Docent storytelling Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent storytelling? Lees de functieomschrijving.

De docent storytelling geeft les in het vak storytelling.

De docent storytelling geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, journalistiek of een andere soortgelijke opleiding. De docent storytelling geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak storytelling en geeft les over de verbindende kracht van verhalen in communicatie .

De docent storytelling ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent storytelling naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent storytelling heeft verstand van het vak storytelling en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent storytelling de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent storytelling?

Werk je al als Docent storytelling en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent storytelling worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent storytelling, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent storytelling in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent storytelling

Wat verdient een Docent storytelling?

De docent storytelling verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent storytelling

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent storytelling

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent storytelling

Hoe goed is de toekomst voor de Docent storytelling? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent storytelling is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent storytelling ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

 

Baankans Docent storytelling

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent storytelling worden: Opleidingen tot Docent storytelling

Hoe word je een Docent storytelling? 

De docent storytelling heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''Journalistiek'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent storytelling.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent storytelling

Masterclass Storytelling
Wil je een goede verteller worden?  Iemand die anderen meeneemt, overtuigt enthousiasmeert en inspireert?  Wil je je boodschap, je visie helder en overtuigend kunnen neerzetten ? Dan is deze Masterclass Corporate Storytelling  iets voor jou. …
Meer opleidingen Docent storytelling

Weet je nog niet of je Docent storytelling wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent storytelling of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent storytelling

Met wie werkt een Docent storytelling samen? 

Het netwerk van de docent storytelling bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.


 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak
Docent storytelling


Organisaties waar een Docent storytelling werkzaam is

Waar werkt een Docent storytelling meestal? 

De docent storytelling werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent storytelling

Waar kun je het beste werken als Docent storytelling? Hieronder vindt je de best door de Docent storytelling beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent storytelling.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent storytelling:

Welke competenties heeft een een Docent storytelling nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent storytelling

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent storytelling nodig? 

De docent storytelling is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent storytelling een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak storytelling over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Bekijk de persoonstypen voor Docent storytelling


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent storytelling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent storytelling

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent storytelling

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent storytelling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent storytelling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent storytelling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent storytelling. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent storytelling iets voor je?

Zou je graag Docent storytelling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent storytelling bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent storytelling

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar