Gereedschapmaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gereedschapmaker? Lees de functieomschrijving.

 

Een gereedschapmaker verricht werkzaamheden aan gereedschappen en de benodigde matrijzen (holle gietvormen) om gereedschappen te maken. Een gereedschapmaker ontwikkelt, produceert en repareert de verschillende soorten (onderdelen van) gereedschappen, lasmallen, buigstempels en snijstempels.

Hij kan bijvoorbeeld aan de hand van een technische tekening nieuwe buig- en snijstempels maken, matrijzen ombouwen naar een andere uitvoering en ze beoordelen en klaar maken voor de productie. Tevens bewerkt hij gereedschappen, zodat zij de juiste hardheid krijgen. Ook kan hij diverse onderdelen inbouwen, instellen en afstellen. Ook verhelpt een gereedschapmaker storingen aan de gereedschappen. Bovendien controleert hij de eerste versies van gereedschappen, om te bepalen of ze aan de eisen voldoen.

Een gereedschapmaker werkt met verschillende technieken, zoals draaien, frezen, stansen en vlakslijpen.

Vaak moet een gereedschapmaker zijn werkzaamheden helder kunnen presenteren, zowel schriftelijk als mondeling aan de leidinggevende.

Een gereedschapmaker moet zich houden aan de veiligheidsnormen en -wetten. 

Wil je werken als Gereedschapmaker?

Werk je al als Gereedschapmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gereedschapmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Gereedschapmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Gereedschapmaker in één oogopslag

Netwerk:

  • Gereedschapmakers
  • Spuitgieters
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

17


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gereedschapmaker

Wat verdient een Gereedschapmaker?

 

Een gereedschapmaker kan rekenen op een salaris van tussen de € 1800,- en € 2800,- bruto per maand. Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen gevonden worden in de cao grootmetaal (Metaelektro). Deze cao zal binnenkort vernieuwd worden. Zo zal vanaf 1 januari 2013 het salaris van mensen die vallen onder deze cao met 1% toenemen.

Salarisschaal Gereedschapmaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Gereedschapmaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Gereedschapmaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gereedschapmaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Gereedschapmaker vacatures

Gereedschapsmaker
Adecco Zuid
Voor onze opdrachtgever in Tilburg zijn we op zoek naar een gereedschapsmaker. Binenn deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en vervaardigen van productie gereedschap- en machineonderdelen. Je zorgt voor …
Gereedschapmaker
Werk en Vakmanschap
Ga aan de slag als gereedschapsmaker bij deze opdrachtgever in een hecht team die gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van dunwandige complexe gerolvormde profielen van vele soorten materiaal, zoals …
Gereedschapmaker
Donk Industries
Samen met je collega’s van de Gereedschapmakerij zorg je voor:Het maken van matrijzen, stempels, boor/freesmallen en eventueel repareren hiervan;Het aanmaken van nieuwe inzetdelen voor matrijzen volgens tekening (Cad-Cam);Het maken …
CNC-draaier en freezer - tweeploegendienst
VAPRO Maintenance
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste CNC-draaier en Frezer voor onze opdrachtgever in Steenwijk!Als CNC-draaier en frezer werk je op de afdeling Gereedschapmakerij en voer je verspanende bewerkingen uit …
Meettechnicus
Werk en Vakmanschap
Wil jij aan de slag als Meettechnicus? Dat kan bij een mooi bedrijf in Veldhoven. Je gaat aan de slag als meettechnicus  van de kwaliteitsdienst bij een specialist op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gereedschapmaker

Hoe goed is de toekomst voor de Gereedschapmaker? 

Gereedschapmakers kunnen over het algemeen goed aan een baan komen. Je kunt je kansen op de arbeidsmarkt vergroten door bijvoorbeeld door te leren. Als je bijvoorbeeld de opleiding Gereedschapmaker Niveau 3 hebt gevolgd, kun je de opleiding op niveau 4 gaan doen, waarbij je kunt kiezen uit Fijnmechanische Techniek of Kaderfunctionaris. Hoe meer ervaring een gereedschapmaker heeft, hoe meer verantwoordelijkheid en leiding kan krijgen. 

Baankans Gereedschapmaker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

17


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gereedschapmaker worden: Opleidingen tot Gereedschapmaker

Hoe word je een Gereedschapmaker? 

Meestal wordt gevraagd naar een technische MBO-opleiding, zoals Werktuigbouwkunde. Er bestaan ook enkele specifieke opleidingen tot gereedschapmaker. Vaak kan dan gekozen worden voor een stage of een combinatie van werken en leren. Bij de combinatie ga je doorgaans vier dagen per week werken bij een leerbedrijf en één dag naar school. 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Gereedschapmaker

Opleiding Gereedschapmaker
De komende jaren ontstaat er een groot tekort aan gereedschapmakers (stempelmakers en matrijzenmakers). Een vak waarbij theoretische kennis en praktische vaardigheden op een ultieme manier samenkomen. Mikrocentrum en Teclab zijn …
Meer opleidingen Gereedschapmaker

Weet je nog niet of je Gereedschapmaker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Gereedschapmaker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Gereedschapmaker

Met wie werkt een Gereedschapmaker samen? 

Een gereedschapmaker werkt zelfstandig, maar werkt ook samen in een team. Samen moeten zij beslissingen nemen en elkaar ondersteunen. Hij komt dus veel in contact met collega’s. Ook moet hij zijn werkzaamheden rapporteren aan zijn leidinggevende. Ook zal hij in aanraking komen met mensen die gespecialiseerd zijn in bepaalde onderdelen van het proces, zoals spuitgieters.


  • Gereedschapmakers
  • Spuitgieters
  • Leidinggevende
Gereedschapmaker


Organisaties waar een Gereedschapmaker werkzaam is

Waar werkt een Gereedschapmaker meestal? 

 

Een gereedschapmaker kan bij verschillende bedrijven aan de slag. Zo kan hij gaan werken bij bedrijven die zich bezighouden met het vervaardigen van een bepaald soort gereedschap of matrijs, of hij kan aan de slag op de technische afdeling van bedrijven die veel gebruik maken van deze gereedschappen, matrijzen en/of stempels. Denk bijvoorbeeld aan een spuitgietersbedrijf met een eigen gereedschapmakerij. 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Gereedschapmaker

Waar kun je het beste werken als Gereedschapmaker? Hieronder vindt je de best door de Gereedschapmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gereedschapmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gereedschapmaker:

Welke competenties heeft een een Gereedschapmaker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Gereedschapmaker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Gereedschapmaker nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een gereedschapmaker zijn succesvolle werknemer en perfectionist. Een gereedschapmaker dient energiek en zelfverzekerd te zijn en doelgericht te werk te gaan (succesvolle werknemer). Tevens werkt hij nauwkeurig en is niet snel tevreden (perfectionist). 

Bekijk de persoonstypen voor Gereedschapmaker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Gereedschapmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gereedschapmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gereedschapmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gereedschapmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gereedschapmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gereedschapmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gereedschapmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gereedschapmaker iets voor je?

Zou je graag Gereedschapmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gereedschapmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gereedschapmaker

frans kramer

Is een zeer stressvolle drukke brede kennisbaan. secuur en groffe techniek beheersing snel kunnen schakelen van daar de stress.(deadline). beheerst oa. lassen,vonken,draaien,frezen,slijpen,polijsten,bankwerken.tekeninglezen.

Jan

Dit is een baan voor alleen topvakmensen.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar