Docent scheepsbouwkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent scheepsbouwkunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent scheepsbouwkunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent scheepsbouwkunde wordt.

Wat is een Docent scheepsbouwkunde?

De docent scheepsbouwkunde geeft les in het vak scheepsbouwkunde.

De docent scheepsbouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van scheepsbouwkunde, Marine Technology of een andere soortgelijke opleiding. De docent scheepsbouwkunde geeft les in de verschillende facetten van het vak scheepsbouwkunde. Zo geeft de docent scheepsbouwkunde onder andere les in scheepsbouw, scheepsreparatie, scheepswerktuigkunde, jachtbouw en het productie en procestechniek. De voornaamste taak van de docent scheepsbouwkunde is zijn leerlingen/studenten opleiden en voorbereiden naar/op een beroep binnen de scheepsbouwkunde of een ander soortgelijk maritiem beroep.

De docent scheepsbouwkunde ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, toetsen, projecten, tentamens en huiswerk en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent scheepsbouwkunde nauwgezet naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent scheepsbouwkunde heeft zelf veel verstand van scheepsbouwkunde en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt en let hij op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij met praktijkopdrachten bezig zijn.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent scheepsbouwkunde ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten, de school en de opleiding te bespreken (en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de school en opleiding) en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Wil je werken als Docent scheepsbouwkunde?

Werk je al als Docent scheepsbouwkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent scheepsbouwkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent scheepsbouwkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent scheepsbouwkunde in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Stagebegeleiders
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent scheepsbouwkunde

Wat verdient een Docent scheepsbouwkunde?

De docent scheepsbouwkunde verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent scheepsbouwkunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent scheepsbouwkunde

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent scheepsbouwkunde

Wat is de toekomst van Docent scheepsbouwkunde?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent scheepsbouwkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent scheepsbouwkunde.

Daarnaast kan de docent scheepsbouwkunde ook zich specialiseren in andere vakken om ook daar les in te geven. Ook kan hij naast zijn werk als docent scheepsbouwkunde ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent scheepsbouwkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent scheepsbouwkunde worden: Opleidingen tot Docent scheepsbouwkunde

Wil je docent scheepsbouwkunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent scheepsbouwkunde? 

De docent scheepsbouwkunde heeft een opleiding ''Scheepsbouwkunde'' (HBO, vierjarig) of een opleiding ''Martine Technology'' (WO, vierjarig) gevolgd en is daarna les gaan geven of heeft eerst jaren in de praktijk gewerkt en is vervolgens gaan lesgeven om zijn kennis op leerlingen/studenten over te brengen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent scheepsbouwkunde

Meer opleidingen Docent scheepsbouwkunde

Weet je nog niet of je Docent scheepsbouwkunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent scheepsbouwkunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent scheepsbouwkunde

Met wie werkt een Docent scheepsbouwkunde samen? 

Het netwerk van de docent scheepsbouwkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de stagebegeleiders van zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en de ouders van leerlingen/studenten die tijdens ouderavonden komen om de voortgang van hun kind te bespreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Stagebegeleiders
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent scheepsbouwkunde


Organisaties waar een Docent scheepsbouwkunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent scheepsbouwkunde meestal werkt.

Waar werkt een Docent scheepsbouwkunde?

De docent scheepsbouwkunde is werkzaam op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent scheepsbouwkunde

Waar kun je het beste werken als Docent scheepsbouwkunde? Hieronder vind je de best door de Docent scheepsbouwkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent scheepsbouwkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent scheepsbouwkunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent scheepsbouwkunde.

Welke competenties heeft een Docent scheepsbouwkunde nodig?

Een Docent scheepsbouwkunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent scheepsbouwkunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent scheepsbouwkunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent scheepsbouwkunde nodig? 

De docent scheepsbouwkunde is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak scheepsbouwkunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding en tips en adviezen. Ook is de docent scheepsbouwkunde een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en let op de veiligheid wanneer zij bezig zijn met praktijkopdrachten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent scheepsbouwkunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent scheepsbouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent scheepsbouwkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent scheepsbouwkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent scheepsbouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent scheepsbouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent scheepsbouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent scheepsbouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent scheepsbouwkunde iets voor je?

Zou je graag Docent scheepsbouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent scheepsbouwkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent scheepsbouwkunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar