Impresario Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Impresario? Lees de functieomschrijving.

 

Een Impresario is iemand die onder andere toneelvoorstellingen, concerten en tournees organiseert. De Impresario regelt artiesten en toneel-, muziek- en dansgezelschappen voor bijvoorbeeld evenementen, theaters, concertgebouwen. Ook kan de Impresario bijvoorbeeld zorgen voor bijpassende muziek op een braderie of een feestelijke opening.

De Impresario bereidt werkzaamheden voor, coördineert deze, regelt artiesten of ensembles, werft klanten, houdt contact met opdrachtgevers en sluit contracten af. Tevens houdt een Impresario de concurrentie in de gaten, bekijkt hij het muziek- en theateraanbod en ziet hij toe op de kosten.

Een Impresario kan niet alleen gevraagd worden door bijvoorbeeld theaters, maar ook door bijvoorbeeld artiesten of toneelgezelschappen.

Wil je werken als Impresario?

Werk je al als Impresario en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Impresario worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Impresario, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Impresario in één oogopslag

Netwerk:

 • Opdrachtgevers
 • Artiesten
 • Theater-, Muziek- en Dansgezelschappen
 • Manager
 • Collega’s

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Impresario

Wat verdient een Impresario?

 

Een Impresario in vaste dienst kan rekenen op zo’n €1600,- tot €3000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt onder ander af van zijn leeftijd, zijn ervaring en zijn genoten opleiding. Wat een Impresario die als zelfstandig ondernemer werkt verdient, hangt onder andere af van hoeveel opdrachten hij binnenkrijgt en zijn ervaring.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld een vakantietoeslag van 8%, een auto van de zaak en 25 vakantiedagen gelden. Deze secundaire voorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Impresario terecht komt. 

Salarisschaal Impresario

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Impresario

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Impresario

Hoe goed is de toekomst voor de Impresario? 

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Impresario is redelijk. Zonder artiesten gaat het feest of de voorstelling niet door, dus het werk van de Impresario is erg belangrijk. Omdat het crisis is, zullen theaters en andere opdrachtgevers echter proberen geld uit te sparen door sommige dingen zelf te regelen.

Bij goed functioneren kan een Impresario steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Hij krijgt bijvoorbeeld grotere evenementen en hij mag meer leiding geven aan het personeel. Eventueel kan hij zijn eigen bedrijf oprichten.

Baankans Impresario

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Impresario worden: Opleidingen tot Impresario

Hoe word je een Impresario? 

 

Mensen die gaan werken als Impresario hebben vaak de HBO-opleiding Theater of Media en Entertainment Management gevolgd, of de WO-opleiding Algemene Cultuurwetenschappen of Theaterwetenschap. Meestal is het eerste jaar van zo’n opleiding oriënterend. Daarna moet een richting worden gekozen. Een Impresario heeft vaak een managementrichting gedaan.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Impresario

Meer opleidingen Impresario

Weet je nog niet of je Impresario wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Impresario of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Impresario

Met wie werkt een Impresario samen? 

 

Vanzelfsprekend komt een Impresario in contact met opdrachtgevers als theaters. Zij geven aan naar welke artiesten of ensembles ze op zoek zijn en de Impresario zorgt ervoor dat deze artiesten en/of ensembles geregeld worden. De Impresario komt dus ook in contact met Artiesten, Theater-, Muziek- en Dansgezelschappen of hun Managers. Zij kunnen op hun beurt een Impresario inschakelen om werk te zoeken. Bovendien werkt een Impresario samen met collega’s.


 • Opdrachtgevers
 • Artiesten
 • Theater-, Muziek- en Dansgezelschappen
 • Manager
 • Collega’s
Impresario


Organisaties waar een Impresario werkzaam is

Waar werkt een Impresario meestal? 

 

Een Impresario werkt bij impresariaat. De organisatie streeft naar het behalen van winst en hoort dus thuis in de profitsector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Impresario

Waar kun je het beste werken als Impresario? Hieronder vindt je de best door de Impresario beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Impresario.

Competenties, Skills en Vaardigheden Impresario:

Welke competenties heeft een een Impresario nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Impresario

Wat voor persoonlijkheid heb je als Impresario nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Impresario zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Impresario is energiek, enorm gedreven en doelgericht. Hij werkt op een efficiënte manier en kan een team aansturen (Succesvolle Werker).

Bovendien is het de taak van een Impresario om alles tot in de puntjes te regelen. Hij moet daarvoor kritisch, nauwkeurig, veeleisend en gedisciplineerd zijn (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Impresario


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Impresario

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Impresario

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Impresario

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Impresario

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Impresario dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Impresario belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Impresario. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Impresario iets voor je?

Zou je graag Impresario willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Impresario bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Impresario

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar