Het gaat goed met de tijger... in vacatures

30-11-2016

De tijger is een bedreigde diersoort, maar in vacatures gaat het heel goed met dit roofdier. Dat zie je wanneer je de cijfers van Jobfeed bekijkt over het gebruik van dierennamen in vacatureteksten. 

De tijger is erg popurlair in vacaturetitels en komt zelfs in 4 verschillende gedaanten voor in de top 10 van de afgelopen jaren. De salestijger is gestegen van plek 3 in 2012 naar plek 2. De horecatijger doet goed zijn best, de verkooptijger zit ook in de top 10 en dan is er ook nog de carrièretijger die regelmatig voorkwam. 

Met stip op 1 staat al sinds jaar en dag de duizendpoot, dit is het meest populaire vacaturedier met maarliefst 70%. Ook het schaap met de vijf poten staat in de top 10. Iets dat je toch opvallend mag noemen aangezien de meeste recruiters en werkgevers zeggen dat je werknemers niet moet overvragen. De spin in het web is een mooie derde, deze staat al vele jaren in de top 10.

Bij waterdieren neemt de Waterrat de plek van de Vis in het water over. Koele kikker wordt sinds 2013 een stuk minder vaak gebruikt en verdwijnt na 2014 uit de top 10. Een ander zeer populair dier is de Vroege vogel. Maar ook naar het Nachtdier wordt gevraagd, vooral in 2016 is dit beest flink aanwezig in de vacatures. Ook zien we de Jonge Hond in de top 10, echter deze wordt iets minder populair de afgelopen jaren.  

Is het slim om uitdrukkingen met dieren in vacaturetitels te gebruiken?

Die uitdrukkingen met dieren in vacaturetitels zijn natuurlijk leuk en opvallend, maar werkt het ook? Heb jij tijdens je zoektocht naar een baan weleens gezocht op een van je dierenvrienden?

Bron: rectec.nl


Terug naar het overzicht