Opleidingen Fotojournalist

Zou je graag Fotojournalist willen worden? Of ben je al Fotojournalist en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Fotojournalist, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

In een rechtsstaat als Nederland kan iedereen zich ‘journalist’ en dus ook ‘fotojournalist’ noemen. Een diploma (hbo of wo) journalistiek is een soort bewijs van bekwaamheid, maar dit kan ook gewoon in de vorm komen van tien (of vijf, of twintig) jaar journalistieke werkervaring en een portfolio. Voor journalisten is een portfolio überhaupt aan te raden, maar niet verplicht. Voor een fotojournalist is een rijbewijs wel bijna een vereiste, omdat de zelfstandigheid die zijn werk vereist dat hij mobiel is en snel ter plekke kan zijn wanneer dat nodig is.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Fotojournalist

Er zijn geen opleidingen Fotojournalist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Fotojournalist in werkt

Bekijk alle opleidingen Media & Journalistiek