Electrical Engineer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Electrical Engineer worden: Opleidingen tot Electrical Engineer

Wil je Electrical Engineer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Electrical Engineer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Electrical Engineer.

Hoe word je een Electrical Engineer? 

Om als Electrical Engineer aan de slag te kunnen heeft men minimaal een bachelorstitel nodig van een elektrotechnische opleiding. Dit kan de HTS Elektrotechniek zijn of de studie Elektrotechniek aan een technische universiteit. Daarnaast is het voor de Electrical Engineer van groot belang om up-to-date te blijven qua kennis van de technologische ontwikkelingen in zijn vakgebied. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Electrical Engineer

Er zijn geen opleidingen Electrical Engineer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Electrical Engineer in werkt

Bekijk meer opleidingen Techniek

Is het verstandig om Electrical Engineer te worden?

Voordat je aan een opleiding Electrical Engineer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Electrical Engineer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Electrical Engineer?

Naar verwachting zal de groei in banen voor Electrical Engineers in de komende tien jaar toenemen omdat de vraag naar elektronische apparatuur toeneemt. Echter, de concurrentie op de internationale markt is groot en zal daarom de groei op de Nederlandse arbeidsmarkt voor Electrical Engineer beperken tot een matige groei. 

De actuele kans op werk voor een Electrical Engineer

Het beroep Electrical Engineer is onderdeel van de beroepsfamilie Onderzoekers, ontwerpers en constructeurs elektrotechniek. De kans op werk voor de beroepsfamilie Onderzoekers, ontwerpers en constructeurs elektrotechniek is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

188

Baankans Electrical Engineer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Electrical Engineer

Als je je wilt omscholen tot Electrical Engineer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Electrical Engineer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Electrical Engineer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Electrical Engineer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Electrical Engineer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Electrical Engineer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Electrical Engineer

Als je Electrical Engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Electrical Engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Electrical Engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Electrical Engineer?

Competenties en Vaardigheden Electrical Engineer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Electrical Engineer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Electrical Engineer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Electrical Engineer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Electrical Engineer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Electrical Engineer. Als Electrical Engineer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Electrical Engineer:


zie volledige beschrijving persoonstype Electrical Engineer

Vakkennis voor een Electrical Engineer

Het is voor een Electrical Engineer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Electrical Engineer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Electrical Engineer


Werkervaring Electrical Engineer

Het is voor een startend Electrical Engineer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Electrical Engineer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Electrical Engineer, maar iets anders?

Is een opleiding Electrical Engineer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Electrical Engineer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Electrical Engineer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Electrical Engineer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Electrical Engineer te worden?

Zou je graag Electrical Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Electrical Engineer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar