Heftruckchauffeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Heftruckchauffeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep heftruckchauffeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je heftruckchauffeur wordt.

 

Wat is een Heftruckchauffeur?

Een Heftruckchauffeur gebruikt een heftruck om zware goederen van de ene naar de andere plek te krijgen. Het gaat hier om verplaatsingen over een korte afstand, waarbij het doel vaak het in- of uitladen van een voertuig is. De Heftruckchauffeur laadt de goederen veilig op de heftruck en rijdt ermee naar het magazijn.

Vaak zijn er in een magazijn meerdere werknemers bezig met het laden of lossen van een voertuig. De Heftruckchauffeur zal dan goed samen moeten werken en voorzichtig rijden. Ook helpt de Heftruckchauffeur bij het inpakken van goederen en het uitsorteren van defecte exemplaren.

De Heftruckchauffeur werkt vaak met procedures en instructies die nauwkeurig gevolgd moeten worden om de verplaatsing of het in- en uitladen van de juiste goederen te verzekeren. 

Bij het besturen van een heftruck moet rekening gehouden met de veiligheid van anderen, maar ook het eigen welzijn. Het werk van de Heftruckchauffeur kan fysiek zwaar zijn.Wil je werken als Heftruckchauffeur?

Werk je al als Heftruckchauffeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Heftruckchauffeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Heftruckchauffeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Heftruckchauffeur in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

297


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Heftruckchauffeur

Wat verdient een Heftruckchauffeur?

Een Heftruckchauffeur zonder ervaring maar met de minimale diploma's kan op een salaris van rond de €1400 per maand rekenen. Dit bedrag kan oplopen tot €2100 voor een Heftruckchauffeur die verschillende vervoersbewijzen bezit en voldoende ervaring heeft. Omdat de Heftruckchauffeur doorgaans op onregelmatige tijden werkt, is een onregelmatigheidstoeslag waarschijnlijk.

Salarisschaal Heftruckchauffeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Heftruckchauffeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Heftruckchauffeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Heftruckchauffeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Heftruckchauffeur vacatures

Uitgelicht
Heftruckchauffeur
Get Work
Word jij enthousiast van logistiek en wil je 40 uur per week aan de bak? Neem plaats achter het stuur van de heftruck als heftruckchauffeur. Op jouw werkplek in Baarn …
Uitgelicht
Heftruckchauffeur
Get Work
Als heftruckchauffeur ben je verantwoordelijk voor alles in en rond het magazijn. Je zorgt voor het goed verwerken van de inkomende en uitgaande goederen. Ook de aanvoer van het martiaal …
Heftruckchauffeur
Randstad
Locatie WADDINXVEEN Functieomschrijving Heftruckchauffeur gezocht! Ben jij fysiek sterk en vind jij het niet erg om het rijden af te wisselen met fysiek werk? Ben je daarnaast op zoek naar …
Heftruckchauffeur
Raaak Personeel
Wat ga je doenHÉT logistieke talent uit Tilburg en omgeving. Ben je op zoek naar een baan als magazijnmedewerker in de dagdienst? Wil je een salaris ontvangen tussen €10,- en …
Heftruckchauffeur
Coolblue
Als medewerker van Team Depot & Winkelbevoorrading verwerk jij alle binnenkomende en uitgaande witgoedproducten en word jij als Heftruckchauffeur opgeleid tot een Klem- en Reach Truck ; het afronden van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Heftruckchauffeur

Wat is de toekomst van Heftruckchauffeur?

Er is veel werk te vinden voor een Heftruckchauffeur.

Daarnaast krijgt men soms vanuit het werk de mogelijkheid  cursussen of een verdere opleiding te volgen en zo meerdere certificaten te halen. Naast het bedienen van andere voertuigen bestaan er geen directe doorgroeimogelijkheden voor een Heftruckchauffeur.

Baankans Heftruckchauffeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

297


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Heftruckchauffeur worden: Opleidingen tot Heftruckchauffeur

Wil je heftruckchauffeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Heftruckchauffeur? 

Om als Heftruckchauffeur aan het werk te kunnen, zal men een Heftruck- en/of Reachtruckcertificaat moeten hebben, als bewijs van de benodigde rijvaardigheid. Om dit certificaat te kunnen halen moet je minimaal 18 jaar zijn.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Heftruckchauffeur

Cursus Heftruck
Doelgroep:Medewerkers die op een (petrochemisch) bedrijfsterrein in installaties, werkplaatsen of laboratoriaeen vorkheftruck bedienen.Leerdoel:Veilig en efficiënt werken met een vorkheftruck. Dankzij de opleiding/cursus heftruckchauffeur leert u een heftruck juist te besturen. De …
Basis Heftruck 2 daags
Basis heftruck   Tijdens de basisopleiding tot heftruckchauffeur leren wij cursisten een heftruck te besturen. Een kort onderdeel theorie maakt deel uit van de cursus. Vervolgens ga je met de …
Basis Heftruck / Reachtruck
Basis cursus heftruck/ reachtruck Tijdens de basisopleiding tot heftruckchauffeur leren wij cursisten een heftruck te besturen. Een kort onderdeel theorie maakt deel uit van de cursus. Vervolgens ga je met …
Herhaling Heftruck
De herhalingscursus voor veilig werken met de heftruck heeft speciale oefeningen om de huidige kennis van de heftruckchauffeur op te frissen. Er wordt extra veel aandacht besteed aan wat de …
2-daagse Heftruckopleiding (beginner)
Tijdens de basisopleiding tot heftruckchauffeur voor beginners leren we cursisten een heftruck te besturen en tot in de puntjes te beheersen. Met verschillende heftrucks en bijbehorende opdrachten zal de cursist gevoel krijgen …
Meer opleidingen Heftruckchauffeur

Weet je nog niet of je Heftruckchauffeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Heftruckchauffeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Heftruckchauffeur

Met wie werkt een Heftruckchauffeur samen? 

De Heftruckchauffeur brengt bijna al zijn tijd door in het magazijn en zal dus vooral contact hebben met de andere magazijnmedewerkers en Heftruckchauffeurs. Daarnaast kan de Heftruckchauffeur opdrachten en het werkschema van een werkgever verwachten.


Heftruckchauffeur


Organisaties waar een Heftruckchauffeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Heftruckchauffeur meestal werkt.

Waar werkt een Heftruckchauffeur?

De Heftruckchauffeur werkt in een magazijn of op een bedrijfsterrein, ofwel direct bij de werkgever of via een uitzendbureau.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Heftruckchauffeur

Waar kun je het beste werken als Heftruckchauffeur? Hieronder vind je de best door de Heftruckchauffeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Heftruckchauffeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Heftruckchauffeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Heftruckchauffeur.

Welke competenties heeft een Heftruckchauffeur nodig?

Een Heftruckchauffeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Heftruckchauffeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Heftruckchauffeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Heftruckchauffeur nodig? 

De Heftruckchauffeur heeft als doel goederen zo snel mogelijk op hun bestemming te krijgen, zonder daarbij vracht te verliezen. Efficiëntie staat hierbij voor de Heftruckchauffeur voorop (Succesvolle werker). Om een goede werkwijze te kunnen ontwikkelen is het belangrijk dat de Heftruckchauffeur zich bewust is van zijn omgeving en bedenkt in welke volgorde hij het beste kan werken, vooral ook in samenwerking met andere Heftruckchauffeurs en magazijnmewerkers. Hierbij kan het zijn dat bepaalde procedures gevolgd moeten worden die de Heftruckchauffeur goed moet kunnen implementeren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Heftruckchauffeur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Heftruckchauffeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Heftruckchauffeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Heftruckchauffeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Heftruckchauffeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Heftruckchauffeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Heftruckchauffeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Heftruckchauffeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Heftruckchauffeur iets voor je?

Zou je graag Heftruckchauffeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Heftruckchauffeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Heftruckchauffeur

Harvey Corte

Vindt het een unieke baan ,waar mijn ambitie voor gaat. Maar voor een startende heftruckchauffeur met nog geen ervaring kom jij moeilijk aan een baan. Er moet een begin zijn om verdere ervaring op te kunnen steken.

Siem,een tevreden H.C.

Hallo Harvey,heb jij al een cursus gevolgd voor heftruckchaauffeur?Deze worden o.a.verzorgd door Springest(zie opl.op deze side).Als je eenmaal dit papiertje op zak hebt zal het niet moeilijk zijn om aan een baan te komen.Zie NationaleVacaturebank.Je moet wel minimaal 18 jr.zijn.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar