Hoogleraar Onderwijskunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Onderwijskunde? Lees de functieomschrijving.

Als hoogleraar Onderwijskunde doceer je een vak binnen de studie Onderwijskunde .  Vaak geeft de hoogleraar Onderwijskunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Onderwijskunde werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Onderwijskunde deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Onderwijskunde bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Onderwijskunde de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Onderwijskunde eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Onderwijskunde neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Onderwijskunde op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Onderwijskunde voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Onderwijskunde verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Wil je werken als Hoogleraar Onderwijskunde?

Werk je al als Hoogleraar Onderwijskunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Onderwijskunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Onderwijskunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hoogleraar Onderwijskunde in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Onderwijskunde
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Onderwijskunde

Wat verdient een Hoogleraar Onderwijskunde?

 

Het salaris van de hoogleraar Onderwijskunde kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Onderwijskunde les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Onderwijskunde doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Onderwijskunde heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Onderwijskunde al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Onderwijskunde is gepromoveerd. 

Salarisschaal Hoogleraar Onderwijskunde

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoogleraar Onderwijskunde

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Onderwijskunde

Hoe goed is de toekomst voor de Hoogleraar Onderwijskunde? 

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Onderwijskunde . De hoogleraar Onderwijskunde begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Onderwijskunde na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Onderwijskunde in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Onderwijskunde om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Onderwijskunde schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Onderwijskunde heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Baankans Hoogleraar Onderwijskunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoogleraar Onderwijskunde worden: Opleidingen tot Hoogleraar Onderwijskunde

Hoe word je een Hoogleraar Onderwijskunde? 

 

Om hoogleraar Onderwijskunde moet je in eerste instantie de opleiding Onderwijskunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Onderwijskunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Onderwijskunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Onderwijskunde gaat promoveren. De hoogleraar Onderwijskunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Onderwijskunde . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Onderwijskunde , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Onderwijskunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Onderwijskunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoogleraar Onderwijskunde

Meer opleidingen Hoogleraar Onderwijskunde

Weet je nog niet of je Hoogleraar Onderwijskunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoogleraar Onderwijskunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoogleraar Onderwijskunde

Met wie werkt een Hoogleraar Onderwijskunde samen? 

Ten eerste heeft de hoogleraar Onderwijskunde veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Onderwijskunde en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Onderwijskunde te komen. Tevens heeft de hoogleraar Onderwijskunde veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Onderwijskunde . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Onderwijskunde dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Onderwijskunde niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Onderwijskunde . 


  • Studenten
  • Hoogleraar Onderwijskunde
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Onderwijskunde


Organisaties waar een Hoogleraar Onderwijskunde werkzaam is

Waar werkt een Hoogleraar Onderwijskunde meestal? 

De hoogleraar Onderwijskunde zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Onderwijskunde met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Onderwijskunde werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Onderwijskunde

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Onderwijskunde? Hieronder vindt je de best door de Hoogleraar Onderwijskunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Onderwijskunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Onderwijskunde:

Welke competenties heeft een een Hoogleraar Onderwijskunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hoogleraar Onderwijskunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hoogleraar Onderwijskunde nodig? 

De hoogleraar Onderwijskunde moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Onderwijskunde leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Onderwijskunde vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Onderwijskunde aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Onderwijskunde


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Onderwijskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Onderwijskunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Onderwijskunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Onderwijskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Onderwijskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Onderwijskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Onderwijskunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Onderwijskunde iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Onderwijskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Onderwijskunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Onderwijskunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar