Docent reactorkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent reactorkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent reactorkunde geeft les in het vak reactorkunde.

De docent reactorkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting chemie, chemische technologie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent reactorkunde is zijn kennis en visie op het gebied van het vak reactorkunde overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft les in alle facetten van het vak reactorkunde. Hij geeft onder andere les over de behoudswetten (de wet van de massa) en de verschillende soorten reactoren.

De docent reactorkunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent reactorkunde de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent reactorkunde heeft verstand van het vak reactorkunde en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent reactorkunde projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent reactorkunde ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent reactorkunde?

Werk je al als Docent reactorkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent reactorkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent reactorkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent reactorkunde in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vakgebied

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent reactorkunde

Wat verdient een Docent reactorkunde?

Het salaris van de docent reactorkunde die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent reactorkunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent reactorkunde

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent reactorkunde

Hoe goed is de toekomst voor de Docent reactorkunde? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent reactorkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent reactorkunde de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere chemische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent reactorkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent reactorkunde worden: Opleidingen tot Docent reactorkunde

Hoe word je een Docent reactorkunde? 

De docent reactorkunde heeft een HBO opleiding ''Chemie'', ''Chemische Technologie'' of een WO opleiding ''Chemische Wetenschappen'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak ''reactorkunde''.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent reactorkunde

Meer opleidingen Docent reactorkunde

Weet je nog niet of je Docent reactorkunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent reactorkunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent reactorkunde

Met wie werkt een Docent reactorkunde samen? 

Het netwerk van de docent reactorkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vakgebied die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vakgebied
Docent reactorkunde


Organisaties waar een Docent reactorkunde werkzaam is

Waar werkt een Docent reactorkunde meestal? 

De docent reactorkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent reactorkunde

Waar kun je het beste werken als Docent reactorkunde? Hieronder vindt je de best door de Docent reactorkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent reactorkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent reactorkunde:

Welke competenties heeft een een Docent reactorkunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent reactorkunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent reactorkunde nodig? 

De docent reactorkunde is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent reactorkunde ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak reactorkunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent reactorkunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent reactorkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent reactorkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent reactorkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent reactorkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent reactorkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent reactorkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent reactorkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent reactorkunde iets voor je?

Zou je graag Docent reactorkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent reactorkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent reactorkunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar