Docent geotechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent geotechniek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent geotechniek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent geotechniek wordt.

 

Wat is een Docent geotechniek?

De docent geotechniek geeft les in het vak geotechniek.

De docent geotechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting geotechniek of een andere technische opleiding. De docent geotechniek leert zijn leerlingen/studenten door middel van theorie en praktijklessen alle facetten van het vak geotechniek. Geotechniek draait om bouwen op en in de grond. De docent geotechniek geeft lessen over onderwerpen als funderingen, grondconstructies, damwanden en tunnels (en andere ondergrondse werken).

De docent geotechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen, theorieopdrachten, praktijkopdrachten, projecten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens ook nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Door middel van het werk van de leerlingen/studenten kijkt hij naar hun studievoortgang en ontwikkeling en bespreekt deze met ze. Ook biedt hij ze, waar nodig, eventueel individuele of groepsgerichte begeleiding aan.

De docent geotechniek heeft zelf veel technisch inzicht en verstand van het vak geotechniek en weet dit op een leuke, educatieve, interessante en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om deze weer te herstellen en de orde te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent geotechniek ook een bezoek brengen aan stagebedrijven wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten, de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.Wil je werken als Docent geotechniek?

Werk je al als Docent geotechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent geotechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent geotechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent geotechniek in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent geotechniek

Wat verdient een Docent geotechniek?

De docent geotechniek verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent geotechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent geotechniek

Er zijn geen vacatures Docent geotechniek aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent geotechniek in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent geotechniek in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent geotechniek

Wat zijn de baankansen voor een Docent geotechniek?

Er is redelijk veel werkgelegenheid voor de docent geotechniek. Het arbeidsmarktperspectief voor de docent geotechniek met relevante diploma's en voldoende praktijkervaring is gemiddeld. Daarnaast kan de docent geotechniek zich specialiseren in andere technische vakken om ook daarin les te kunnen geven en kan hij naast zijn rol als docent ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

De actuele kans op werk voor een Docent geotechniek

Het beroep Docent geotechniek is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs wis-, natuurkunde en techniek. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs wis-, natuurkunde en techniek is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent geotechniek

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent geotechniek worden: Opleidingen tot Docent geotechniek

Wil je Docent geotechniek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent geotechniek.

Hoe word je een Docent geotechniek? 

De docent geotechniek heeft een opleiding ''Civiele Techniek'' of ''Built Environment'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig. Na enige jaren praktijkervaring (en eventueel het behalen van een onderwijsbevoegdheid) kan hij vervolgens les gaan geven als docent geotechniek.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent geotechniek

Er zijn geen opleidingen Docent geotechniek aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent geotechniek in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent geotechniek

Als je Docent geotechniek wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent geotechniek zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent geotechniek

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent geotechniek?

Competenties en Vaardigheden Docent geotechniek

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent geotechniek nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent geotechniek nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent geotechniek

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent geotechniek

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent geotechniek. Als Docent geotechniek wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent geotechniek:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent geotechniek

Vakkennis voor een Docent geotechniek

Het is voor een Docent geotechniek ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent geotechniek zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent geotechniek


Werkervaring Docent geotechniek

Het is voor een startend Docent geotechniek die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent geotechniek is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent werktuigbouwkunde, Leraar techniek, Docent civiele techniek .

Iets anders leren?

Is Docent geotechniek het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent geotechniek

Met wie werkt een Docent geotechniek samen? 

Het netwerk van de docent geotechniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken, stagebegeleiders bij de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de directeur van de school.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
Docent geotechniek


Organisaties waar een Docent geotechniek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent geotechniek meestal werkt.

Waar werkt een Docent geotechniek?

De docent geotechniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent geotechniek

Waar kun je het beste werken als Docent geotechniek? Hieronder vind je de best door de Docent geotechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent geotechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent geotechniek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent geotechniek.

Welke competenties heeft een Docent geotechniek nodig?

Een Docent geotechniek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent geotechniek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent geotechniek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent geotechniek nodig? 

De docent geotechniek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen, houdt veranderingen binnen de technische sector nauwlettend in de gaten, en let goed op tijdens lessen en projecten om te kijken hoe zijn leerlingen/studenten het doen.

Daarnaast is de docent geotechniek een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak geotechniek over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele of groepsgerichte begeleiding. Tijdens vergaderingen met collega's zal de docent geotechniek ook zijn mening geven wanneer de opleiding, de school en de leerlingen/studenten worden besproken.

Bekijk de persoonstypen voor Docent geotechniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent geotechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent geotechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent geotechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent geotechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent geotechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent geotechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent geotechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent geotechniek iets voor je?

Zou je graag Docent geotechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent geotechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent geotechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar