Opleidingen Havenwerker

Zou je graag Havenwerker willen worden? Of ben je al Havenwerker en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Havenwerker, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De Havenwerker dient te beschikken over een MBO-2 diploma. Om toegelaten te worden tot een opleiding in de Havensector (bijvoorbeeld logistiek of operaties) dient men te beschikken over een VMBO-diploma, een overgangsbewijs van HAVO- of VWO-3 naar klas 4 of over een MBO-1 diploma.

De opleidingen zullen bestaan uit een afwisseling van theorie en praktijk, waardoor men al tijdens de opleiding werkzaam zal zijn (voornamelijk als stagiar, voor een stagevergoeding) in het havenwerk. Tijdens de opleiding zal er aandacht zijn voor zaken als veiligheidsaspecten, overslagmethoden, het gebruik van technische hulpmiddelen en sociale strategieën over de omgang met collega's en klanten.

De opleidingsduur betreft zo'n 2 tot 3 jaar en de opleidingen zijn zowel in voltijd als deeltijd te volgen. Bovendien is het mogelijk om via de IB-groep studiefinanciering te verkrijgen voor deze opleiding, indien men de opleiding in voltijd gaat volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Havenwerker

Er zijn geen opleidingen Havenwerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Havenwerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Luchtvaart & Zeevaart