Docent publiekrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent publiekrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent publiekrecht geeft les in het vak publiekrecht.

De docent publiekrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van makelaardij en vastgoed, recht of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent publiekrecht is zijn kennis en visie op het gebied van het vak publiekrecht overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

De docent publiekrecht ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk, werkstukopdrachten en projectopdrachten die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de resultaten van al deze opdrachten houdt de docent publiekrecht de studievoortgang en ontwikkeling van al zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij. Zo kan hij goed in de gaten houden wie goed op schema loopt of wie harder moet werken om een opleidingsjaar te kunnen halen en wat er in dat laatste geval fout gaat. De docent publiekrecht kan, wanneer een leerling/student er minder goed voorstaat, met deze leerling/student om de tafel gaan om de voortgang te bespreken en te kijken of hij de leerling/student eventueel extra begeleiding of tips en adviezen kan geven. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zijn werk niet goed doet of wanneer iemand de orde in de klas verstoord om de orde weer te herstellen en/of bewaren.

De docent publiekrecht heeft verstand van publiekrecht en weet zijn kennis op dit gebied op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij weet zijn leerlingen/studenten tijdens projecten goed te begeleiden, interessante en educatieve lessen te geven en ze te helpen zichzelf te ontwikkelen en voorbereiden op hun laatste jaar en hun afstudeerproject. Ook zal de docent publiekrecht op bezoek gaan bij de leerlingen/studenten die stage lopen om te kijken hoe het gaat op het stagebedrijf en om de stagetijd met de leerling/student in kwestie en de stagebegeleider te bespreken en te evalueren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent publiekrecht ook aanwezig zijn bij ouderavonden (waar de leerling/student met hun ouders met de docent komt praten) en tijdens vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt, de opleiding en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de school en opleiding).

Wil je werken als Docent publiekrecht?

Werk je al als Docent publiekrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent publiekrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent publiekrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent publiekrecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vka
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent publiekrecht

Wat verdient een Docent publiekrecht?

De docent publiekrecht verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent publiekrecht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent publiekrecht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent publiekrecht

Hoe goed is de toekomst voor de Docent publiekrecht? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent publiekrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende scholen. Mocht de docent publiekrecht toch moeilijk aan een baan als docent publiekrecht kunnen komen dan kan hij zich door zich ook in een ander vak te specialiseren ook in een ander vak in dezelfde richting les gaan geven.

Naast zijn werk als docent kan de docent publiekrecht ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent publiekrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent publiekrecht worden: Opleidingen tot Docent publiekrecht

Hoe word je een Docent publiekrecht? 

De docent publiekrecht heeft een opleiding ''Business Economics'', ''Economics and Financial Research'', ''Economics and Business'', ''International Economics and Business'' of ''Vastgoedkunde'' gevolgd (WO, vierjarig), of heeft een HBO opleiding ''makelaardij en Vastgoed'' of ''Recht'' gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven als docent publiekrecht.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent publiekrecht

Meer opleidingen Docent publiekrecht

Weet je nog niet of je Docent publiekrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent publiekrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent publiekrecht

Met wie werkt een Docent publiekrecht samen? 

Het netwerk van de docent publiekrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, zijn collega's, de stagebegeleiders van leerlingen/studenten wanneer zij stage lopen, de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden of projectavonden en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vka
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent publiekrecht


Organisaties waar een Docent publiekrecht werkzaam is

Waar werkt een Docent publiekrecht meestal? 

De docent publiekrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent publiekrecht

Waar kun je het beste werken als Docent publiekrecht? Hieronder vindt je de best door de Docent publiekrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent publiekrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent publiekrecht:

Welke competenties heeft een een Docent publiekrecht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent publiekrecht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent publiekrecht nodig? 

De docent publiekrecht is een waarnemer. Hij let goed op de actuele ontwikkelingen binnen de publiekrecht om deze in zijn lesmateriaal te verwerken en met leerlingen/studenten te bespreken en let daarnaast ook goed op de ontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om alles goed in de gaten te houden en leerlingen/studenten te helpen wanneer ze er minder goed voorstaan. Dit maakt de docent publiekrecht ook een gever. Hij biedt ten alle tijde zijn hulp aan en biedt individuele begeleiding en geeft daarnaast in de gewone lessen zijn kennis en visie op het gebied van het vak publiekrecht over op zijn leerlingen/studenten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent publiekrecht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent publiekrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent publiekrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent publiekrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent publiekrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent publiekrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent publiekrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent publiekrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent publiekrecht iets voor je?

Zou je graag Docent publiekrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent publiekrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent publiekrecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar