Hoogleraar Sociologie Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Hoogleraar Sociologie worden: Opleidingen tot Hoogleraar Sociologie

Wil je Hoogleraar Sociologie worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Hoogleraar Sociologie, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Hoogleraar Sociologie.

Hoe word je een Hoogleraar Sociologie? 

 

Om hoogleraar sociologie moet je in eerste instantie de opleiding sociologie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van sociologie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar sociologie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar sociologie gaat promoveren. De hoogleraar sociologie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen sociologie. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak sociologie, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar sociologie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar sociologie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoogleraar Sociologie

Er zijn geen opleidingen Hoogleraar Sociologie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoogleraar Sociologie in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderwijs

Is het verstandig om Hoogleraar Sociologie te worden?

Voordat je aan een opleiding Hoogleraar Sociologie begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Hoogleraar Sociologie worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Hoogleraar Sociologie?

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar sociologie. De hoogleraar sociologie begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar sociologie na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar sociologie in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar sociologie om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar sociologie schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar sociologie heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

De actuele kans op werk voor een Hoogleraar Sociologie

Het beroep Hoogleraar Sociologie is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs gedrag en maatschappij. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs gedrag en maatschappij is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Hoogleraar Sociologie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Hoogleraar Sociologie

Als je je wilt omscholen tot Hoogleraar Sociologie is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Hoogleraar Sociologie door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Hoogleraar Sociologie zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Hoogleraar Sociologie

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hoogleraar Sociologie dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hoogleraar Sociologie

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hoogleraar Sociologie

Als je Hoogleraar Sociologie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoogleraar Sociologie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoogleraar Sociologie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoogleraar Sociologie?

Competenties en Vaardigheden Hoogleraar Sociologie

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Hoogleraar Sociologie nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Hoogleraar Sociologie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Sociologie

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Hoogleraar Sociologie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hoogleraar Sociologie. Als Hoogleraar Sociologie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hoogleraar Sociologie:


zie volledige beschrijving persoonstype Hoogleraar Sociologie

Vakkennis voor een Hoogleraar Sociologie

Het is voor een Hoogleraar Sociologie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Hoogleraar Sociologie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Hoogleraar Sociologie


Werkervaring Hoogleraar Sociologie

Het is voor een startend Hoogleraar Sociologie die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hoogleraar Sociologie is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Hoogleraar Sociologie, maar iets anders?

Is een opleiding Hoogleraar Sociologie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Hoogleraar Sociologie

Als je Hoogleraar Sociologie wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Hoogleraar Sociologie


Weten hoe het is om als Hoogleraar Sociologie te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Hoogleraar Sociologie te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Hoogleraar Sociologie te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Hoogleraar Sociologie te worden?

Zou je graag Hoogleraar Sociologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Hoogleraar Sociologie voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar