Framebouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Framebouwer? Lees de functieomschrijving.

De term ‘framebouwer’ wordt gebruikt voor bouwers van frames (de metalen geraamtes) van fietsen (meestal MTB’s), motoren en andere tweewielers. Bij fietsen is het gebruiken van aangepaste frames minder populair dan bij motoren, dus in de motorenwereld zijn er meer mensen die zich specialiseren in het handmatig bouwen van frames.

 

Desondanks is het bouwen en vervolgens werkelijk gebruiken van een frame voor een motor een proces waar veel bij komt bij kijken (vooral vanwege de strenge eisen van de RDW), en zijn er weinig mensen die aan het maken van “custom” frames een volwaardig inkomen hebben. Hetzelfde geldt voor framebouwers van fietsen. In beide gevallen moet de framebouwer rekening houden met vele factoren waaronder het gewicht en de kracht van de materialen, de slijtgevoeligheid, de verdeling van het gewicht over de wielen en natuurlijk de factoren betreffende de assemblage.

Wil je werken als Framebouwer?

Werk je al als Framebouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Framebouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Framebouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Framebouwer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Monteur
  • Motorcoureur
  • Wielrenner

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Framebouwer

Wat verdient een Framebouwer?

Veel framebouwers in Nederland zijn hobbyisten, en zijn meer geld kwijt aan het framebouwen dan dat ze er aan verdienen. Wie frames bouwt voor bijvoorbeeld een gespecialiseerde fiets- of motorzaak kan daar een prima, maar geen luxe inkomen aan overhouden. Denk hierbij aan een salaris tussen de 1500 en de 2300 euro per maand.

Salarisschaal Framebouwer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Framebouwer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Framebouwer

Hoe goed is de toekomst voor de Framebouwer? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de framebouwer kan het beste als ‘slecht’ betiteld worden. Framebouwers kunnen altijd aan de slag, zeker als hobbyist, maar het aantal mensen dat aan het werk een volwaardig inkomen overhoudt zal altijd beperkt blijven.

Baankans Framebouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Framebouwer worden: Opleidingen tot Framebouwer

Hoe word je een Framebouwer? 

Voor het bouwen van een frame moet je kunnen lassen. Lastechniek wordt gegeven op vrijwel iedere MTS (middelbare technische school), maar echt goed lassen leer je pas echt met een aantal jaren ervaring, zo wordt veel gezegd. Verder worden er cursussen framebouwen gegeven door meerdere instanties. Vanwege de vele factoren waar rekening mee gehouden dient te worden, zijn deze cursussen wel aanbevolen, maar verplicht zijn ze niet.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Framebouwer

Meer opleidingen Framebouwer

Weet je nog niet of je Framebouwer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Framebouwer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Framebouwer

Met wie werkt een Framebouwer samen? 

De framebouwer doet er goed aan een netwerk in de motor- en/of de fietswereld te onderhouden. Hiertoe zullen dan veel monteurs, maar ook verzamelaars, professionele motorcoureurs of mountainbikers, wielrenners of dergelijke sporters behoren.


  • Monteur
  • Motorcoureur
  • Wielrenner
Framebouwer


Organisaties waar een Framebouwer werkzaam is

Waar werkt een Framebouwer meestal? 

De meeste framebouwers werken of zelfstandig of voor een (gespecialiseerde) fiets- of motorzaak.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Framebouwer

Waar kun je het beste werken als Framebouwer? Hieronder vindt je de best door de Framebouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Framebouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Framebouwer:

Welke competenties heeft een een Framebouwer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Framebouwer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Framebouwer nodig? 

Het bouwen van een frame is niet iets wat je doet om er geld mee te verdienen. Voor velen is het een activiteit die meer geld kost dan het oplevert. De fanatieke framebouwer is dus een echte Levensgenieter, tijdens zijn werk is hij optimistisch, energiek en gemotiveerd. Verder is het belangrijk dat de framebouwer gedreven en doelgericht werkt, wat hem eveneens een Succesvolle werker maakt.

Bekijk de persoonstypen voor Framebouwer


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Framebouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Framebouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Framebouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Framebouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Framebouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Framebouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Framebouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Framebouwer iets voor je?

Zou je graag Framebouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Framebouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Framebouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar