Opleidingen Gezagvoerder

Zou je graag Gezagvoerder willen worden? Of ben je al Gezagvoerder en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Gezagvoerder, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Gezagvoerder

Er zijn geen opleidingen Gezagvoerder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Gezagvoerder in werkt

Bekijk alle opleidingen Luchtvaart & Zeevaart

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Gezagvoerder

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Gezagvoerder

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Gezagvoerder? 

De kapitein dient te beschikken over een mbo- of hbo-/wo-diploma om te mogen functioneren in de scheepvaart-sector. De behaalde diploma's bepalen op welke schepen de kapitein mag varen. De mbo-kapitein mag varen op transportschepen. De hbo-/wo-kapitein mag, afhankelijk van zijn/haar richting, varen op specialistische schepen.

De piloot moet een pilotenopleiding hebben voltooid. In Nederland wordt deze enkel aangeboden door particulieren, oftewel niet door door de overheid erkende mbo’s, hbo’s of wo’s. De eisen voor deze opleiding zijn daarnaast streng, en de kosten hoog (voor particuliere opleidingen kan men geen studiefinanciering krijgen).


Filter