Docent Frans (1e graads) Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent Frans (1e graads) Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent Frans (1e graads) worden: Opleidingen tot Docent Frans (1e graads)

Wil je Docent Frans (1e graads) worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Docent Frans (1e graads), de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Docent Frans (1e graads).

Hoe word je een Docent Frans (1e graads)? 

De meeste Docenten Frans hebben een 1e of 2e graads HBO Opleiding Franse Taal gevolgd (tegenwoordig Bachelor / Master of Education in French Language). Ook is het mogelijk een WO Onderwijsmaster Frans te volgen aan de Universiteit (gelijk aan een 1e graads opleiding). Wanneer er een gebrek heerst aan voldoende instromend personeel dan kan een directie overwegen iemand op basis van ervaring aan te nemen. De kandidaat moet dan wel aantoonbare taalkundige kennis en/of onderwijskwaliteiten bezitten.

Met een 1e graads bevoegdheid mag je aan alle klassen lesgeven en verdien je meer dan wanneer je een 2e graads bevoegdheid hebt. Een 2e graads docent mag alleen aan de jaargangen 1 t/m 3 lesgeven met uitzondering van VMBO waarbij men wel alle jaren mag onderwijzen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent Frans (1e graads)

Er zijn geen opleidingen Docent Frans (1e graads) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent Frans (1e graads) in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderwijs

Is het verstandig om Docent Frans (1e graads) te worden?

Voordat je aan een opleiding Docent Frans (1e graads) begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Docent Frans (1e graads) worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Docent Frans (1e graads)?

Het arbeidsmarktperspectief voor een beginnende Leraar Frans (of iemand die zoek naar een baan als leraar Frans) is al een aantal jaren zeer goed. Waar er bij vakken als geschiedenis en aardrijkskunde weinig werkgelegenheid is, is dat bij talen en overige vakken juist niet het geval. De kranten staan dagelijks vol met vacatures in deze secties.

De carrièremogelijkheden voor een Leraar Frans zijn niet heel groot. Dit vraagt echter om relativering. Als met carrièremogelijkheden wordt bedoeld: interne mogelijkheden, dan zijn deze zeker voorhanden. Sowieso groeit een leraar automatisch elk jaar door in zijn salaris: hoe meer ervaringsjaren, hoe meer men verdient. De verhogingen zijn echter niet groot en de top is relatief snel bereikt. Doorgroeien in salarisschalen en mogelijkheden kan dan alleen als men op 1e graads niveau gaat lesgeven.

Verder zijn er mogelijkheden wat betreft aanvullende taken als sectievoorzitter, mentorschap,  en men kan zelfs een andere functie gaan bekleden zoals afdelingshoofd, iets in management, conrector of zelfs rectorschap tot en met zitting in de raad van bestuur. Buiten de klaslokalen blijkt het moeilijker om een switch te maken maar de mogelijkheden zijn er altijd. Sommige leraren kunnen op jonge leeftijd nog prima switchen naar het bedrijfsleven en men kan er voor kiezen om de wetenschap in te gaan (op zoek naar een promotietraject) of uiteraard zelf het pad uitstippelen (eigen bedrijf, etc.)

De actuele kans op werk voor een Docent Frans (1e graads)

Het beroep Docent Frans (1e graads) is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten taalkundige vakken vo/mbo. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten taalkundige vakken vo/mbo is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

20

Baankans Docent Frans (1e graads)

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Docent Frans (1e graads)

Als je je wilt omscholen tot Docent Frans (1e graads) is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Docent Frans (1e graads) door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Docent Frans (1e graads) zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Docent Frans (1e graads)

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent Frans (1e graads) dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent Frans (1e graads)

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent Frans (1e graads)

Als je Docent Frans (1e graads) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Frans (1e graads) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Frans (1e graads)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Frans (1e graads)?

Competenties en Vaardigheden Docent Frans (1e graads)

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Docent Frans (1e graads) nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Docent Frans (1e graads) nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Frans (1e graads)

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Docent Frans (1e graads)

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Frans (1e graads). Als Docent Frans (1e graads) wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Frans (1e graads):


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Frans (1e graads)

Vakkennis voor een Docent Frans (1e graads)

Het is voor een Docent Frans (1e graads) ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Docent Frans (1e graads) zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Docent Frans (1e graads)


Werkervaring Docent Frans (1e graads)

Het is voor een startend Docent Frans (1e graads) die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Frans (1e graads) is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Docent Frans (1e graads), maar iets anders?

Is een opleiding Docent Frans (1e graads) het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Docent Frans (1e graads)

Als je Docent Frans (1e graads) wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Docent Frans (1e graads)


Weten hoe het is om als Docent Frans (1e graads) te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Docent Frans (1e graads) te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Docent Frans (1e graads) te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Docent Frans (1e graads) te worden?

Zou je graag Docent Frans (1e graads) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Docent Frans (1e graads) voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar