Interview met een hypotheekadviseur

Roland Romeijn (48) is Hypotheekadviseur.

Hoe bent u aan deze baan gekomen?

“Via internet is mijn interesse gewekt.”

Welke opleiding heeft u gevolgd om Hypotheekadviseur te worden?
“Ik heb de opleidingen gevolgd die nodig zijn om erkend hypotheekadviseur te worden. Mijn behaalde diploma's zijn SEH (Stichting Erkend Hypotheekadviseur), WFT (Wet Financieel Toezicht) hypothecair krediet, WFT basis en WFT vermogen.”

Kunt u een gemiddelde werkdag beschrijven?
“De dag begint omstreeks 10:00 uur met het uitwerken van de adviezen van de vorige dag. Tevens worden de lopende dossiers gecontroleerd en zo nodig gecompleteerd. 's Avonds ga ik op pad om eventueel offertes te laten tekenen en nieuwe klanten na te lopen. Ik werk per dag gemiddeld 10 tot 12 uur.”

Welke competenties zijn belangrijk in uw beroep?
“Het is belangrijk dat je weet waarover je praat en dat de klant een duidelijk beeld krijgt van zijn huidige en nieuwe situatie.”

Wat is de grootste uitdaging in uw werk?
“Klanten met een tevreden gevoel achterlaten, zodat zij weten waar ze aan toe zijn. Of de klanten nu wel of geen hypotheek afsluiten.”

“Het is belangrijk dat je de klant een duidelijk beeld geeft van zijn huidige en nieuwe situatie”

Wat geeft uw baan de meeste voldoening?
“De aankoop van een woning is meestal de grootste aankoop in een mensenleven. Om dat in goede banen te leiden geeft mij de meeste voldoening.”

Wat maakt deze baan aantrekkelijk?
“De vrijheid en de onafhankelijkheid. Je kunt zelf bepalen wat je werktijden en dergelijke zijn.”

Wat zijn de minder leuke kanten van uw baan?
“Het is hard werken en je maakt lange dagen. Dit kan wel eens problemen geven in de relatiesfeer. Ik heb helaas al diverse relaties zien sneuvelen. Dus maak duidelijke afspraken met je partner zodat je later niet met problemen opgezadeld wordt.”

Wat zou u doen als u geen Hypotheekadviseur zou zijn?
“Iets in de financiële wereld.”

“De (meestal) grootste aankoop in een mensenleven in goede banen leiden geeft mij de meeste voldoening”

Wat was uw droombaan als kind?
“Profvoetballer, haha.”

Hoe ziet u de toekomst van het beroep Hypotheekadviseur?
“Ik zie de toekomst als een uitdaging, omdat er veel veranderingen aankomen. Denk daarbij aan nieuwe regelgeving, opleidingen, enzovoort. Het wordt een nog specialistischer beroep door alle nieuwe wet- en regelgeving, waardoor alleen de besten overblijven en de markt daardoor weer helemaal open ligt voor mensen met een passie voor dit vak.”

Welk advies zou u mensen die Hypotheekadviseur willen worden geven?
“Het is een uitdagend beroep met veel vrijheid. Denk er niet te gemakkelijk over. Het is hard werken, maar als je het goed doet is de beloning goed.”

 

Terug naar het overzicht