Docent popgeschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent popgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent popgeschiedenis geeft les in het vak popgeschiedenis.

De docent popgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent popgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak popgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak popgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent popgeschiedenis geeft onder andere les over de hedendaagse popmuziek, de ontwikkeling van de popmuziek, de oorsprong van de popmuziek en leert zijn leerlingen/studenten kennismaken met verschillende bekende popmuzikanten en popstukken.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent popgeschiedenis zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent popgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent popgeschiedenis waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent popgeschiedenis heeft verstand van het vak popgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent popgeschiedenis geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpoint.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent popgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en bij ouderavonden (waar hij de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt en kijkt naar eventuele verbeterpunten).

Wil je werken als Docent popgeschiedenis?

Werk je al als Docent popgeschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent popgeschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent popgeschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent popgeschiedenis in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent popgeschiedenis

Wat verdient een Docent popgeschiedenis?

Het salaris van de docent popgeschiedenis ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent popgeschiedenis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent popgeschiedenis

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent popgeschiedenis

Hoe goed is de toekomst voor de Docent popgeschiedenis? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent popgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent popgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops popgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent popgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent popgeschiedenis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent popgeschiedenis worden: Opleidingen tot Docent popgeschiedenis

Hoe word je een Docent popgeschiedenis? 

De docent popgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent popgeschiedenis

Meer opleidingen Docent popgeschiedenis

Weet je nog niet of je Docent popgeschiedenis wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent popgeschiedenis of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent popgeschiedenis

Met wie werkt een Docent popgeschiedenis samen? 

Het netwerk van de docent popgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent popgeschiedenis


Organisaties waar een Docent popgeschiedenis werkzaam is

Waar werkt een Docent popgeschiedenis meestal? 

De docent popgeschiedenis geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent popgeschiedenis

Waar kun je het beste werken als Docent popgeschiedenis? Hieronder vindt je de best door de Docent popgeschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent popgeschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent popgeschiedenis:

Welke competenties heeft een een Docent popgeschiedenis nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent popgeschiedenis

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent popgeschiedenis nodig? 

De docent popgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak popgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent popgeschiedenis een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent popgeschiedenis


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent popgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent popgeschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent popgeschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent popgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent popgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent popgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent popgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent popgeschiedenis iets voor je?

Zou je graag Docent popgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent popgeschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent popgeschiedenis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar