Docent marketing communicatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent marketing communicatie? Lees de functieomschrijving.

De docent marketing communicatie geeft les in het vak marketing communicatie.

De docent marketing communicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent marketing communicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak marketing communicatie. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten lessen over onderwerpen als onder andere marketing strategie, positionering en het maken van een communicatieplan.

De docent marketing communicatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent marketing communicatie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent marketing communicatie heeft verstand van het vak marketing communicatie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent marketing communicatie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent marketing communicatie?

Werk je al als Docent marketing communicatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent marketing communicatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent marketing communicatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent marketing communicatie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent marketing communicatie

Wat verdient een Docent marketing communicatie?

De docent marketing communicatie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent marketing communicatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent marketing communicatie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent marketing communicatie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent marketing communicatie? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent marketing communicatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingenNaast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent marketing communicatie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Baankans Docent marketing communicatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent marketing communicatie worden: Opleidingen tot Docent marketing communicatie

Hoe word je een Docent marketing communicatie? 

De docent marketing communicatie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent marketing communicatie.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent marketing communicatie

HBO Marketing en Communicatie (privé-les)
Na afloop van deze opleiding bent u in staat om op een praktische manier te de afdelingen marketing en communicatie aan te sturen. Doelgroep Deze opleiding is ontwikkeld voor iedere …
MBO Marketing en Communicatie (privé-les)
Na afloop van deze opleiding bent u in staat om op een praktische manier te werken binnen de afdelingen marketing en communicatie van een organisatie. Doelgroep Deze opleiding is ontwikkeld …
HBO Leergang Marketing en Communicatie (privé-les)
Door het volgen van deze leergang krijgt u een volledig inzicht in alle aspecten rond dit vakgebied. Tijdens de leergang komen ook onderwerpen aan de orde die een goede toegevoegde …
MBO Leergang Marketing en Communicatie (privé-les)
Door het volgen van deze leergang krijgt u een volledig inzicht in alle basisaspecten rond dit vakgebied. Tijdens de leergang komen ook onderwerpen aan de orde die een goede toegevoegde …
Meer opleidingen Docent marketing communicatie

Weet je nog niet of je Docent marketing communicatie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent marketing communicatie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent marketing communicatie

Met wie werkt een Docent marketing communicatie samen? 

Het netwerk van de docent marketing communicatie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.

 


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak
Docent marketing communicatie


Organisaties waar een Docent marketing communicatie werkzaam is

Waar werkt een Docent marketing communicatie meestal? 

De docent marketing communicatie is werkzaam op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent marketing communicatie

Waar kun je het beste werken als Docent marketing communicatie? Hieronder vindt je de best door de Docent marketing communicatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent marketing communicatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent marketing communicatie:

Welke competenties heeft een een Docent marketing communicatie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent marketing communicatie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent marketing communicatie nodig? 

De docent marketing communicatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent marketing communicatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak marketing communicatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Bekijk de persoonstypen voor Docent marketing communicatie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent marketing communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent marketing communicatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent marketing communicatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent marketing communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent marketing communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent marketing communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent marketing communicatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent marketing communicatie iets voor je?

Zou je graag Docent marketing communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent marketing communicatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent marketing communicatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar