Docent zang Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent zang? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent zang. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent zang wordt.

Wat is een Docent zang?

De docent zang geeft les in het vak zang.

De docent zang geeft les op een MBO of HBO opleiding met de richting muziek, geeft les op een Centrum voor de Kunsten of geeft zelf freelance workshops en/of cursussen en lessen zang. De docent zang leert zijn leerlingen/studenten door middel van oefeningen en opdrachten zingen of werkt aan bestaande zang. Hij werkt met zijn leerlingen/studenten aan de stemexpressie, geeft warming ups en cooling downs en leert zijn leerlingen/studenten zich ontwikkelen binnen de verschillende zangstijlen (waaronder bijvoorbeeld jazz zang, pop, klassiek en rock). Daarnaast geeft de docent zang die les geeft op een MBO of HBO opleiding vaak ook theoretische les. De docent zang laat de leerlingen/studenten zich ontwikkelen binnen zowel de stemtechnische als artistieke kant.

De docent zang ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten (die voornamelijk te maken hebben met zang, ademhaling, toonhoogten e.d.). De docent zang die les geeft op een MBO of HBO opleiding zal deze opdrachten ook becijferen en zijn leerlingen/studenten huiswerk geven zodat ze zich kunnen voorbereiden op hun examen. De docent zang die workshops of cursussen geeft zal zich daar minder op richten (en opdrachten niet becijferen). Daarnaast moet de docent zang die op een school lesgeeft ook vergaderen met de andere docenten.

De docent zang moet verantwoordelijk kunnen werken en op een leuke, interessante en duidelijke manier les kunnen geven. Daarnaast moet de docent zang die op een school werkt ook streng op durven treden als een leerling zich niet goed gedraagd.

Wil je werken als Docent zang?

Werk je al als Docent zang en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent zang worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent zang, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent zang in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent zang

Wat verdient een Docent zang?

De docent zang die op een school werkt zal tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand verdienen (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring). Voor de docent zang die workshops of cursussen geeft is het salaris afhankelijk van de prijs die hij zelf vraagt; hier valt dus geen specifieke indicatie voor te geven.

Salarisschaal Docent zang

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent zang

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent zang

Wat is de toekomst van Docent zang?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent zang is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op MBO en HBO scholen met opleidingen in de richting muziek en zang en daarnaast kan de docent zang ook freelance cursussen en workshops gaan geven. Daarnaast kan de docent zang ook les gaan geven in andere muzikale vakken. Wanneer hij op een school werkt kan hij ook doorgroeien naar een mentorrol.

Baankans Docent zang

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent zang worden: Opleidingen tot Docent zang

Wil je docent zang worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent zang? 

Voor het beroep van docent zang is geen specifieke opleiding. De docent zang kan wel een opleiding ''Zang'' op het conservatorium of een andere soortgelijke muziekopleiding hebben gevolgd en/of een opleiding ''Docent Muziek'' hebben gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent zang

Meer opleidingen Docent zang

Weet je nog niet of je Docent zang wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent zang of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent zang

Met wie werkt een Docent zang samen? 

Het netwerk van de docent zang bestaat uit zijn leerlingen/studenten. De zangleraar die op een school werkt heeft ook te maken met collega's, ouders van leerlingen tijdens ouderavonden en de directeur van de school.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen
 • Directeur van de school
Docent zang


Organisaties waar een Docent zang werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent zang meestal werkt.

Waar werkt een Docent zang?

De docent zang geeft les op een school aan MBO of HBO opleidingen, op een centrum voor de kunsten of hij geeft freelance cursussen/workshops/lessen zang.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent zang

Waar kun je het beste werken als Docent zang? Hieronder vind je de best door de Docent zang beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent zang.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent zang:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent zang.

Welke competenties heeft een Docent zang nodig?

Een Docent zang heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent zang

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent zang passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent zang nodig? 

De docent zang is een gever. Hij helpt zijn leerlingen/studenten met zich begeleiden, geeft zowel groepsgericht als individuele zangles en begeleiding en geeft zijn kennis op het gebied van zang en de verschillende stijlen over op zijn leerlingen/studenten.

Daarnaast is de docent zang een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby (zingen) zijn beroep gemaakt en kan van andere mensen helpen met hun zangontwikkeling leven.

Bekijk de persoonstypen voor Docent zang


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Docent zang

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent zang

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent zang

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent zang

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent zang dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent zang belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent zang. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent zang iets voor je?

Zou je graag Docent zang willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent zang bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent zang

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar