Docent zang Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent zang? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent zang. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent zang wordt.

 

Wat is een Docent zang?

De docent zang geeft les in het vak zang.

De docent zang geeft les op een MBO of HBO opleiding met de richting muziek, geeft les op een Centrum voor de Kunsten of geeft zelf freelance workshops en/of cursussen en lessen zang. De docent zang leert zijn leerlingen/studenten door middel van oefeningen en opdrachten zingen of werkt aan bestaande zang. Hij werkt met zijn leerlingen/studenten aan de stemexpressie, geeft warming ups en cooling downs en leert zijn leerlingen/studenten zich ontwikkelen binnen de verschillende zangstijlen (waaronder bijvoorbeeld jazz zang, pop, klassiek en rock). Daarnaast geeft de docent zang die les geeft op een MBO of HBO opleiding vaak ook theoretische les. De docent zang laat de leerlingen/studenten zich ontwikkelen binnen zowel de stemtechnische als artistieke kant.

De docent zang ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten (die voornamelijk te maken hebben met zang, ademhaling, toonhoogten e.d.). De docent zang die les geeft op een MBO of HBO opleiding zal deze opdrachten ook becijferen en zijn leerlingen/studenten huiswerk geven zodat ze zich kunnen voorbereiden op hun examen. De docent zang die workshops of cursussen geeft zal zich daar minder op richten (en opdrachten niet becijferen). Daarnaast moet de docent zang die op een school lesgeeft ook vergaderen met de andere docenten.

De docent zang moet verantwoordelijk kunnen werken en op een leuke, interessante en duidelijke manier les kunnen geven. Daarnaast moet de docent zang die op een school werkt ook streng op durven treden als een leerling zich niet goed gedraagd.Wil je werken als Docent zang?

Werk je al als Docent zang en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent zang worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent zang, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent zang in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent zang

Wat verdient een Docent zang?

De docent zang die op een school werkt zal tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand verdienen (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring). Voor de docent zang die workshops of cursussen geeft is het salaris afhankelijk van de prijs die hij zelf vraagt; hier valt dus geen specifieke indicatie voor te geven.

Salarisschaal Docent zang

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent zang

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent zang? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent zang. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent zang vacatures

Vacature Muziek docent zangles
Hulpen.nl
Een muziek docent zangles gevraagd in Muziekles. We zouden het erg leuk vinden om contact te komen met een gemotiveerde coach die wekelijks op maandagavond (op basis van Vocaal Regionaal …
Vacature Muziek docent zangles
Hulpen.nl
Een muziek docent zangles gevraagd in Muziekles. om leuk te kunnen zingen Ik zoek iemand in Bergen op Zoom of op het eiland Tholen. De tijdstippen waarop ik kan kunnen …
Vacature Klusjesman en muziek docent piano en muziek docent zangles en schoonmaakster en Oppas
Hulpen.nl
Een klusjesman en muziek docent piano en muziek docent zangles en schoonmaakster en Oppas gevraagd in Klusjesman. Hoi iedereen, we zijn opzoek naar huishoudelijke hulp voor in huis. Maar ook …
Vacature Muziek docent zangles
Hulpen.nl
Een muziek docent zangles gevraagd in Muziekles. Goede dag, ik ben Toos, moeder, echtgenote en verpleegkundige voor 32 uur in het Catharina ziekenhuis. Ik wil graag leren zingen, ben erg
Vacature Bijles docent engels en muziek docent piano en muziek docent zangles
Hulpen.nl
Een bijles docent engels en muziek docent piano en muziek docent zangles gevraagd in Bijles. Ik wil graag verder met zingen omdat ik dit erg leuk vind om te doen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent zang

Wat is de toekomst van Docent zang?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent zang is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op MBO en HBO scholen met opleidingen in de richting muziek en zang en daarnaast kan de docent zang ook freelance cursussen en workshops gaan geven. Daarnaast kan de docent zang ook les gaan geven in andere muzikale vakken. Wanneer hij op een school werkt kan hij ook doorgroeien naar een mentorrol.

Baankans Docent zang

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent zang worden: Opleidingen tot Docent zang

Wil je Docent zang worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent zang.

Hoe word je een Docent zang? 

Voor het beroep van docent zang is geen specifieke opleiding. De docent zang kan wel een opleiding ''Zang'' op het conservatorium of een andere soortgelijke muziekopleiding hebben gevolgd en/of een opleiding ''Docent Muziek'' hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent zang

Er zijn geen opleidingen Docent zang aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent zang in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Docent zang

Als je Docent zang wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent zang zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent zang

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent zang?

Competenties en Vaardigheden Docent zang

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent zang nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent zang nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent zang

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Creativiteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Innovatief
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent zang

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent zang. Als Docent zang wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent zang:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent zang

Vakkennis voor een Docent zang

Het is voor een Docent zang ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent zang zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent zang


Werkervaring Docent zang

Het is voor een startend Docent zang die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent zang is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Leraar muziek, Docent drama .

Iets anders leren?

Is Docent zang het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent zang

Met wie werkt een Docent zang samen? 

Het netwerk van de docent zang bestaat uit zijn leerlingen/studenten. De zangleraar die op een school werkt heeft ook te maken met collega's, ouders van leerlingen tijdens ouderavonden en de directeur van de school.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen
 • Directeur van de school
Docent zang


Organisaties waar een Docent zang werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent zang meestal werkt.

Waar werkt een Docent zang?

De docent zang geeft les op een school aan MBO of HBO opleidingen, op een centrum voor de kunsten of hij geeft freelance cursussen/workshops/lessen zang.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent zang

Waar kun je het beste werken als Docent zang? Hieronder vind je de best door de Docent zang beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent zang.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent zang:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent zang.

Welke competenties heeft een Docent zang nodig?

Een Docent zang heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent zang

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent zang passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent zang nodig? 

De docent zang is een gever. Hij helpt zijn leerlingen/studenten met zich begeleiden, geeft zowel groepsgericht als individuele zangles en begeleiding en geeft zijn kennis op het gebied van zang en de verschillende stijlen over op zijn leerlingen/studenten.

Daarnaast is de docent zang een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby (zingen) zijn beroep gemaakt en kan van andere mensen helpen met hun zangontwikkeling leven.

Bekijk de persoonstypen voor Docent zang


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Docent zang

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent zang

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent zang

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent zang

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent zang dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent zang belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent zang. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent zang iets voor je?

Zou je graag Docent zang willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent zang bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent zang

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar