Docent presenteren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent presenteren? Lees de functieomschrijving.

De docent presenteren geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, journalistiek, film en media of een andere MBO/HBO opleiding. De docent presenteren kan ook freelance cursussen/lessen/workshops presenteren geven. De voornaamste taak van de docent presenteren is zijn kennis en visie op het gebied van het vak presenteren overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze een goede, gestructureerde presentatie kunnen geven, geeft ze communicatietips en laat ze presentaties geven die hij vervolgens bekijkt en met ze bespreekt.

De docent presenteren ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, presentatieopdrachten, onderzoeksopdrachten, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt en bekijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk en de gegeven presentaties kan de docent presenteren de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent presenteren heeft verstand van het vak presenteren en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent presenteren ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent presenteren?

Werk je al als Docent presenteren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent presenteren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent presenteren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent presenteren in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten
  • Collega's
  • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent presenteren

Wat verdient een Docent presenteren?

Het salaris van de docent presenteren die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand. De docent presenteren die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen uurtarief bepalen; hier valt dus geen specifieke salarisindicatie voor te geven.

Salarisschaal Docent presenteren

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent presenteren

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent presenteren

Hoe goed is de toekomst voor de Docent presenteren? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent presenteren is goed. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen. Dit omdat het voor veel opleidingen en vakken belangrijk is dat de leerlingen/studenten leren hoe ze een goede gestructureerde presentatie moeten geven. Daarnaast kan de docent presenteren zich ook in andere vakken specialiseren en daarin les gaan geven.

Baankans Docent presenteren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent presenteren worden: Opleidingen tot Docent presenteren

Hoe word je een Docent presenteren? 

De docent presenteren heeft een HBO docentenopleiding gevolgd en heeft ervaring in het geven en begeleiden van presentaties.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent presenteren

Revit Special – Revit naar Showcase
Revit is een enkele softwaretoepassing, die een BIM-workflow ondersteunt van concepten tot constructie. Gebruik Revit om ontwerpen met precisie te modelleren, prestaties te optimaliseren en efficiënt Tijdens de cursus Revit Advanced …
OpenLayers
Steeds meer applicaties maken gebruik van OpenLayers als oplossing om kaarten te presenteren. Wellicht de meest bekende gebruiker is OpenStreetMap. OpenLayers is een JavaScript-bibliotheek en vergt du Tijdens de cursus OpenLayers worden …
Masterclass Storytelling
Wil je een goede verteller worden?  Iemand die anderen meeneemt, overtuigt enthousiasmeert en inspireert?  Wil je je boodschap, je visie helder en overtuigend kunnen neerzetten ? Dan is deze Masterclass Corporate Storytelling  iets voor jou. …
Basiskennis Calculatie (BKC)
Kennismaking met de basisbeginselen van kostprijsberekeningen  Werkt u graag met getallen en ambieert u de functie van financieel-economisch medewerker? Dan is de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®) de eerste stap om …
SPSS
Het statistische softwarepakket SPSS, ontworpen en ontwikkeld door Norman Nie en Hadlai Hull, was het eerste statistiekprogramma dat beschikbaar was voor Windows. In het begin vooral gebruikt voor soc De …
Meer opleidingen Docent presenteren

Weet je nog niet of je Docent presenteren wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent presenteren of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent presenteren

Met wie werkt een Docent presenteren samen? 

Het netwerk van de docent presenteren bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school.


  • Leerlingen/studenten
  • Collega's
  • Directeur van de school
Docent presenteren


Organisaties waar een Docent presenteren werkzaam is

Waar werkt een Docent presenteren meestal? 

De docent presenteren geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent presenteren

Waar kun je het beste werken als Docent presenteren? Hieronder vindt je de best door de Docent presenteren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent presenteren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent presenteren:

Welke competenties heeft een een Docent presenteren nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent presenteren

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent presenteren nodig? 

De docent presenteren is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang, de presentaties en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven, zo goed mogelijk de presentaties kan bekijken en bespreken en zijn leerlingen/studenten zo goed mogelijk kan begeleiden. Dit maakt de docent presenteren ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak presenteren over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent presenteren


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent presenteren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent presenteren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent presenteren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent presenteren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent presenteren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent presenteren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent presenteren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent presenteren iets voor je?

Zou je graag Docent presenteren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent presenteren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent presenteren

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar