Opleidingen Hockeytrainer

Zou je graag Hockeytrainer willen worden? Of ben je al Hockeytrainer en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hockeytrainer, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hockeytrainer

Er zijn geen opleidingen Hockeytrainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hockeytrainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hockeytrainer

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Hockeytrainer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren

Hoe word je een Hockeytrainer? 

 

De Hockeytrainer kan in principe les geven in Hockey  als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  Hockeytrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Hockeytrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  Hockeytrainer, hoe hoger het niveau van de  Hockeytrainer zelf moet zijn. 

Echter, als de Hockeytrainer  fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Hockeytrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Hockeytrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  Hockeytrainer  zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.