Docent marktonderzoek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent marktonderzoek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent marktonderzoek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent marktonderzoek wordt.

Wat is een Docent marktonderzoek?

De docent marktonderzoek geeft les in het vak marktonderzoek.

De docent marktonderzoek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement, of een andere soortgelijke opleiding. De docent marktonderzoek geeft zowel theorielessen over alle facetten van het vak marktonderzoek.

De docent marktonderzoek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent marktonderzoek naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent marktonderzoek heeft verstand van het vak marktonderzoek en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent marktonderzoek de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent marktonderzoek?

Werk je al als Docent marktonderzoek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent marktonderzoek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent marktonderzoek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent marktonderzoek in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent marktonderzoek

Wat verdient een Docent marktonderzoek?

De docent marktonderzoek verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent marktonderzoek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent marktonderzoek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent marktonderzoek

Wat is de toekomst van Docent marktonderzoek?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent marktonderzoek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent marktonderzoek ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Baankans Docent marktonderzoek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent marktonderzoek worden: Opleidingen tot Docent marktonderzoek

Wil je docent marktonderzoek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent marktonderzoek? 

De docent marktonderzoek heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent marktonderzoek.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent marktonderzoek

Productmanagement
Een diploma Productmanagement halen op je eigen tempo? Bij NHBO Thuisstudie bepaal jij zelf hoe snel je studeert, waar en wanneer. Wij bieden jou de theorie en 1 jaar online …
Eigen Catering Starten
Een diploma Eigen Catering Starten halen op je eigen tempo? Bij NHBO Thuisstudie bepaal jij zelf hoe snel je studeert, waar en wanneer. Wij bieden jou de theorie en 1 …
Meer opleidingen Docent marktonderzoek

Weet je nog niet of je Docent marktonderzoek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent marktonderzoek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent marktonderzoek

Met wie werkt een Docent marktonderzoek samen? 

Het netwerk van de docent marktonderzoek bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak
Docent marktonderzoek


Organisaties waar een Docent marktonderzoek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent marktonderzoek meestal werkt.

Waar werkt een Docent marktonderzoek?

De docent marktonderzoek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent marktonderzoek

Waar kun je het beste werken als Docent marktonderzoek? Hieronder vind je de best door de Docent marktonderzoek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent marktonderzoek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent marktonderzoek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent marktonderzoek.

Welke competenties heeft een Docent marktonderzoek nodig?

Een Docent marktonderzoek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent marktonderzoek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent marktonderzoek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent marktonderzoek nodig? 

De docent marktonderzoek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent marktonderzoek een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak marktonderzoek over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Bekijk de persoonstypen voor Docent marktonderzoek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent marktonderzoek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent marktonderzoek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent marktonderzoek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent marktonderzoek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent marktonderzoek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent marktonderzoek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent marktonderzoek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent marktonderzoek iets voor je?

Zou je graag Docent marktonderzoek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent marktonderzoek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent marktonderzoek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar