Het is zomer, tijd voor vakantiewerk!

08-08-2016

Scholieren en studenten hebben in de zomermaanden heerlijk vakantie en hoeven zich even niet druk te maken om school en hun opleiding. Veel van hen gebruiken deze tijd om te gaan werken en wat extra geld te verdienen. Er zijn allerlei verschillende banen die geschikt zijn als vakantiewerk, zowel in binnen- als buitenland. Welke functies zijn nu bij uitstek geschikt als zomerbaantje?

Horeca en camping

Banen in de horeca zijn populair als vakantiebaan. De hele zomer als serveerster mensen van drankjes voorzien op de zonnige terrassen, werken als bartender in een gezellige strandtent of in de keuken van een mediterraans restaurant staan. Hiernaast zijn ook campings vaak op zoek naar seizoensmedewerkers. Hier kan je bijvoorbeeld aan de slag als receptionist of animator. Deze banen zijn zowel in binnen- als buitenland beschikbaar. Het is goed voor je portemonnee, je werkervaring en als je in het buitenland werkt ook voor je taalvaardigheid.

Festivals

Gedurende de zomermaanden zijn er veel festivals. Om deze festivals tot een succes te maken zijn er voldoende medewerkers nodig. Festivals zitten dan ook altijd te springen om mensen die één of meerdere dagen willen helpen bij de organisatie. Elk jaar zijn er bijna 800 festivals en evenementen in Nederland. Wil jij liever geld verdienen dan uitgeven op een festival? Ga dan aan de slag als festivalmedewerker.

Productie en callcenter

In de productie en bij callcenters zijn ook vaak tijdelijke werkplekken beschikbaar. In de productie is er altijd genoeg te doen om de orders op tijd klaar te krijgen en naar de klant te kunnen sturen. Callcenters die te maken hebben met vakantiegangers zoals autocentrales en zorgverzekeraars hebben vaak in de zomer extra medewerkers nodig om alle Nederlanders die vakantie aan het vieren zijn te kunnen helpen bij problemen.

Er zijn dus veel mogelijkheden voor vakantiebanen in diverse sectoren. Kijk welke zomerse uitdaging bij jou past en jouw cv kan gaan aanvullen.


Terug naar het overzicht