Inlinehockey trainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Inlinehockey trainer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep inlinehockey trainer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je inlinehockey trainer wordt.

 

Wat is een Inlinehockey trainer?

 

Als Inlinehockey trainer  train je een of meerdere groepen in Inline hockey . De Inlinehockey trainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  Inlinehockey trainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden. 

Ook is het aan de  Inlinehockey trainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau. 

De Inlinehockey trainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  Inlinehockey trainer  tijdens een wedstrijd time outs aanvraagt en aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.

 De Inlinehockey trainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de  Inlinehockey trainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de  Inlinehockey trainer het niveau weet te verbeteren.Wil je werken als Inlinehockey trainer?

Werk je al als Inlinehockey trainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Inlinehockey trainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Inlinehockey trainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Inlinehockey trainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Trainer Inlinehockey
 • Sporttrainers
 • Club voorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inlinehockey trainer

Wat verdient een Inlinehockey trainer?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Inlinehockey trainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Inlinehockey trainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Inlinehockey trainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Inlinehockey trainer. Als de Inlinehockey trainer al jaren lesgeeft in Inlinehockey  dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Inlinehockey trainers. Dan zal de Inlinehockey trainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Inlinehockey trainer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Inlinehockey trainer

Er zijn geen vacatures Inlinehockey trainer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Inlinehockey trainer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Inlinehockey trainer in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Inlinehockey trainer

Wat zijn de baankansen voor een Inlinehockey trainer?

 

Voor de Inlinehockey trainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Inlinehockey trainer  redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Inlinehockey trainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de Inlinehockey trainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Inlinehockey trainer  gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De Inlinehockey trainer zal dan ook meer gaan verdienen.

De actuele kans op werk voor een Inlinehockey trainer

Het beroep Inlinehockey trainer is onderdeel van de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Inlinehockey trainer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Inlinehockey trainer worden: Opleidingen tot Inlinehockey trainer

Wil je Inlinehockey trainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Inlinehockey trainer.

Hoe word je een Inlinehockey trainer? 

 

De Inlinehockey trainer kan in principe les geven in Inlinehockey  als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  Inlinehockey trainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Inlinehockey trainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  Inlinehockey trainer, hoe hoger het niveau van de  Inlinehockey trainer zelf moet zijn. 

Echter, als de Inlinehockey trainer  fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Inlinehockey trainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Inlinehockey trainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  Inlinehockey trainer  zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Inlinehockey trainer

Er zijn geen opleidingen Inlinehockey trainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Inlinehockey trainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Inlinehockey trainer

Als je Inlinehockey trainer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Inlinehockey trainer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Inlinehockey trainer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Inlinehockey trainer?

Competenties en Vaardigheden Inlinehockey trainer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Inlinehockey trainer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Inlinehockey trainer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Inlinehockey trainer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren

Persoonlijkheid van een Inlinehockey trainer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Inlinehockey trainer. Als Inlinehockey trainer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Inlinehockey trainer:


zie volledige beschrijving persoonstype Inlinehockey trainer

Vakkennis voor een Inlinehockey trainer

Het is voor een Inlinehockey trainer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Inlinehockey trainer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Inlinehockey trainer


Werkervaring Inlinehockey trainer

Het is voor een startend Inlinehockey trainer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Inlinehockey trainer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Voetbaltrainer, Volleybaltrainer, Korfbaltrainer .

Iets anders leren?

Is Inlinehockey trainer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Inlinehockey trainer

Met wie werkt een Inlinehockey trainer samen? 

 


De Inlinehockey trainer  heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Inlinehockey trainer. Zeker als de Inlinehockey trainer  werkzaam is op een Inlinehockey club dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Inlinehockey trainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Inlinehockey trainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportschool voor het vinden van werk in de toekomst. 

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Inlinehockey trainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter. 


 • Leerlingen
 • Trainer Inlinehockey
 • Sporttrainers
 • Club voorzitter
Inlinehockey trainer


Organisaties waar een Inlinehockey trainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inlinehockey trainer meestal werkt.

Waar werkt een Inlinehockey trainer?

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Inlinehockey trainer  werkzaam is. Als de Inlinehockey trainer  werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Inlinehockey teams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de Inlinehockey trainer  werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.

 

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Inlinehockey trainer

Waar kun je het beste werken als Inlinehockey trainer? Hieronder vind je de best door de Inlinehockey trainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Inlinehockey trainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Inlinehockey trainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inlinehockey trainer.

Welke competenties heeft een Inlinehockey trainer nodig?

Een Inlinehockey trainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Inlinehockey trainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inlinehockey trainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inlinehockey trainer nodig? 

 

Als Inlinehockey trainer  is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De Inlinehockey trainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Inlinehockey trainer  naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Inlinehockey trainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Inlinehockey trainer  een goede waarnemer is. De Inlinehockey trainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Inlinehockey trainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Bekijk de persoonstypen voor Inlinehockey trainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Inlinehockey trainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Inlinehockey trainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Inlinehockey trainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Inlinehockey trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Inlinehockey trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Inlinehockey trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Inlinehockey trainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Inlinehockey trainer iets voor je?

Zou je graag Inlinehockey trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Inlinehockey trainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Inlinehockey trainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar