Hockeytrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hockeytrainer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hockeytrainer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hockeytrainer wordt.

Wat is een Hockeytrainer?

 

Als Hockeytrainer  train je een of meerdere groepen in Hockey . De Hockeytrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  Hockeytrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden. 

Ook is het aan de  Hockeytrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau. 

De Hockeytrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  Hockeytrainer  tijdens een wedstrijd time outs aanvraagt en aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.

 De Hockeytrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de  Hockeytrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de  Hockeytrainer het niveau weet te verbeteren.

 

Wil je werken als Hockeytrainer?

Werk je al als Hockeytrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hockeytrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hockeytrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hockeytrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Hockey trainers
 • Sport trainers
 • Club voorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hockeytrainer

Wat verdient een Hockeytrainer?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Hockeytrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Hockeytrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Hockeytrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Hockeytrainer. Als de Hockeytrainer al jaren lesgeeft in Hockey  dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Hockeytrainers. Dan zal de Hockeytrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Hockeytrainer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hockeytrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hockeytrainer

Wat is de toekomst van Hockeytrainer?

 

Voor de Hockeytrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Hockeytrainer  redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Hockeytrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de Hockeytrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Hockeytrainer  gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De Hockeytrainer zal dan ook meer gaan verdienen.

Baankans Hockeytrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hockeytrainer worden: Opleidingen tot Hockeytrainer

Wil je hockeytrainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Hockeytrainer? 

 

De Hockeytrainer kan in principe les geven in Hockey  als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  Hockeytrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Hockeytrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  Hockeytrainer, hoe hoger het niveau van de  Hockeytrainer zelf moet zijn. 

Echter, als de Hockeytrainer  fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Hockeytrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Hockeytrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  Hockeytrainer  zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hockeytrainer

Meer opleidingen Hockeytrainer

Weet je nog niet of je Hockeytrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hockeytrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hockeytrainer

Met wie werkt een Hockeytrainer samen? 

 


De Hockeytrainer  heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Hockeytrainer. Zeker als de Hockeytrainer  werkzaam is op een Hockeyclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Hockeytrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Hockeytrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportschool voor het vinden van werk in de toekomst. 

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Hockeytrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter. 


 • Leerlingen
 • Hockey trainers
 • Sport trainers
 • Club voorzitter
Hockeytrainer


Organisaties waar een Hockeytrainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hockeytrainer meestal werkt.

Waar werkt een Hockeytrainer?

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Hockeytrainer  werkzaam is. Als de Hockeytrainer  werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Hockeyteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de Hockeytrainer  werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub

 

 

 

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Hockeytrainer

Waar kun je het beste werken als Hockeytrainer? Hieronder vind je de best door de Hockeytrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hockeytrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hockeytrainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hockeytrainer.

Welke competenties heeft een Hockeytrainer nodig?

Een Hockeytrainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hockeytrainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hockeytrainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hockeytrainer nodig? 

 

Als Hockeytrainer  is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De Hockeytrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Hockeytrainer  naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Hockeytrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Hockeytrainer  een goede waarnemer is. De Hockeytrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Hockeytrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Bekijk de persoonstypen voor Hockeytrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hockeytrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hockeytrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hockeytrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hockeytrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hockeytrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hockeytrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hockeytrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hockeytrainer iets voor je?

Zou je graag Hockeytrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hockeytrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hockeytrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar