Inburgeringscoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Inburgeringscoach? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep inburgeringscoach. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je inburgeringscoach wordt.

 

Wat is een Inburgeringscoach?

De Inburgeringscoach helpt iemand die nieuw in een stad en/of een land is. De Inburgeringscoach laat de inburgeraar kennismaken met de nieuwe omgeving, doet samen met de inburgeraar leuke activiteiten en bouwt daardoor een vriendschappelijke relatie met de inburgeraar op.

 

Taken

De Inburgeringscoach heeft verschillende taken ten opzichte van de inburgeraar:

-         de omgeving laten zien

-         samen leuke activiteiten ondernemen

-         steun bieden bij moeilijkheden van het inburgeren

-         iets bijleren over de samenleving

-         vriendschappelijke relatie opbouwen

-         helpen de juiste mensen en diensten vinden

-         het Nederlands verbeteren

De Inburgeringscoach probeert aan dit uiteenlopende takenpakket te voldoen door samen met de inburgeraar een paar keer per maand leuk dingen te doen en elkaar te leren kennen. De inburgeraar kan bij de Inburgeringscoach met al zijn of haar vragen terecht en kan morele steun bij de Inburgeringscoach zoeken. De Inburgeringscoach zoekt ervoor dat de Inburgeringscoach zo goed mogelijk ingeburgerd raakt en de belangrijkste dingen leert kennen.

 

De Inburgeringscoach moet hiervoor beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden. De Inburgeringscoach moet zelf over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken, de problemen met de inburgeraar op kunnen lossen en de inburgeraar zo goed mogelijk kunnen inburgeren.Wil je werken als Inburgeringscoach?

Werk je al als Inburgeringscoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Inburgeringscoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Inburgeringscoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Inburgeringscoach in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inburgeringscoach

Wat verdient een Inburgeringscoach?

De Inburgeringscoach is meestal werkzaam als vrijwilliger. De Inburgeringscoach krijgt dan geen salaris.

Salarisschaal Inburgeringscoach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Inburgeringscoach

Er zijn geen vacatures Inburgeringscoach aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Inburgeringscoach in werkt.

Meer weten over de sector waar een Inburgeringscoach in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Inburgeringscoach

Wat is de toekomst van Inburgeringscoach?

Er is voldoende vraag naar (vrijwillige) Inburgeringscoaches. Omdat het meestal een vrijwilligersfunctie is, zijn er nagenoeg geen doorgroeimogelijkheden.

Baankans Inburgeringscoach

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Inburgeringscoach worden: Opleidingen tot Inburgeringscoach

Wil je Inburgeringscoach worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Inburgeringscoach.

Hoe word je een Inburgeringscoach? 

De Inburgeringscoach hoeft geen speciale opleiding of cursus te volgen. Door de organisatie waar de Inburgeringscoach voor werkt, wordt vaak voorlichting gegeven. Ook kan de Inburgeringscoach hier altijd met vragen terecht.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Inburgeringscoach

Er zijn geen opleidingen Inburgeringscoach aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Inburgeringscoach in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Inburgeringscoach

Als je Inburgeringscoach wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Inburgeringscoach zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Inburgeringscoach

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Inburgeringscoach?

Competenties en Vaardigheden Inburgeringscoach

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Inburgeringscoach nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Inburgeringscoach nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Inburgeringscoach

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Inburgeringscoach

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Inburgeringscoach. Als Inburgeringscoach wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Inburgeringscoach:


zie volledige beschrijving persoonstype Inburgeringscoach

Vakkennis voor een Inburgeringscoach

Het is voor een Inburgeringscoach ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Inburgeringscoach zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Inburgeringscoach


Werkervaring Inburgeringscoach

Het is voor een startend Inburgeringscoach die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Inburgeringscoach is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Inburgeringscoach het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Inburgeringscoach

Met wie werkt een Inburgeringscoach samen? 

De Inburgeringscoach heeft vooral veel contact met de inburgeraar. Daarnaast heeft de Inburgeringscoach ook contact met de organisatie waar de Inburgeringscoach voor werkt. De Inburgeringscoach kan hier altijd terecht met vragen.


Inburgeringscoach


Organisaties waar een Inburgeringscoach werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inburgeringscoach meestal werkt.

Waar werkt een Inburgeringscoach?

De Inburgeringscoach werkt vaak voor een vrijwilligersorganisatie. Dit is meestal een non-profit organisatie.


Best beoordeelde werkgevers Inburgeringscoach

Waar kun je het beste werken als Inburgeringscoach? Hieronder vind je de best door de Inburgeringscoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Inburgeringscoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Inburgeringscoach:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inburgeringscoach.

Welke competenties heeft een Inburgeringscoach nodig?

Een Inburgeringscoach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Inburgeringscoach

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inburgeringscoach passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inburgeringscoach nodig? 

De Inburgeringscoach moet beschikken over voldoende kennis van de maatschappij en de cultuur. De Inburgeringscoach moet de inburgeraar advies kunnen geven en helpen bij problemen (Bemiddelaar). De Inburgeringscoach moet beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden en een vriendschappelijke band met de inburgeraar opbouwen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Inburgeringscoach


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Inburgeringscoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Inburgeringscoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Inburgeringscoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Inburgeringscoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Inburgeringscoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Inburgeringscoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Inburgeringscoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Inburgeringscoach iets voor je?

Zou je graag Inburgeringscoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Inburgeringscoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Inburgeringscoach

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar