Opleidingen Inlinehockey trainer

Zou je graag Inlinehockey trainer willen worden? Of ben je al Inlinehockey trainer en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Inlinehockey trainer, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

De Inlinehockey trainer kan in principe les geven in Inlinehockey  als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  Inlinehockey trainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Inlinehockey trainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  Inlinehockey trainer, hoe hoger het niveau van de  Inlinehockey trainer zelf moet zijn. 

Echter, als de Inlinehockey trainer  fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Inlinehockey trainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Inlinehockey trainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  Inlinehockey trainer  zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.