Interview met een event manager

21-07-2019

Erik Meijers is event manager.

Waarom ben jij Event Manager geworden?


“De diversiteit van de evenementen heeft mij altijd aangesproken. Geen event is hetzelfde!”

Welke opleiding heb je gevolgd om Event Manager te worden?
“Media en Entertainment Management aan de Hoge School INHOLLAND Haarlem. Ik heb de studie gevolgd in het eerste officiële jaar van de (toen) nieuwe opleiding.”

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?
“Als event manager heb je kantoordagen waarin je de voorbereidingen doet voor de aankomende evenementen of productie-opdrachten. Daarnaast ben ik veel op locatie te vinden tijdens de bouwdagen en showdagen. Geen werkdag is hetzelfde!”

Welke competenties zijn belangrijk in je beroep?
“Productief, ondernemend, doelgericht en creatief.”

Wat is de grootste uitdaging in je werk?
“Ervoor zorgen dat het creatief concept wordt ontwikkeld en uitgevoerd tot een echt evenement.”

Wat geeft jouw baan de meeste voldoening?
”Verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van creatieve concepten en deze tot uitvoering brengen. Het blijft altijd weer spectaculair om unieke ideeën werkelijkheid te zien worden.”

Wat zijn de minder leuke kanten van je baan?
“Die zijn er naar mijn mening eigenlijk niet. Elke facet van dit beroep spreekt mij aan.”

“Het blijft altijd weer spectaculair om unieke ideeën werkelijkheid te zien worden”

Wat zou je doen als je geen Event Manager zou zijn?
“Ik denk dat ik dan een werkplaats zou hebben voor het ontwerpen en bouwen van objecten, meubels, technische apparaten of creatieve projecten.”

Wat was je droombaan als kind?
“Vroeger wilde ik altijd iets doen in de muziek. Niet zozeer als artiest, maar wel bijvoorbeeld als A&R manager voor een grote platenmaatschappij.”

Hoe zie je de toekomst van Event Manager?
“Ik verwacht dat de rol van Event Manager niet veel zal veranderen ten opzichte van nu. Het lijkt vaak gemakkelijk om een event te organiseren, maar er komt veel kijken bij de organisatie van een succesvol evenement. Door de snelle ontwikkelingen van techniek, apps, software en toegankelijkheid tot Social Media en YouTube, is het een waar vak om gasten en bezoekers te verrassen met nieuwe acts, een boodschap over te brengen of een spectaculair bedrijfsfeest te verzorgen. Als Event Manager is het belangrijk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en deze om te zetten naar een concept.”

“Door de snelle ontwikkelingen van techniek, apps, software en toegankelijkheid tot Social Media en YouTube, is het een waar vak om gasten en bezoekers te verrassen met nieuwe acts”

Welk advies zou jij mensen die Event Manager willen worden geven?
“Probeer vooral tijdens je studie bij zoveel mogelijk bedrijven stage te lopen, of werk mee op een event of festival. Als Event Manager wordt er veel van je kennis gevraagd. Denk aan technische kennis, organisatorische kennis, creativiteit, productie, ontwerp, creatie, marketing… Begin dus vroegtijdig met ervaring op te doen bij bedrijven in de evenementenbranche. Of doe vrijwilligerswerk op bijvoorbeeld een festival.”

Over Erik Meijers
“Erik Meijers is gespecialiseerd in de realisatie van evenementen in de ruimste zin. Viert u binnenkort uw verjaardag of zakelijk jubileum en wilt u uw gasten verrassen met een bijzondere dag of avond? Bent u op zoek naar een uniek concept voor de lancering van een nieuw product of opening van een nieuw pand? Wilt u uw marketingvisie omzetten in een event? Ik bied u een compleet aanbod van concept tot de daadwerkelijke uitvoering.

Experience is the knowledge or mastery of an event or subject gained through involvement in or exposure to it!

Kijk ook op mijn website www.erikmeijers.com."

 

 

Terug naar het overzicht