Haarstylist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Haarstylist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep haarstylist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je haarstylist wordt.

 

Wat is een Haarstylist?

Een Haarstylist werkt in principe in een kapsalon. Tegenwoordig komt het ook vaak voor dat Haarstylisten mensen thuis bezoeken om hen te knippen. Een Haarstylist verzorgt het haar van de klant. Dit houdt niet alleen in het knippen van het haar, maar ook het verven, bleken, krullen of permanenten. Ook leert de Haarstylist in de opleiding hoe zij haren van klanten mooi op kunnen steken of hoe ze haar kunnen watergolven.

Het beroep is al heel oud en is afkomstig van het beroep barbier. Dit is een man die zich bezig houdt met het knippen, verzorgen en dus ook scheren van baarden en snorren. In de loop van de jaren is dit beroep ontwikkelt tot herenkapper. Tegenwoordig wordt op de kappersschool zowel het knippen van vrouwen als het knippen van mannen geleerd.

Wil je werken als Haarstylist?

Werk je al als Haarstylist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Haarstylist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Haarstylist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Haarstylist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €431 tot €1891

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Haarstylist

Wat verdient een Haarstylist?

Deze loonbedragen zijn gebaseerd op de cao van 2009-2010. Het brutoloon is per maand en het gaat in deze situatie om een 5-daagse werkweek van 38 uur. Het brutoloon hierboven weergegeven varieert van een vmbo-leerling van 14 jaar oud tot een topstylist van 23 jaar die al 5 jaar ervaring heeft.

Salarisschaal Haarstylist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Haarstylist

Op zoek naar een nieuwe baan als Haarstylist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Haarstylist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Haarstylist vacatures

Allround Kapper/ Kapster | Haarstylist – Parttime
Haar & Haar
Wil jij met jouw kennis en ervaring als haarstylist een bijdrage leveren om klanten vol vertrouwen en met een glimlach op pad te sturen? Dan ben jij ‘geknipt’ om ons …
HAARSTYLIST
Uitzendbureau.nl
HAARSTYLIST Voor onze opdrachtgever zijn wij opzoek naar spontane haarstylistes in de omgeving van Utrecht.    WAT DOE JIJ? Jij bent een expert op het gebied van haar en jij …
Allround Haarstylist(e)
Kapsalon De Hoofdzaak
Kapsalon De Hoofdzaak zoekt een Allround Haarstylist(e) te MBO geplaatst op 18-05-2020 In onze kapsalon in Hazerswoude-Dorp zorgen wij voor een persoonlijke, vakkundige en servicegerichte knipbeurt. Wij willen het team …
Allround Haarstyliste
De Hoofdzaak
We zijn voor onze vestiging Hazerswoude Dorp op zoek naar eeen allround Haarstyliste, voor 24-32 per week. Ben jij enthousiast, crearief en staat de klant bij jou ook centraal, dan …
Topstylist / Allround Haarstylist
Studio R.
Functieomschrijving - Wij zoeken ter uitbreiding van ons kleine gezellige team leuke collega's. In onze salon wordt het hele gezin van jong tot oud geknipt. - Kinderen knippen behoort tot …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Haarstylist

Wat is de toekomst van Haarstylist?

Zoals eerder gezegd kan een Haarstylist bijscholingscurssusen volgen om op te hoogte te blijven van de laatste modetrends en technieken. Daarnaast zijn er weinig echte doorgroeimogelijkheden voor een kapper. Natuurlijk kan hij/zij het ondernemersschap aantrekken. In dit geval kan een Haarstylist een eigen kapsalon openen. Het arbeidsperspectief is goed. Er is altijd vraag naar Haarstylists (tegenwoordig vooral thuiskappers).

Baankans Haarstylist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Haarstylist worden: Opleidingen tot Haarstylist

Wil je haarstylist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Haarstylist? 

De opleiding tot Haarstylist duurt bij een regionaal opleidingcentrum 2 jaar. Hierna kan een allroundkapper vervolgopleiding worden gevolgd welk 1 jaar duurt. Uiteindelijk behaalt de scholier een mbo-diploma niveau 3. De opleiding kan op verschillende manieren worden gevolgd. Zo kan een scholier ervoor kiezen school te gaan en op de afgesproken tijden stage te lopen. Maar een scholier kan er ook voor kiezen 1 dag in de week naar school te gaan en de rest van de week bij een Haarstylist te werken die is goedgekeurd door het KOC. 

Nadat de scholier het diploma heeft behaald kan hij of zij gaan werken in een kapsalon. Hier leert een Haarstylist het meest, hier doen ze nieuwe technieken op. Ook kunnen ze bijscholingscursussen blijven volgen om op de hoogte te zijn van de laaste modetrends en technieken.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Haarstylist

Hairstylist
Leer met enkele eenvoudige middelen en technieken moderne, klassieke of juist sprookjesachtige kapsels te stylen. Vlechten, krullen, brushen, stylen, opsteken… met één bos haar kun je duizend verschillende kapsels maken. …
Meer opleidingen Haarstylist

Weet je nog niet of je Haarstylist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Haarstylist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Haarstylist

Met wie werkt een Haarstylist samen? 

Een Haarstylist gaat veel om met zijn of haar klanten. Tevens als een Haarstylist in een kapperssalon werkt gaat hij/zij veel met zijn/haar collega's om. Als hij/zij een eigen kapperssalon heeft dan kan het netwerk ook groter zijn, hierbij moet dan worden gedacht aan het contact met de groothandel waar ze haar producten koopt.


Haarstylist


Organisaties waar een Haarstylist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Haarstylist meestal werkt.

Waar werkt een Haarstylist?

Een Haarstylist werkt in een kapsalon of werkt voor zichzelf. Er is ook nog de optie dat hij/zij in een groot schoonheidsresort werkt. Dat vergroot ook meteen zijn/haar netwerk.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Haarstylist

Waar kun je het beste werken als Haarstylist? Hieronder vind je de best door de Haarstylist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Haarstylist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Haarstylist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Haarstylist.

Welke competenties heeft een Haarstylist nodig?

Een Haarstylist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Haarstylist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Haarstylist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Haarstylist nodig? 

De persoonstypes gever en perfectionist passen goed bij een Haarstylist. Hij/zij dient secuur om te gaan met het haar van de klant.. Elke klant wil dat zijn haar zo wordt geknipt zoals hij of zij dat wil. Dus een Haarstylist dient aan deze wensen veel waarde te hechten en zorgvuldig met het haar om te gaan. Tevens moet hij/zij een gever zijn. Een kenmerk van een gever is dat zij erg zorgzaam en behulpzaam zijn. Dat is een Haarstylist ook, hij/zij knipt niet alleen het haar van mensen maar houdt ook sociaal contact met ze. Tijdens een knipbeurt worden er altijd gesprekken gevoerd waarbij een Haarstylist laat merken dat hij/zij heel zorgzaam is naar zijn of haar klanten toe.

Bekijk de persoonstypen voor Haarstylist


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Haarstylist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Haarstylist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Haarstylist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Haarstylist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Haarstylist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Haarstylist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Haarstylist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Haarstylist iets voor je?

Zou je graag Haarstylist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Haarstylist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Haarstylist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar