Opleidingen of training Hoogleraar Sociologie Groningen

Zoek je een opleiding Hoogleraar Sociologie in Groningen? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Hoogleraar Sociologie die in de regio Groningen gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Groningen en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Hoogleraar Sociologie Groningen

Zou je graag Hoogleraar Sociologie willen worden? Of ben je al Hoogleraar Sociologie en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Sociologie in Groningen, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Hoogleraar Sociologie in Groningen

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Hoogleraar Sociologie in Groningen aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Hoogleraar Sociologie

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Sociologie

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Hoogleraar Sociologie

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Hoe word je een Hoogleraar Sociologie? 

 

Om hoogleraar sociologie moet je in eerste instantie de opleiding sociologie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van sociologie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar sociologie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar sociologie gaat promoveren. De hoogleraar sociologie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen sociologie. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak sociologie, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar sociologie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar sociologie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 


Filter