Impresario Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Impresario? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Impresario, zoals: "Wat doet een Impresario?", of "Wat verdient een Impresario? of "Hoe word je een Impresario?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Impresario nodig heeft.Wat is een Impresario?

Een Impresario is iemand die onder andere toneelvoorstellingen, concerten en tournees organiseert. De Impresario regelt artiesten en toneel-, muziek- en dansgezelschappen voor bijvoorbeeld evenementen, theaters, concertgebouwen. Ook kan de Impresario bijvoorbeeld zorgen voor bijpassende muziek op een braderie of een feestelijke opening.

De Impresario bereidt werkzaamheden voor, coördineert deze, regelt artiesten of ensembles, werft klanten, houdt contact met opdrachtgevers en sluit contracten af. Tevens houdt een Impresario de concurrentie in de gaten, bekijkt hij het muziek- en theateraanbod en ziet hij toe op de kosten.

Een Impresario kan niet alleen gevraagd worden door bijvoorbeeld theaters, maar ook door bijvoorbeeld artiesten of toneelgezelschappen.

Past het beroep Impresario bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Impresario

Er zijn geen vacatures Impresario aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Impresario in werkt.

Meer weten over de sector waar een Impresario in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Impresario

Wat verdient een Impresario?

 

Een Impresario in vaste dienst kan rekenen op zo’n €1600,- tot €3000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt onder ander af van zijn leeftijd, zijn ervaring en zijn genoten opleiding. Wat een Impresario die als zelfstandig ondernemer werkt verdient, hangt onder andere af van hoeveel opdrachten hij binnenkrijgt en zijn ervaring.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld een vakantietoeslag van 8%, een auto van de zaak en 25 vakantiedagen gelden. Deze secundaire voorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Impresario terecht komt. 

Salarisschaal Impresario

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Impresario

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Impresario


Impresario worden: Opleidingen tot Impresario

Wil je Impresario worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Impresario.

Hoe word je een Impresario? 

 

Mensen die gaan werken als Impresario hebben vaak de HBO-opleiding Theater of Media en Entertainment Management gevolgd, of de WO-opleiding Algemene Cultuurwetenschappen of Theaterwetenschap. Meestal is het eerste jaar van zo’n opleiding oriënterend. Daarna moet een richting worden gekozen. Een Impresario heeft vaak een managementrichting gedaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Impresario

Er zijn geen opleidingen Impresario aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Impresario in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment


Impresario worden: Omscholen tot Impresario

Als je je wilt omscholen tot Impresario is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Impresario zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Impresario dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Impresario

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Impresario

Als je Impresario wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Impresario zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Impresario

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Impresario?


Competenties en Vaardigheden Impresario:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Impresario.

Welke competenties heeft een Impresario nodig?

Een Impresario heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn

Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit

Omschrijving

Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.

Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn. 

Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.

Netwerken
Netwerken

Steekwoorden: spontaan, relaties, nieuwe contacten, sociabiliteit

Omschrijving

Deze mensen bouwen relaties en netwerken op met verschillende mensen. En deze netwerken en relaties gebruiken ze om in de toekomst zaken voor elkaar te krijgen. Deze netwerkers zijn vaak in het gezelschap van anderen en leggen vaak gemakkelijk contact met mensen. Ook vinden deze mensen het leuk om nieuwe dingen uit te proberen om op die manier nieuwe contacten te leggen. Ze brengen mensen binnen in hun netwerk met elkaar in contact zodat zij hier hun voordeel mee kunnen doen.

Sterke punten
Deze mensen nemen vaak initiatief op verschillende gebieden. Op een proactieve manier proberen ze nieuwe relaties te leggen. Deze mensen kunnen vaak goed luisteren en zich inleven in andere personen. Deze netwerkers zijn hulpvaardig, spontaan en erg sociaal.

Zwakke punten
Mensen die te graag willen netwerken kunnen ‘gemaakt’ overkomen en opdringerig overkomen. Het lijkt ze niet meer te gaan om de persoon maar puur om hun netwerk uit te breiden. Daarnaast kunnen ze zich ook teveel inleven in anderen. Het lijkt dan of ze zich overal mee willen bemoeien.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Vaardigheden Impresario

 • Methodisch werken
 • Aandacht voor details
 • Voorbereiden
 • Controleren
 • Prioriteiten stellen
 • Vasthoudendheid
 • Zelfmanagement
 • Vitaliteit
 • Kracht
 • Positiviteit
 • Beslissen
 • Onderhandelen
 • Rekenen
 • Luisteren
 • Kansen zien
 • Contacten leggen
 • Zelfvertrouwen
 • Keuzes maken
 • Budgetteren
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Impresario

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Impresario passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Impresario nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Impresario zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Impresario is energiek, enorm gedreven en doelgericht. Hij werkt op een efficiënte manier en kan een team aansturen (Succesvolle Werker).

Bovendien is het de taak van een Impresario om alles tot in de puntjes te regelen. Hij moet daarvoor kritisch, nauwkeurig, veeleisend en gedisciplineerd zijn (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Impresario


Eigenschappen Impresario

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Impresario

Wat zijn de baankansen voor een Impresario?

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Impresario is redelijk. Zonder artiesten gaat het feest of de voorstelling niet door, dus het werk van de Impresario is erg belangrijk. Omdat het crisis is, zullen theaters en andere opdrachtgevers echter proberen geld uit te sparen door sommige dingen zelf te regelen.

Bij goed functioneren kan een Impresario steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Hij krijgt bijvoorbeeld grotere evenementen en hij mag meer leiding geven aan het personeel. Eventueel kan hij zijn eigen bedrijf oprichten.

De actuele kans op werk voor een Impresario

Het beroep Impresario is onderdeel van de beroepsfamilie Theater-/muziekprogrammeurs en artiestenmakelaars. De kans op werk voor de beroepsfamilie Theater-/muziekprogrammeurs en artiestenmakelaars is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Impresario

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Impresario

Je kunt als Impresario een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Impresario is onderdeel van de beroepsfamilie Theater-/muziekprogrammeurs en artiestenmakelaars. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Impresario

Mogelijke specialisaties voor een Impresario


Organisaties waar een Impresario werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Impresario meestal werkt.

Waar werkt een Impresario?

 

Een Impresario werkt bij impresariaat. De organisatie streeft naar het behalen van winst en hoort dus thuis in de profitsector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Netwerk Impresario

Met wie werkt een Impresario samen? 

 

Vanzelfsprekend komt een Impresario in contact met opdrachtgevers als theaters. Zij geven aan naar welke artiesten of ensembles ze op zoek zijn en de Impresario zorgt ervoor dat deze artiesten en/of ensembles geregeld worden. De Impresario komt dus ook in contact met Artiesten, Theater-, Muziek- en Dansgezelschappen of hun Managers. Zij kunnen op hun beurt een Impresario inschakelen om werk te zoeken. Bovendien werkt een Impresario samen met collega’s.


 • Opdrachtgevers
 • Artiesten
 • Theater-, Muziek- en Dansgezelschappen
 • Manager
 • Collega’s
Impresario

Interview met een Impresario

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Impresario in één oogopslag

Netwerk:

 • Opdrachtgevers
 • Artiesten
 • Theater-, Muziek- en Dansgezelschappen
 • Manager
 • Collega’s

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar