Garnalenvisser Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Garnalenvisser? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep garnalenvisser. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je garnalenvisser wordt.

 

Wat is een Garnalenvisser?

 

Een Garnalenvisser vist op garnalen langs de kust van de Noordzee en de Waddenzee. Fuiken, bevestigd aan kettingen, slepen vlak over de zeebodem. De garnalen komen in het net terecht. Vervolgens haalt de Garnalenvisser de fuiken naar boven. Daar worden de garnalen zo snel mogelijk gescheiden van de bijvangst, zoals zeesterren en steentjes, door middel van een zeef. Daarna kookt de Garnalenvisser de garnalen ongeveer vijf minuten. Zo worden bacteriën gedood en zijn de garnalen langer houdbaar. Tot slot worden de garnalen naar één van de acht Nederlandse visafslagen gebracht. Zowel aan boord als op de kant worden regelmatig kwaliteitscontroles uitgevoerd. De garnalen worden daarna vaak naar het buitenland vervoerd om ze te laten pellen.

De Garnalenvisser houdt zich niet alleen bezig met het vissen, maar bijvoorbeeld ook met het plannen van een route, het onderhouden van de materialen en het in de gaten houden van het budget. Als de Garnalenvisser eigen baas is, stuurt hij tevens het personeel aan.

Het hele jaar door kan op garnalen worden gevist. Er is geen quotering voor garnalen. Wil je werken als Garnalenvisser?

Werk je al als Garnalenvisser en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Garnalenvisser worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Garnalenvisser, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Garnalenvisser in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Stuurman
 • Manager
 • Vishandelaar
 • Visverkoper

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Garnalenvisser

Wat verdient een Garnalenvisser?

 

Een Garnalenvisser kan rekenen op zo’n €1500,- tot €2000,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder meer af van zijn leeftijd, ervaring en taken.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden vaak zaken als minstens 21 vakantiedagen en een schone en veilige werkomgeving.

Salarisschaal Garnalenvisser

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Garnalenvisser

Er zijn geen vacatures Garnalenvisser aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Garnalenvisser in werkt.

Meer weten over de sector waar een Garnalenvisser in werkt

Bekijk werken in Agrarisch & Milieu

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Garnalenvisser

Wat is de toekomst van Garnalenvisser?

 

Er zijn niet heel veel vacatures voor Garnalenvissers. Toch zijn de kansen op een baan veel groter als je via school een aantal stages hebt gelopen.

Bij goed functioneren kan een Garnalenvisser Stuurman worden. Ook kan hij de managmentkant uit, maar dan zal hij zaken vanaf de kant regelen, niet vanaf de boot. Eventueel kan een Garnalenvisser zijn eigen bedrijf oprichten en eventueel personeel in dienst nemen.

Baankans Garnalenvisser

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Garnalenvisser worden: Opleidingen tot Garnalenvisser

Wil je Garnalenvisser worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Garnalenvisser.

Hoe word je een Garnalenvisser? 

 

Iemand kan Garnalenvisser worden als hij bijvoorbeeld een MBO-opleiding richting Visserij met succes heeft afgerond. Om met een redelijk groot schip met motorvermogen te mogen varen, moet deze opleiding minimaal op niveau 3 worden gevolgd. Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan visserijkunde (zoals visserijtechnieken), zeemanschap (zoals navigatie), wetgeving (zoals milieu en quota), veiligheid en techniek.

Het kan ook zijn dat een zoon alle dingen leert van zijn vader, die als Garnalenvisser werkzaam is. Hij kan dan zonder opleiding als Garnalenvisser aan de slag. Het is dan wel lastiger later bij een ander bedrijf aan de slag te komen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Garnalenvisser

Er zijn geen opleidingen Garnalenvisser aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Garnalenvisser in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu

Omscholen of doorgroeien tot Garnalenvisser

Als je Garnalenvisser wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Garnalenvisser zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Garnalenvisser

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Garnalenvisser?

Competenties en Vaardigheden Garnalenvisser

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Garnalenvisser nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Garnalenvisser nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Garnalenvisser

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Garnalenvisser

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Garnalenvisser. Als Garnalenvisser wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Garnalenvisser:


zie volledige beschrijving persoonstype Garnalenvisser

Vakkennis voor een Garnalenvisser

Het is voor een Garnalenvisser ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Garnalenvisser zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Garnalenvisser


Werkervaring Garnalenvisser

Het is voor een startend Garnalenvisser die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Garnalenvisser is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Zeevisser, Visser Binnenwateren .

Iets anders leren?

Is Garnalenvisser het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Garnalenvisser

Met wie werkt een Garnalenvisser samen? 

 

Een Garnalenvisser heeft met name contact met de andere Vissers op de boot. Een Garnalenvisser krijgt, als hij dat zelf niet is, leiding van een Stuurman. Vaak zijn er ook mensen, zoals Managers, die aan wal blijven en zaken regelen. Zij onderhouden bijvoorbeeld contact met de Vishandelaren. Tevens komt de Garnalenvisser bij het afleveren van de garnalen bij de visafslagen in contact met bijvoorbeeld Vishandelaren of direct met Visverkopers. 


 • Collega’s
 • Stuurman
 • Manager
 • Vishandelaar
 • Visverkoper
Garnalenvisser


Organisaties waar een Garnalenvisser werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Garnalenvisser meestal werkt.

Waar werkt een Garnalenvisser?

 

Een Garnalenvisser is werkzaam bij een bedrijf dat op garnalen en eventueel andere zeedieren vist. Het kan zijn dat een Garnalenvisser een eigen bedrijf heeft. Het doel van zo’n bedrijf is om winst te maken. Een Garnalenvisser werkt dus in de profitsector. 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Garnalenvisser

Waar kun je het beste werken als Garnalenvisser? Hieronder vind je de best door de Garnalenvisser beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Garnalenvisser.

Competenties, Skills en Vaardigheden Garnalenvisser:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Garnalenvisser.

Welke competenties heeft een Garnalenvisser nodig?

Een Garnalenvisser heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Garnalenvisser

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Garnalenvisser passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Garnalenvisser nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Garnalenvisser zijn Succesvolle Werker en Baas.

Een Garnalenvisser moet over veel energie beschikken om het fysiek zware werk aan te kunnen. Ook is hij gedreven en werkt hij efficiënt en doelgericht (Succesvolle Werker).

Als een Garnalenvisser eigen baas is en personeel in dienst heeft, is het belangrijk dat hij goed leiding kan geven. De Garnalenvisser weet goed wat er moet gebeuren, legt dit duidelijk uit aan zijn personeel en helpt bij vragen of problemen. De Garnalenvisser is direct, zelfverzekerd en beschermend  (Baas). 

Bekijk de persoonstypen voor Garnalenvisser


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Garnalenvisser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Garnalenvisser

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Garnalenvisser

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Garnalenvisser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Garnalenvisser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Garnalenvisser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Garnalenvisser. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Garnalenvisser iets voor je?

Zou je graag Garnalenvisser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Garnalenvisser bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Garnalenvisser

visser

De meeste vissers werken op provisiebasis . Het loon varieerd van €30.000 tot €100.00.bruto En een opleiding ervoor is wel degelijk,er zijn meerdere vissrijopleidingen in nederland

Bertus

Visser,kunt U mij vertellen voor wie de 30000 bestemd is en wie is de gelukkige die er met 100000 thuis kom?Of hangt dit van de vangst af.?Gr.

Wim

Ik denk dat de hierboven genoemde bedragen reeeler zijn.Gr.Wim

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar