Hoofd Boekhouding Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoofd Boekhouding? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoofd boekhouding. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoofd boekhouding wordt.

 

Wat is een Hoofd Boekhouding?

De Hoofdboekhouder zorgt ervoor dat alle administratieve processen goed verlopen. Door een goede overzichtelijke administratie weet men wat de financiële positie van het bedrijf is, worden salarissen en facturen optijd betaald en zijn de belastingdienst en eventuele toezichthouders tevreden. De Hoofdboekouder is een administratief specialist met leidinggevende capaciteiten. De functie vereist een hoge mate van zelfstandigheid, een uitstekend gevoel voor cijfers. Daarnaast beschikt de Hoofdboekhouder over een goed analytisch denkvermogen. De functie brengt een goede kennis mee van computer- en boekhoudsystemen. Vaak werkt de Hoofdboekhouder voor een grote onderneming, maar hij of zij kan ook werkzaam zijn voor een administratie- of accountantskantoor waarbij verantwoordelijkheid komt kijken voor  de administratie van een aantal klanten. De Hoofdboekhouder geeft tevens leiding aan de bedrijfs- en salarisadministrateurs. In een kleinere onderneming is de Hoofdboekhouder rapporteer je tevens aan de bedrijfsleiding.

Wil je werken als Hoofd Boekhouding?

Werk je al als Hoofd Boekhouding en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoofd Boekhouding worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoofd Boekhouding, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoofd Boekhouding in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Boekhouding

Wat verdient een Hoofd Boekhouding?

Een Hoofd Boekhouding verdient  € 3500 tot € 4500 bruto per maand.  Verdere secundaire arbeidsvoorwaarden zijn: opleidingen en trainingen, pensioenregeling, bonusregeling, spaarloonregeling en een reiskostenvergoeding of lease-auto.

Salarisschaal Hoofd Boekhouding

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hoofd Boekhouding

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Boekhouding? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Boekhouding. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hoofd Boekhouding vacatures

Teamleider Financiën
Proud People
Voor onze opdrachtgever VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland zijn wij opzoek naar een “Hands On “ Teamleider Financiën. Als teamleider Financiën geef je leiding aan team van medewerkers, bestaande uit crediteuren, debiteuren en inburgeringsadministratie. …
Hoofd Boekhouding
Michael Page International Netherlands SA
Ben jij opzoek naar een baan als Hoofd Boekhouding? Heeft de financiele administratie geen geheimen meer voor jou? Ben je doortastend, een teamplayer en heb je affiniteit met consumer goods …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoofd Boekhouding

Wat is de toekomst van Hoofd Boekhouding?

Als Hoofdboekhouder zijn er meerdere mogelijkheden tot doorgroei:  men heeft een goed arbeidsperspectief.  Het is weliswaar al een hoge functie maar biedt daarnaast een goede kans om door te groeien naar Financieel Mnager.

Baankans Hoofd Boekhouding

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoofd Boekhouding worden: Opleidingen tot Hoofd Boekhouding

Wil je hoofd boekhouding worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Hoofd Boekhouding? 

Een Hoofd Boekhouding heeft de opleiding HBO Bedrijfseconomie of een SPD-diploma.  Daarnaast zijn drie tot zes jaar werkervaring een vereiste waarvan bij voorkeur enkele jaren ervaring als leidinggevende.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoofd Boekhouding

Er zijn geen opleidingen Hoofd Boekhouding aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoofd Boekhouding in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance


Netwerk Hoofd Boekhouding

Met wie werkt een Hoofd Boekhouding samen? 

Een Hoofd Boekhouding werkt voor zowel kleine als grote bedrijven waarvan hij de administratieve leiding onder zijn beheer heeft. Ook werkt een Hoofd Boekhouding mogelijk op een administratie- of accountantskantoor. Men is dus op vele verschillende   plaatsen inzetbaar voor wat betreft het leiding geven aan de administratie.


Hoofd Boekhouding


Organisaties waar een Hoofd Boekhouding werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoofd Boekhouding meestal werkt.

Waar werkt een Hoofd Boekhouding?

Als Hoofd Boekhouding kan men werken in zowel grote als kleinere bedrijven waar men de leiding heeft over de administratie.  Ook kan het Hoofd Boekhouding werkzaam zijn op een administratie- of accountantskantoor.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Hoofd Boekhouding

Waar kun je het beste werken als Hoofd Boekhouding? Hieronder vind je de best door de Hoofd Boekhouding beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoofd Boekhouding.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoofd Boekhouding:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoofd Boekhouding.

Welke competenties heeft een Hoofd Boekhouding nodig?

Een Hoofd Boekhouding heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoofd Boekhouding

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoofd Boekhouding passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoofd Boekhouding nodig? 

Een Hoofd Boekhouding is een Baas die goed moet kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie binnen een bedrijf.  Hierdoor is hij tevens een Perfectionist die consciëntieus zijn werk verricht met een goed zicht op het verloop van het proces.

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Boekhouding


Perfectionist


Lees meer

Interview met een Hoofd Boekhouding

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoofd Boekhouding

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoofd Boekhouding

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoofd Boekhouding

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoofd Boekhouding dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoofd Boekhouding belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoofd Boekhouding. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoofd Boekhouding iets voor je?

Zou je graag Hoofd Boekhouding willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoofd Boekhouding bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoofd Boekhouding

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar