Docent houtbewerking Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent houtbewerking? Lees de functieomschrijving.

De docent houtbewerking geeft les in het vak houtbewerking.

De docent houtbewerking geeft les op een middelbare school (zowel VMBO als HAVO en VWO klassen), het gymnasium of op een MBO of HBO opleiding (met name in de richting techniek of design). De docent houtbewerking geeft les in het vak houtbewerking. Hij leert zijn leerlingen/studenten met verschillende materialen en gereedschappen werken, leert ze hoe ze het beste materialen/producten uit hout kunnen snijden en hoe ze het beste, snelst en veiligst hout kunnen bewerken. De docent houtbewerking geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten en toetsen en kijkt deze na en becijfert deze.

De docent houtbewerking ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal (waaronder de opdrachten die hij in de klas geeft als de toetsen en het huiswerk). Hij geeft zijn leerlingen/studenten klassikaal les maar geeft ze waar nodig ook individuele begeleiding.

De docent houtbewerking heeft zelf veel verstand van houtbewerking. Hij kan op een interessante, (vaak humorvolle) en educatieve manier zijn kennis op het gebied van houtbewerking op zijn leerlingen/studenten overgeven. Naast het kijken naar de ontwikkeling van de leerlingen/studenten let de docent houtbewerking ook op veiligheid van de leerlingen/studenten. Omdat zij met gevaarlijke gereedschappen aan de slag gaan is het belangrijk dat hij goed op de klas blijft letten en waar nodig streng optreedt.

Wil je werken als Docent houtbewerking?

Werk je al als Docent houtbewerking en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent houtbewerking worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent houtbewerking, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent houtbewerking in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent houtbewerking

Wat verdient een Docent houtbewerking?

De docent houtbewerking verdient tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent houtbewerking

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent houtbewerking

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent houtbewerking

Hoe goed is de toekomst voor de Docent houtbewerking? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent houtbewerking is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent houtbewerking met een onderwijsbevoegdheid voor het vak houtbewerking of techniek. Daarnaast kan de docent houtbewerking doorgroeien binnen het onderwijs door ook de rol van mentor op zich nemen of les te gaan geven in andere technische vakken.

Baankans Docent houtbewerking

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent houtbewerking worden: Opleidingen tot Docent houtbewerking

Hoe word je een Docent houtbewerking? 

De docent houtbewerking heeft een 2de graads onderwijsbevoegdheid voor het vak houtbewerking of techniek gehaald door een opleiding ''docent techniek'' of ''leraar bouwtechniek'' gevolgd (hbo, vierjarig).

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent houtbewerking

Basiscursus Houtbewerken voor Beginners
CURSUS In onze diverse cursussen houtbewerking komen verschillende technieken aan de orde. Je leert op een professionele manier om te gaan met handgereedschappen of machines, terwijl je je techniek verfijnt …
Cursus Meubelmaken
In onze diverse cursussen houtbewerking komen verschillende technieken aan de orde. Je leert op een professionele manier om te gaan met handgereedschappen of machines, terwijl je je techniek verfijnt en …
Meer opleidingen Docent houtbewerking

Weet je nog niet of je Docent houtbewerking wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent houtbewerking of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent houtbewerking

Met wie werkt een Docent houtbewerking samen? 

Het netwerk van de docent houtbewerking bestaat uit de directeur van de school, zijn collega's, de leerlingen/studenten en eventueel hun ouders tijdens ouderavonden.


 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen
Docent houtbewerking


Organisaties waar een Docent houtbewerking werkzaam is

Waar werkt een Docent houtbewerking meestal? 

De docent houtbewerking geeft les op een middelbare school (aan VMBO, HAVO of VWO klassen), op het gymnasium of op een MBO of HBO opleiding.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent houtbewerking

Waar kun je het beste werken als Docent houtbewerking? Hieronder vindt je de best door de Docent houtbewerking beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent houtbewerking.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent houtbewerking:

Welke competenties heeft een een Docent houtbewerking nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent houtbewerking

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent houtbewerking nodig? 

De docent houtbewerking is een waarnemer. Hij let op de ontwikkelingen van zijn leerlingen/studenten op het gebied van houtbewerking en let daarnaast op de veiligheid van de klas als zij met gevaarlijke gereedschappen werken.

Daarnaast is de docent houtbewerking een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van houtbewerking en het gebruik van materialen e.d. over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent houtbewerking


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent houtbewerking

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent houtbewerking

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent houtbewerking

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent houtbewerking

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent houtbewerking dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent houtbewerking belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent houtbewerking. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent houtbewerking iets voor je?

Zou je graag Docent houtbewerking willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent houtbewerking bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent houtbewerking

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar