Opleidingen of training Helikopterpiloot Utrecht

Zoek je een opleiding Helikopterpiloot in Utrecht? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Helikopterpiloot die in de regio Utrecht gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Utrecht en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Helikopterpiloot Utrecht

Zou je graag Helikopterpiloot willen worden? Of ben je al Helikopterpiloot en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Helikopterpiloot in Utrecht, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Helikopterpiloot in Utrecht

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Helikopterpiloot in Utrecht aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Helikopterpiloot

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Helikopterpiloot

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Helikopterpiloot

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Helikopterpiloot? 

 

Om professioneel Helikopterpiloot te worden, moet je na het behalen van een Private Pilot License (PPL) een Commercial Pilot License (CPL) behalen. Tijdens de PPL-opleiding maak je zo’n 45 vlieguren, tijdens de CPL-opleiding zo’n 100. Dit kan in Nederland, maar ook in het buitenland. Bovendien moeten theorievakken worden gevolgd. Vervolgens moet de opleiding Airline Transport Pilot License (ATPL) gedaan worden. Als de Helikopterpiloot tevens de opleiding Instrument Rating met succes afrondt, mag hij ook ’s nachts en tijdens slechte weersomstandigheden vliegen.

Om toegelaten te worden tot de opleidingen, moet de Helikopterpiloot in spé een medische keuring ondergaan, evenals enkele andere testen om zijn geschiktheid voor het vak te testen. Voorbeelden van testen zijn psychologische testen en de ‘gradingtest’, waarbij de leerling een vliegtest moet doen in een simulator.


Filter