Docent Maatschappijwetenschappen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Maatschappijwetenschappen? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent maatschappijwetenschappen. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent maatschappijwetenschappen wordt.

 

Wat is een Docent Maatschappijwetenschappen?

De docent maatschappijwetenschappen geeft les in het vak maatschappijwetenschappen.

De docent maatschappijwetenschappen geeft les op een middelbare school aan HAVO of VWO klassen of geeft les op het volwassenenonderwijs. De docent maatschappijwetenschappen geeft les in het vak maatschappijwetenschappen. In het vak maatschappijwetenschappen worden de onderwerpen die in het vak maatschappijleer behandelt worden nog uitvoeriger behandeld. De docent maatschappijwetenschappen leert de leerlingen over de verschillende onderwerpen binnen het vak maatschappijwetenschappen (bijvoorbeeld onderwerpen als de multiculturele samenleving, de verschillende soorten communicatie, het Nederlandse koningshuis en de verschillende aspecten van de politiek en de politieke partijen) door de leerlingen klassikaal les te geven, opdrachten en huiswerk te laten maken en daarnaast de discussie aan te gaan. De docent maatschappijwetenschappen geeft zijn kennis en visie over aan de leerlingen en laat ze een eigen mening vormen over de verschillende onderwerpen. Daarnaast begeleidt hij ze naar het examen toe.

De docent maatschappijwetenschappen bereidt zijn eigen lesmateriaal en toetsen en tentamens voor, geeft opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens aan de leerlingen en kijkt deze na en becijfert deze. Daarnaast gaat hij het gesprek aan met leerlingen die individuele begeleiding vragen en geeft hij deze aan hen. Daarnaast bewaakt de docent maatschappijwetenschappen de orde in de klas en spreekt hij waar nodig mensen streng aan. Wil je werken als Docent Maatschappijwetenschappen?

Werk je al als Docent Maatschappijwetenschappen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Maatschappijwetenschappen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Maatschappijwetenschappen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Maatschappijwetenschappen in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Maatschappijwetenschappen

Wat verdient een Docent Maatschappijwetenschappen?

Het gemiddeld salaris van de docent maatschappijwetenschappen ligt tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent Maatschappijwetenschappen

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Maatschappijwetenschappen

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Maatschappijwetenschappen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Maatschappijwetenschappen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent Maatschappijwetenschappen vacatures

Vacature kernteamdocent Nederlands/ Maatschappijleer
Het Assink Lyceum
Jouw lessen laten leerlingen zien en ervaren welke rol Nederlands/Maatschappijleer in ons dagelijks leven speelt. Daarnaast probeer je de leerlingen nieuwsgierig te maken naar het hoe en waarom. Je prikkelt …
Vacature Docent Maatschappijleer ISK 2e gr.
Johan de Witt Scholengroep
Johan de Witt Scholengroep zoekt een Docent Maatschappijleer ISK 2e gr. te HBO geplaatst op 16-10-2020 Docent Maatschappijleer ISK 2e gr. Omschrijving: Beste docent, In tijden waarin docenten schaars zijn, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Maatschappijwetenschappen

Wat is de toekomst van Docent Maatschappijwetenschappen?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent maatschappijwetenschappen. Daarnaast kan hij ook les gaan geven in het vak maatschappijleer.

Baankans Docent Maatschappijwetenschappen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent Maatschappijwetenschappen worden: Opleidingen tot Docent Maatschappijwetenschappen

Wil je Docent Maatschappijwetenschappen worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent Maatschappijwetenschappen.

Hoe word je een Docent Maatschappijwetenschappen? 

De docent maatschappijwetenschappen heeft een opleiding ''Docent Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen'' gevolgd. Dit is een HBO opleiding en deze is vierjarig.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Docent Maatschappijwetenschappen

Motiverend communiceren in de klas: de rollen van de leraar en de BegripsCode
Martie Slooter geniet autoriteit in het onderwijs vanwege haar bestseller De Vijf Rollen van de Leraar. Samen met  Martie ontwikkelde de BegripsAcademie De BegripsCode voor Vierstemmig Voortgezet Onderwijs. Dit inspirerende programma …
Motiverend communiceren in de klas: de rollen van de leraar en de BegripsCode
Verkorte Opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo)
Let op: dit is een bekostigde opleiding. U dient zich ook via Studielink in te schrijven Wat houdt de verkorte pabo in? De verkorte pabo is een opleiding voor professionals met …
Verkorte Opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo)

Omscholen of doorgroeien tot Docent Maatschappijwetenschappen

Als je Docent Maatschappijwetenschappen wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Maatschappijwetenschappen zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Maatschappijwetenschappen

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Maatschappijwetenschappen?

Competenties en Vaardigheden Docent Maatschappijwetenschappen

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent Maatschappijwetenschappen nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent Maatschappijwetenschappen nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Maatschappijwetenschappen

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Docent Maatschappijwetenschappen

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Maatschappijwetenschappen. Als Docent Maatschappijwetenschappen wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Maatschappijwetenschappen:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Maatschappijwetenschappen

Vakkennis voor een Docent Maatschappijwetenschappen

Het is voor een Docent Maatschappijwetenschappen ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent Maatschappijwetenschappen zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent Maatschappijwetenschappen


Werkervaring Docent Maatschappijwetenschappen

Het is voor een startend Docent Maatschappijwetenschappen die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Maatschappijwetenschappen is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Leraar Aardrijkskunde, Leraar maatschappijleer, Leraar Godsdienst .

Iets anders leren?

Is Docent Maatschappijwetenschappen het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent Maatschappijwetenschappen

Met wie werkt een Docent Maatschappijwetenschappen samen? 

Het netwerk van de docent maatschappijwetenschappen bestaat uit zijn leerlingen, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
Docent Maatschappijwetenschappen


Organisaties waar een Docent Maatschappijwetenschappen werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Maatschappijwetenschappen meestal werkt.

Waar werkt een Docent Maatschappijwetenschappen?

De docent maatschappijwetenschappen werkt op een middelbare school of op het volwassenenonderwijs.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Maatschappijwetenschappen

Waar kun je het beste werken als Docent Maatschappijwetenschappen? Hieronder vind je de best door de Docent Maatschappijwetenschappen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Maatschappijwetenschappen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Maatschappijwetenschappen:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Maatschappijwetenschappen.

Welke competenties heeft een Docent Maatschappijwetenschappen nodig?

Een Docent Maatschappijwetenschappen heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Maatschappijwetenschappen

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Maatschappijwetenschappen passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Maatschappijwetenschappen nodig? 

De docent maatschappijwetenschappen is een waarnemer. Hij let op alle ontwikkelingen binnen de actualiteit en de Nederlandse en Buitenlandse maatschappij en verwerkt dit in zijn lesmateriaal. Daarnaast let hij goed op de klas en kijkt hij wie extra begeleiding nodig heeft om zijn leerlingen zo zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de examens.

Daarnaast is de docent maatschappijwetenschappen een gever. Hij geeft zijn visie en kennis op de leerlingen over en helpt ze hun mening te vormen over verschillende onderwerpen binnen het vak maatschappijwetenschappen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Maatschappijwetenschappen


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Maatschappijwetenschappen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Maatschappijwetenschappen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Maatschappijwetenschappen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Maatschappijwetenschappen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Maatschappijwetenschappen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Maatschappijwetenschappen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Maatschappijwetenschappen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Maatschappijwetenschappen iets voor je?

Zou je graag Docent Maatschappijwetenschappen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Maatschappijwetenschappen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Maatschappijwetenschappen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar