Opleidingen Hoogleraar Onderwijskunde

Zou je graag Hoogleraar Onderwijskunde willen worden? Of ben je al Hoogleraar Onderwijskunde en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Onderwijskunde, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoogleraar Onderwijskunde

Er zijn geen opleidingen Hoogleraar Onderwijskunde aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoogleraar Onderwijskunde in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Onderwijskunde

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Hoogleraar Onderwijskunde

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Hoe word je een Hoogleraar Onderwijskunde? 

 

Om hoogleraar Onderwijskunde moet je in eerste instantie de opleiding Onderwijskunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Onderwijskunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Onderwijskunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Onderwijskunde gaat promoveren. De hoogleraar Onderwijskunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Onderwijskunde . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Onderwijskunde , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Onderwijskunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Onderwijskunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.