Docent klassieke muziekgeschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent klassieke muziekgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft les in het vak klassieke muziekgeschiedenis.

De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak klassieke muziekgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak klassieke muziekgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft onder andere les over de hedendaagse klassieke muziek, de oorsprong van de klassieke muziek, de verschillende composities en de ontwikkeling van de composities door de jaren heen, de ontwikkeling van de klassieke muziek door de jaren heen en leert zijn leerlingen/studenten kennismaken met verschillende bekende klassieke muzikanten, composities en muziekstukken.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent klassieke muziekgeschiedenis zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent klassieke muziekgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent klassieke muziekgeschiedenis waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent klassieke muziekgeschiedenis heeft verstand van het vak klassieke muziekgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpoint.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent klassieke muziekgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en bij ouderavonden (waar hij de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt en kijkt naar eventuele verbeterpunten).

Wil je werken als Docent klassieke muziekgeschiedenis?

Werk je al als Docent klassieke muziekgeschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent klassieke muziekgeschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent klassieke muziekgeschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent klassieke muziekgeschiedenis in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent klassieke muziekgeschiedenis

Wat verdient een Docent klassieke muziekgeschiedenis?

Het salaris van de docent klassieke muziekgeschiedenis ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent klassieke muziekgeschiedenis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent klassieke muziekgeschiedenis

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent klassieke muziekgeschiedenis

Hoe goed is de toekomst voor de Docent klassieke muziekgeschiedenis? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent klassieke muziekgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent klassieke muziekgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops klassieke muziekgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent klassieke muziekgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent klassieke muziekgeschiedenis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent klassieke muziekgeschiedenis worden: Opleidingen tot Docent klassieke muziekgeschiedenis

Hoe word je een Docent klassieke muziekgeschiedenis? 

De docent klassieke muziekgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent klassieke muziekgeschiedenis

Meer opleidingen Docent klassieke muziekgeschiedenis

Weet je nog niet of je Docent klassieke muziekgeschiedenis wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent klassieke muziekgeschiedenis of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent klassieke muziekgeschiedenis

Met wie werkt een Docent klassieke muziekgeschiedenis samen? 

Het netwerk van de docent klassieke muziekgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent klassieke muziekgeschiedenis


Organisaties waar een Docent klassieke muziekgeschiedenis werkzaam is

Waar werkt een Docent klassieke muziekgeschiedenis meestal? 

De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent klassieke muziekgeschiedenis

Waar kun je het beste werken als Docent klassieke muziekgeschiedenis? Hieronder vindt je de best door de Docent klassieke muziekgeschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent klassieke muziekgeschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent klassieke muziekgeschiedenis:

Welke competenties heeft een een Docent klassieke muziekgeschiedenis nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent klassieke muziekgeschiedenis

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent klassieke muziekgeschiedenis nodig? 

De docent klassieke muziekgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak klassieke muziekgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent klassieke muziekgeschiedenis een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent klassieke muziekgeschiedenis


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent klassieke muziekgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent klassieke muziekgeschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent klassieke muziekgeschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent klassieke muziekgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent klassieke muziekgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent klassieke muziekgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent klassieke muziekgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent klassieke muziekgeschiedenis iets voor je?

Zou je graag Docent klassieke muziekgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent klassieke muziekgeschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent klassieke muziekgeschiedenis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar