Opleidingen of training Glasvezelmonteur Rotterdam

Zoek je een opleiding Glasvezelmonteur in Rotterdam? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Glasvezelmonteur die in de regio Rotterdam gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Rotterdam en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Glasvezelmonteur Rotterdam

Zou je graag Glasvezelmonteur willen worden? Of ben je al Glasvezelmonteur en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Glasvezelmonteur in Rotterdam, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Glasvezelmonteur in Rotterdam

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Glasvezelmonteur in Rotterdam aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Glasvezelmonteur

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Glasvezelmonteur

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Glasvezelmonteur

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Technisch inzicht
Technisch inzicht

Hoe word je een Glasvezelmonteur? 

Je kunt Glasvezelmonteur worden op een aantal verschillende manieren. 

  1. Via een opleiding telecom in het reguliere onderwijs. Dit is meestal een MBO 3 of 4 opleiding in de telecommunicatie. Een voorbeeld hiervan is de opleiding technicus telecommunicatie, of eerste monteur telecommunicatie (niveau 3) bij een ROC
  2. Volg een opleiding via een particuliere opleider. Er zijn ook veel technische particulieren / commerciele opleiders die opleidingen geven wameer je glasvezlemonteur kunt worden.
  3. Vind een betaalde omscholing tot Glasvezelmonteur. Dit is vooral voor volwassenenen met eerder werkervaring een goede optie. Je wordt in dit geval in een maand opgeleid tot leerling Glasvezelmonteur waarbij je in het jaar erna alle praktijkervaring opdoet en doorgroeit tot ervaren en gediplomeerd Glasvezelmonteur. Je krijgt in de meeste gevallen vanaf dag één een salaris. Bekijk de vacature omscholen tot Glasvezelmonteur met salaris
  4. Behaal je benodigde certificaten. Veel opleidingen bevatten alle specifieke certificaten, maar je kan deze natuurlijk ook zelfstandig behalen en zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Glasvezelmonteur. De veelgevraagde certificeringen zijn: VCA-Basis, GPI en Asbest Herkennen.
  5. Ontwikkel de benodigde vaardigheden. Veel beroepen vragen om specifieke vaardigheden. Zo heb je als Glasvezelmonteur bijvoorbeeld technisch inzicht nodig, maar ook een goede fysieke conditie en probleemoplossen vermogen. Wanneer je deze basisvaardiheden hebt, is het opdoen vaan de baanspecifieke kennis nog maar een kleine stap.

 

De vereisten voor glasvezelmonteurs verschillen per werkgever en de specifieke functie. Dus als je een specifieke baan of vacature voor ogen hebt is het slim om goed te kijken welke vaardigheden er nodig zijn.


Filter