Docent werktuigbouwkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent werktuigbouwkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent werktuigbouwkunde geeft les in het vak werktuigbouwkunde.

De docent werktuigbouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van werktuigbouwkunde of een andere technische opleiding. De docent werktuigbouwkunde geeft les in alle facetten van het vak werktuigbouwkunde. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten installaties, machines en werktuigen die het werk voor de mensen eenvoudiger en simpeler maken verzinnen, ontwikkelen, maken en besturen en leert hij zijn leerlingen/studenten kennis maken met verschillende gereedschappen en materialen. Daarnaast geeft hij ook theoretische les over het vak werktuigbouwkunde.

De docent werktuigbouwkunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten (praktijk)opdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens en projecten die hij vervolgens ook zelf nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Daarnaast zal de docent werktuigbouwkunde de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwkeurig in de gaten houden en individuele begeleiding of extra tips en advies geven wanneer een leerling/student hierom vraagt of wanneer hij ziet dat het nodig is.

De docent werktuigbouwkunde heeft zelf veel verstand van het vak werktuigbouwkunde en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast let de docent werktuigbouwkunde op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij met gevaarlijke gereedschappen werken en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om de orde in de klas te bewaren/herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent werktuigbouwkunde ook aanwezig zijn bij vergaderingen om de opleiding en de leerlingen/studenten met zijn collega's te bespreken en is hij aanwezig op ouderavonden om met ouders van leerlingen/studenten te praten over de voortgang van de leerling/student.

Wil je werken als Docent werktuigbouwkunde?

Werk je al als Docent werktuigbouwkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent werktuigbouwkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent werktuigbouwkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent werktuigbouwkunde in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen
 • Mensen uit het vak en mensen van stagebedrijven

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent werktuigbouwkunde

Wat verdient een Docent werktuigbouwkunde?

De docent werktuigbouwkunde verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent werktuigbouwkunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent werktuigbouwkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent werktuigbouwkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent werktuigbouwkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent werktuigbouwkunde vacatures

Docent Werktuigbouwkunde
Matchpartner
Ben jij de vakspecialist op het gebied van werktuigbouwkunde die op een boeiende wijze jouw kennis weet over te brengen op je leerlingen? Dan maken wij graag met jou ; …
Docent Werktuigbouwkunde
Hogeschool Utrecht
Aan de opleiding Werktuigbouwkunde (WTB) van Hogeschool Utrecht verzorgen wij relevant en actueel onderwijs. Dat is belangrijk, omdat het werkveld van de WTB'er steeds inhoudelijk complexer en - vooral ook …
Trainee Docent Werktuigbouwkunde
Hogeschool Utrecht
Aan de opleiding Werktuigbouwkunde (WTB) van Hogeschool Utrecht verzorgen wij relevant en actueel onderwijs. Dat is belangrijk, omdat het werkveld van de WTB’er steeds inhoudelijk complexer en - vooral ook …
Docent Werktuigbouwkunde
Maandag Breda
Tillen, wegen, verplaatsen, druk opbouwen, analyseren, warmte wisselen, verbinden, verspanen.Dit zijn voor jou geen onbekende begrippen. Sterker nog, deze begrippen zullen in jouw lessen als docent Werktuigbouwkunde vaker terugkomen.Je lessen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent werktuigbouwkunde

Hoe goed is de toekomst voor de Docent werktuigbouwkunde? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent werktuigbouwkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende scholen voor de docent werktuigbouwkunde met relevante werkervaring of een relevant diploma.

Baankans Docent werktuigbouwkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent werktuigbouwkunde worden: Opleidingen tot Docent werktuigbouwkunde

Hoe word je een Docent werktuigbouwkunde? 

De docent werktuigbouwkunde heeft een opleiding ''Leraar 2de graad Techniek'' of ''Leraar 2de Graad Werktuigbouwkunde I en II'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent werktuigbouwkunde

Meer opleidingen Docent werktuigbouwkunde

Weet je nog niet of je Docent werktuigbouwkunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent werktuigbouwkunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent werktuigbouwkunde

Met wie werkt een Docent werktuigbouwkunde samen? 

Het netwerk van de docent werktuigbouwkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, zijn collega's en de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden. Ook kan zijn netwerk bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken en de mensen die werkzaam zijn bij de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen
 • Mensen uit het vak en mensen van stagebedrijven
Docent werktuigbouwkunde


Organisaties waar een Docent werktuigbouwkunde werkzaam is

Waar werkt een Docent werktuigbouwkunde meestal? 

De docent werktuigbouwkunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent werktuigbouwkunde

Waar kun je het beste werken als Docent werktuigbouwkunde? Hieronder vindt je de best door de Docent werktuigbouwkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent werktuigbouwkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent werktuigbouwkunde:

Welke competenties heeft een een Docent werktuigbouwkunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent werktuigbouwkunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent werktuigbouwkunde nodig? 

De docent werktuigbouwkunde is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak werktuigbouwkunde over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding en tips.

Ook is de docent werktuigbouwkunde een waarnemer. Hij let op de ontwikkeling van de leerlingen/studenten, houdt hun studievoortgang nauwgezet bij en let op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij werken met gevaarlijke gereedschappen/materialen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent werktuigbouwkunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent werktuigbouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent werktuigbouwkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent werktuigbouwkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent werktuigbouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent werktuigbouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent werktuigbouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent werktuigbouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent werktuigbouwkunde iets voor je?

Zou je graag Docent werktuigbouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent werktuigbouwkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent werktuigbouwkunde

Arie van Rijn

Goedendag ik ben WTB-er en sta thans als docent techniek 2e graads voor de klas. Graag hoor ik waar ik docent WTB 1e graads opleiding zou kunnen volgens.   Hartelijke dank,   A.van Rijn.

Arie van Rijn

Goedendag ik ben WTB-er en sta thans als docent techniek 2e graads voor de klas. Graag hoor ik waar ik docent WTB 1e graads opleiding zou kunnen volgens.   Hartelijke dank,   A.van Rijn.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar