Docent werktuigbouwkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent werktuigbouwkunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent werktuigbouwkunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent werktuigbouwkunde wordt.

 

Wat is een Docent werktuigbouwkunde?

De docent werktuigbouwkunde geeft les in het vak werktuigbouwkunde.

De docent werktuigbouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van werktuigbouwkunde of een andere technische opleiding. De docent werktuigbouwkunde geeft les in alle facetten van het vak werktuigbouwkunde. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten installaties, machines en werktuigen die het werk voor de mensen eenvoudiger en simpeler maken verzinnen, ontwikkelen, maken en besturen en leert hij zijn leerlingen/studenten kennis maken met verschillende gereedschappen en materialen. Daarnaast geeft hij ook theoretische les over het vak werktuigbouwkunde.

De docent werktuigbouwkunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten (praktijk)opdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens en projecten die hij vervolgens ook zelf nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Daarnaast zal de docent werktuigbouwkunde de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwkeurig in de gaten houden en individuele begeleiding of extra tips en advies geven wanneer een leerling/student hierom vraagt of wanneer hij ziet dat het nodig is.

De docent werktuigbouwkunde heeft zelf veel verstand van het vak werktuigbouwkunde en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast let de docent werktuigbouwkunde op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij met gevaarlijke gereedschappen werken en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om de orde in de klas te bewaren/herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent werktuigbouwkunde ook aanwezig zijn bij vergaderingen om de opleiding en de leerlingen/studenten met zijn collega's te bespreken en is hij aanwezig op ouderavonden om met ouders van leerlingen/studenten te praten over de voortgang van de leerling/student.Wil je werken als Docent werktuigbouwkunde?

Werk je al als Docent werktuigbouwkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent werktuigbouwkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent werktuigbouwkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent werktuigbouwkunde in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen
 • Mensen uit het vak en mensen van stagebedrijven

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent werktuigbouwkunde

Wat verdient een Docent werktuigbouwkunde?

De docent werktuigbouwkunde verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent werktuigbouwkunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent werktuigbouwkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent werktuigbouwkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent werktuigbouwkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent werktuigbouwkunde vacatures

Vacature Docent werktuigbouwkunde
Randstad
Functieomschrijving Ben jij docent Werktuigbouw die wil werken met studenten van de opleiding BBL en/of BOL? Wij zoeken een enthousiaste docent voor het vakgebied Werktuigbouw die elke dag dit mooie …
Vacature Docent Werktuigbouwkunde
Avans Hogeschool
Docent/Coach WerktuigbouwkundeJouw ruime kennis over Werktuigbouwkunde draag je graag over. Dat doe je met zoveel enthousiasme dat studenten aan je lippen hangen.Mooi werkAls enthousiaste docent/coach weet je jouw passie voor …
Vacature Docent werktuigbouwkunde
Randstad
Functieomschrijving Ben jij docent Werktuigbouw die wil werken met studenten van de opleiding BBL en/of BOL? Wij zoeken een enthousiaste docent voor het vakgebied Werktuigbouw die elke dag dit mooie …
Vacature Docent werktuigbouwkunde
Randstad
Ben jij docent Werktuigbouw die wil werken met studenten van de opleiding BBL en/of BOL?Wij zoeken een enthousiaste docent voor het vakgebied Werktuigbouw die elke dag dit mooie vak wil …
Vacature Parttime Docent WTB
DIT IS WIJS
Ben jij dé enthousiaste docent WTB met een bevoegdheid die per direct voor , fte per week beschikbaar is? Dan kom ik graag met jou in contact. Als docent WTB …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent werktuigbouwkunde

Wat zijn de baankansen voor een Docent werktuigbouwkunde?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent werktuigbouwkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende scholen voor de docent werktuigbouwkunde met relevante werkervaring of een relevant diploma.

De actuele kans op werk voor een Docent werktuigbouwkunde

De kans op werk voor het beroep Docent werktuigbouwkunde is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

5

Baankans Docent werktuigbouwkunde

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent werktuigbouwkunde worden: Opleidingen tot Docent werktuigbouwkunde

Wil je Docent werktuigbouwkunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent werktuigbouwkunde.

Hoe word je een Docent werktuigbouwkunde? 

De docent werktuigbouwkunde heeft een opleiding ''Leraar 2de graad Techniek'' of ''Leraar 2de Graad Werktuigbouwkunde I en II'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent werktuigbouwkunde

Er zijn geen opleidingen Docent werktuigbouwkunde aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent werktuigbouwkunde in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent werktuigbouwkunde

Als je Docent werktuigbouwkunde wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent werktuigbouwkunde zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent werktuigbouwkunde

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent werktuigbouwkunde?

Competenties en Vaardigheden Docent werktuigbouwkunde

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent werktuigbouwkunde nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent werktuigbouwkunde nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent werktuigbouwkunde

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent werktuigbouwkunde

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent werktuigbouwkunde. Als Docent werktuigbouwkunde wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent werktuigbouwkunde:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent werktuigbouwkunde

Vakkennis voor een Docent werktuigbouwkunde

Het is voor een Docent werktuigbouwkunde ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent werktuigbouwkunde zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent werktuigbouwkunde


Werkervaring Docent werktuigbouwkunde

Het is voor een startend Docent werktuigbouwkunde die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent werktuigbouwkunde is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Leraar techniek, Docent naaitechniek .

Iets anders leren?

Is Docent werktuigbouwkunde het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent werktuigbouwkunde

Met wie werkt een Docent werktuigbouwkunde samen? 

Het netwerk van de docent werktuigbouwkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, zijn collega's en de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden. Ook kan zijn netwerk bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken en de mensen die werkzaam zijn bij de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen
 • Mensen uit het vak en mensen van stagebedrijven
Docent werktuigbouwkunde


Organisaties waar een Docent werktuigbouwkunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent werktuigbouwkunde meestal werkt.

Waar werkt een Docent werktuigbouwkunde?

De docent werktuigbouwkunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent werktuigbouwkunde

Waar kun je het beste werken als Docent werktuigbouwkunde? Hieronder vind je de best door de Docent werktuigbouwkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent werktuigbouwkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent werktuigbouwkunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent werktuigbouwkunde.

Welke competenties heeft een Docent werktuigbouwkunde nodig?

Een Docent werktuigbouwkunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent werktuigbouwkunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent werktuigbouwkunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent werktuigbouwkunde nodig? 

De docent werktuigbouwkunde is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak werktuigbouwkunde over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding en tips.

Ook is de docent werktuigbouwkunde een waarnemer. Hij let op de ontwikkeling van de leerlingen/studenten, houdt hun studievoortgang nauwgezet bij en let op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij werken met gevaarlijke gereedschappen/materialen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent werktuigbouwkunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent werktuigbouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent werktuigbouwkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent werktuigbouwkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent werktuigbouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent werktuigbouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent werktuigbouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent werktuigbouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent werktuigbouwkunde iets voor je?

Zou je graag Docent werktuigbouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent werktuigbouwkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent werktuigbouwkunde

Arie van Rijn

Goedendag ik ben WTB-er en sta thans als docent techniek 2e graads voor de klas. Graag hoor ik waar ik docent WTB 1e graads opleiding zou kunnen volgens.   Hartelijke dank,   A.van Rijn.

Arie van Rijn

Goedendag ik ben WTB-er en sta thans als docent techniek 2e graads voor de klas. Graag hoor ik waar ik docent WTB 1e graads opleiding zou kunnen volgens.   Hartelijke dank,   A.van Rijn.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar