Docent kappersopleiding Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent kappersopleiding? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent kappersopleiding. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent kappersopleiding wordt.

 

Wat is een Docent kappersopleiding?

De docent kappersopleiding geeft les op de kappersopleiding.

De docent kappersopleiding geeft les op een MBO opleiding. Hij leidt beginnende kappers op en laat ze zich ontwikkelen binnen het vak van kapper. Hij leert ze hoe ze moeten knippen, hoe ze de verschillende knipmaterialen en knipgereedschappen moeten gebruiken en welke haarstijlen allemaal bestaan. Hij geeft ze zowel theorieles als praktijkles en laat zijn leerlingen/studenten veel oefenen in de verschillende haarstijlen en het knippen/scheren/wassen en verven van proefpersonen. De voornaamste taak van de docent kappersopleiding is het begeleiden van de studenten/leerlingen in hun ontwikkeling binnen het kappersvak.

De docent kappersopleiding ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en praktijktoetsen en opdrachten, kijkt deze na en becijfert deze. Daarnaast zal de docent kappersopleiding ook aanwezig zijn bij vergaderingen binnen de school om de opleiding te verbeteren en te bespreken.

De docent kappersopleiding heeft zelf veel verstand van het vak van kapper (en heeft zelf vaak ook enige jaren werkervaring binnen het vak) en kan zijn kennis op een educatieve, interessante en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten overbrengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden als iemand in de klas zich niet misdraagt en geeft hij waar nodig zijn leerlingen/studenten individuele begeleiding.Wil je werken als Docent kappersopleiding?

Werk je al als Docent kappersopleiding en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent kappersopleiding worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent kappersopleiding, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent kappersopleiding in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent kappersopleiding

Wat verdient een Docent kappersopleiding?

Het salaris van de docent kappersopleiding is afhankelijk van zijn werkervaring en zijn diploma's. Het salaris ligt tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent kappersopleiding

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent kappersopleiding

Er zijn geen vacatures Docent kappersopleiding aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent kappersopleiding in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent kappersopleiding in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent kappersopleiding

Wat is de toekomst van Docent kappersopleiding?

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent kappersopleiding omdat er door Nederland meerdere kappersopleidingen en haarverzorgingsopleidingen zijn. Ook kan de docent kappersopleiding gaan werken als kapper of doorgroeien door nog een rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent kappersopleiding

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent kappersopleiding worden: Opleidingen tot Docent kappersopleiding

Wil je Docent kappersopleiding worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent kappersopleiding.

Hoe word je een Docent kappersopleiding? 

De docent kappersopleiding heeft zelf een opleiding tot kapper of opleiding haarverzorging gevolgd en is na (enige) jaren werkervaring les gaan geven op de kappersopleiding om zijn kennis op het gebied van dit vak aan leerlingen over te brengen. Ook heeft de kapper een diploma op een opleiding tot docent gevolgd omdat hij zonder onderwijsbevoegdheid vrijwel nergens les kan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent kappersopleiding

Er zijn geen opleidingen Docent kappersopleiding aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent kappersopleiding in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent kappersopleiding

Als je Docent kappersopleiding wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent kappersopleiding zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent kappersopleiding

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent kappersopleiding?

Competenties en Vaardigheden Docent kappersopleiding

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent kappersopleiding nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent kappersopleiding nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent kappersopleiding

Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent kappersopleiding

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent kappersopleiding. Als Docent kappersopleiding wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent kappersopleiding:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent kappersopleiding

Vakkennis voor een Docent kappersopleiding

Het is voor een Docent kappersopleiding ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent kappersopleiding zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent kappersopleiding


Werkervaring Docent kappersopleiding

Het is voor een startend Docent kappersopleiding die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent kappersopleiding is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Kapper .

Iets anders leren?

Is Docent kappersopleiding het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent kappersopleiding

Met wie werkt een Docent kappersopleiding samen? 

Het netwerk van de docent kappersopleiding bestaat uit zijn collega's (met wie hij vergadert), zijn leerlingen/studenten (die hij lesgeeft) en de directeur van de school. Ook kan zijn netwerk bestaan uit ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.


 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
Docent kappersopleiding


Organisaties waar een Docent kappersopleiding werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent kappersopleiding meestal werkt.

Waar werkt een Docent kappersopleiding?

De docent kappersopleiding werkt op een MBO kappersopleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent kappersopleiding

Waar kun je het beste werken als Docent kappersopleiding? Hieronder vind je de best door de Docent kappersopleiding beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent kappersopleiding.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent kappersopleiding:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent kappersopleiding.

Welke competenties heeft een Docent kappersopleiding nodig?

Een Docent kappersopleiding heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent kappersopleiding

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent kappersopleiding passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent kappersopleiding nodig? 

De docent kappersopleiding is een gever. Hij geeft zijn kennis op het kappersvak over op zijn leerlingen en helpt ze ontwikkelen tot goede kapper. Ook is de docent kappersopleiding een waarnemer. Hij heeft verstand van de verschillende haarstijlen, weet wat er in de mode is/wat actueel is en hij let goed op de ontwikkelingen van zijn leerlingen en geeft waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent kappersopleiding


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent kappersopleiding

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent kappersopleiding

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent kappersopleiding

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent kappersopleiding

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent kappersopleiding dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent kappersopleiding belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent kappersopleiding. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent kappersopleiding iets voor je?

Zou je graag Docent kappersopleiding willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent kappersopleiding bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent kappersopleiding

Inge

Ik vind op springest geen opleiding tot kappersdocent. Welke opleiding moet ik volgen? 

Wendy

Beste Inge,probeer het eens bij www.kappersakademie.nl .Ik denk dat zij je wel kunnn helpen.H.gr.

Lea

Ik zou dolgraag docente willen worden,om mij en deze passie te delen,en graag aankomende haarstylisten deze op te gaan leiden tot geweldige haarstylistes en super,branche! Ik ben nu zelf al 22 jaar werkzaam als haarstyliste,en dit lijkt mij een geweldige,verfrissende uitdaging  om te gaan doen!!   Groetjes, Lea Woudstra

Lea Woudstra

Is er iemand die mij hier alsjelieft uitleg over kan geven over waar,hoe en bij welke organisatie ik dan moet zijn? Alvast erg bedankt kappercollega's! Ik beschik over een rijbewijs,dus locatie maakt voor mij niet uit. Groetjes Lea

Sarina

He hoi ik wil graag de leraaropleiding voor kappers doen welke en waar kan ik dat doen 

Adrie Boomaars

Waar kun je in het Noorden deze opleiding volgen

Nancy

Hallo sarina,kijk naar bovenstaande reacties en je vindt wat je zoekt.H.gr.

Lon maes

Ik werk nu in totaal bijna 17 jaar als praktijkdocente in het kappersvak. 3,5 jaar bij het koi( kappersopleidingsinstituut). Nu bijna 13,5 jaar bij de kappersacademie. Ik ben op dit moment op zoek naar een nieuwe baan als praktijk docent in het kappersvak.  Gr Lon Maes 

Henri

Kijk een op de site van Springest.Gr.

nejla

Dit lijk mij geweldig!

Wendy

Is ook een geweldig beroep.Maar onderschat de opleiding niet.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar