Docent reactorkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent reactorkunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent reactorkunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent reactorkunde wordt.

 

Wat is een Docent reactorkunde?

De docent reactorkunde geeft les in het vak reactorkunde.

De docent reactorkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting chemie, chemische technologie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent reactorkunde is zijn kennis en visie op het gebied van het vak reactorkunde overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft les in alle facetten van het vak reactorkunde. Hij geeft onder andere les over de behoudswetten (de wet van de massa) en de verschillende soorten reactoren.

De docent reactorkunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent reactorkunde de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent reactorkunde heeft verstand van het vak reactorkunde en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent reactorkunde projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent reactorkunde ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.Wil je werken als Docent reactorkunde?

Werk je al als Docent reactorkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent reactorkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent reactorkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent reactorkunde in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vakgebied

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent reactorkunde

Wat verdient een Docent reactorkunde?

Het salaris van de docent reactorkunde die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent reactorkunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent reactorkunde

Er zijn geen vacatures Docent reactorkunde aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent reactorkunde in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent reactorkunde in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent reactorkunde

Wat is de toekomst van Docent reactorkunde?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent reactorkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent reactorkunde de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere chemische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent reactorkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent reactorkunde worden: Opleidingen tot Docent reactorkunde

Wil je Docent reactorkunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent reactorkunde.

Hoe word je een Docent reactorkunde? 

De docent reactorkunde heeft een HBO opleiding ''Chemie'', ''Chemische Technologie'' of een WO opleiding ''Chemische Wetenschappen'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak ''reactorkunde''.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent reactorkunde

Er zijn geen opleidingen Docent reactorkunde aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent reactorkunde in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent reactorkunde

Als je Docent reactorkunde wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent reactorkunde zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent reactorkunde

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent reactorkunde?

Competenties en Vaardigheden Docent reactorkunde

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent reactorkunde nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent reactorkunde nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent reactorkunde

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent reactorkunde

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent reactorkunde. Als Docent reactorkunde wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent reactorkunde:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent reactorkunde

Vakkennis voor een Docent reactorkunde

Het is voor een Docent reactorkunde ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent reactorkunde zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent reactorkunde


Werkervaring Docent reactorkunde

Het is voor een startend Docent reactorkunde die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent reactorkunde is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent unit operations .

Iets anders leren?

Is Docent reactorkunde het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent reactorkunde

Met wie werkt een Docent reactorkunde samen? 

Het netwerk van de docent reactorkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vakgebied die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vakgebied
Docent reactorkunde


Organisaties waar een Docent reactorkunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent reactorkunde meestal werkt.

Waar werkt een Docent reactorkunde?

De docent reactorkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent reactorkunde

Waar kun je het beste werken als Docent reactorkunde? Hieronder vind je de best door de Docent reactorkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent reactorkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent reactorkunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent reactorkunde.

Welke competenties heeft een Docent reactorkunde nodig?

Een Docent reactorkunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent reactorkunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent reactorkunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent reactorkunde nodig? 

De docent reactorkunde is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent reactorkunde ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak reactorkunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent reactorkunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent reactorkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent reactorkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent reactorkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent reactorkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent reactorkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent reactorkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent reactorkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent reactorkunde iets voor je?

Zou je graag Docent reactorkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent reactorkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent reactorkunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar