Docent geotechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent geotechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent geotechniek geeft les in het vak geotechniek.

De docent geotechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting geotechniek of een andere technische opleiding. De docent geotechniek leert zijn leerlingen/studenten door middel van theorie en praktijklessen alle facetten van het vak geotechniek. Geotechniek draait om bouwen op en in de grond. De docent geotechniek geeft lessen over onderwerpen als funderingen, grondconstructies, damwanden en tunnels (en andere ondergrondse werken).

De docent geotechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen, theorieopdrachten, praktijkopdrachten, projecten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens ook nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Door middel van het werk van de leerlingen/studenten kijkt hij naar hun studievoortgang en ontwikkeling en bespreekt deze met ze. Ook biedt hij ze, waar nodig, eventueel individuele of groepsgerichte begeleiding aan.

De docent geotechniek heeft zelf veel technisch inzicht en verstand van het vak geotechniek en weet dit op een leuke, educatieve, interessante en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om deze weer te herstellen en de orde te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent geotechniek ook een bezoek brengen aan stagebedrijven wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten, de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Wil je werken als Docent geotechniek?

Werk je al als Docent geotechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent geotechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent geotechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent geotechniek in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent geotechniek

Wat verdient een Docent geotechniek?

De docent geotechniek verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent geotechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent geotechniek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent geotechniek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent geotechniek? 

Er is redelijk veel werkgelegenheid voor de docent geotechniek. Het arbeidsmarktperspectief voor de docent geotechniek met relevante diploma's en voldoende praktijkervaring is gemiddeld. Daarnaast kan de docent geotechniek zich specialiseren in andere technische vakken om ook daarin les te kunnen geven en kan hij naast zijn rol als docent ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent geotechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent geotechniek worden: Opleidingen tot Docent geotechniek

Hoe word je een Docent geotechniek? 

De docent geotechniek heeft een opleiding ''Civiele Techniek'' of ''Built Environment'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig. Na enige jaren praktijkervaring (en eventueel het behalen van een onderwijsbevoegdheid) kan hij vervolgens les gaan geven als docent geotechniek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent geotechniek

Meer opleidingen Docent geotechniek

Weet je nog niet of je Docent geotechniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent geotechniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent geotechniek

Met wie werkt een Docent geotechniek samen? 

Het netwerk van de docent geotechniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken, stagebegeleiders bij de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de directeur van de school.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
Docent geotechniek


Organisaties waar een Docent geotechniek werkzaam is

Waar werkt een Docent geotechniek meestal? 

De docent geotechniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent geotechniek

Waar kun je het beste werken als Docent geotechniek? Hieronder vindt je de best door de Docent geotechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent geotechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent geotechniek:

Welke competenties heeft een een Docent geotechniek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent geotechniek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent geotechniek nodig? 

De docent geotechniek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen, houdt veranderingen binnen de technische sector nauwlettend in de gaten, en let goed op tijdens lessen en projecten om te kijken hoe zijn leerlingen/studenten het doen.

Daarnaast is de docent geotechniek een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak geotechniek over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele of groepsgerichte begeleiding. Tijdens vergaderingen met collega's zal de docent geotechniek ook zijn mening geven wanneer de opleiding, de school en de leerlingen/studenten worden besproken.

Bekijk de persoonstypen voor Docent geotechniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent geotechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent geotechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent geotechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent geotechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent geotechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent geotechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent geotechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent geotechniek iets voor je?

Zou je graag Docent geotechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent geotechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent geotechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar