourself busy" Irriteer jij je ook zo aan de deze …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent Engels (1e graads)

Als je Docent Engels (1e graads) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Engels (1e graads) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Engels (1e graads)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Engels (1e graads)?

Competenties en Vaardigheden Docent Engels (1e graads)

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Docent Engels (1e graads) nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Docent Engels (1e graads) nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Engels (1e graads)

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent Engels (1e graads)

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Engels (1e graads). Als Docent Engels (1e graads) wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Engels (1e graads):


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Engels (1e graads)

Vakkennis voor een Docent Engels (1e graads)

Het is voor een Docent Engels (1e graads) ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Docent Engels (1e graads) zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Docent Engels (1e graads)


Werkervaring Docent Engels (1e graads)

Het is voor een startend Docent Engels (1e graads) die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Engels (1e graads) is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Docent Engels (1e graads), maar iets anders?

Is een opleiding Docent Engels (1e graads) het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Docent Engels (1e graads)

Als je Docent Engels (1e graads) wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Docent Engels (1e graads)


Weten hoe het is om als Docent Engels (1e graads) te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Docent Engels (1e graads) te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Docent Engels (1e graads) te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Docent Engels (1e graads) te worden?

Zou je graag Docent Engels (1e graads) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Docent Engels (1e graads) voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar