Isolatiemonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Isolatiemonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep isolatiemonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je isolatiemonteur wordt.

 

Wat is een Isolatiemonteur?

Een isolatiemonteur brengt isolatie aan in muren van huizen of andere gebouwen. Dit kan gaan om geluidsisolatie in concertzalen of studio’s, industriële isolatie of temperatuurisolatie in huizen. De isolatiemonteur brengt het materiaal aan, meestal in al bestaande wanden, maakt deze weer dicht en werkt ze eventueel af.Wil je werken als Isolatiemonteur?

Werk je al als Isolatiemonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Isolatiemonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Isolatiemonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Isolatiemonteur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Isolatiemonteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Isolatiemonteur

Wat verdient een Isolatiemonteur?

Veel vacatures voor isolatiemonteurs geven aan dat de werkgever naar ervaring en opleiding betaalt. In de praktijk komt dit neer op een salaris rond de 2000 per maand, met een gemiddeld startsalaris van 1700 per maand. Het gemiddelde salaris voor iemand die jaren ervaring in de isolatiemontage heeft gaat richting de 2800 per maand, maar uitzonderingsgevallen omhoog (4000 per maand) zijn zeker denkbaar.

Salarisschaal Isolatiemonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Isolatiemonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Isolatiemonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Isolatiemonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Isolatiemonteur vacatures

Vacature (Allround) Isolatiemonteurs Noordoost en Noordwest Nederland - Groningen
Bilfinger Industrial Services, Groningen
Isolatiemonteur - (Allround) Isolatiemonteurs Locatie: Noordoost en Noordwest-Nederland Wil jij je verder ontwikkelen in isolatiewerkzaamheden in de industrie? Gaat jouw hart sneller kloppen van verschillende soorten isolatiematerialen? En ben jij …
Vacature Isolatiemonteur
Vivaldis Construct
Onze klant in Herk-De-Stad, regio Hasselt, gespecialiseerd in isolatie is op zoek naar een gemotiveerde handlanger voor het plaatsen van isolatie • Takenpakket: op de werf de isolatiespuiter ondersteunen (spouwmuurisolatie, …
Vacature Leerling isolatiemonteur
WerkTalent
Ben je gemotiveerd en heb je zin in een leuke baan bij ons, maar heb je nog helemaal geen ervaring in isolatie? Reageer alsnog op deze vacature! Wij bieden veel …
Vacature (Leerling) Isolatiemonteur
WerkTalent
Als (leerling) monteur warmte heb jij een afwisselende baan, volgens de montagevoorschriften van de leverancier breng jij isolatiemoffen aan. Je bent werkzaam op bouwprojecten, bij deze projecten werk je met …
Vacature Leerling isolatiemonteur
WerkTalent
Ben je gemotiveerd en heb je zin in een leuke baan bij ons, maar heb je nog helemaal geen ervaring in isolatie? Reageer alsnog op deze vacature! Wij bieden veel …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Isolatiemonteur

Wat is de toekomst van Isolatiemonteur?

Het arbeidsmarktperspectief ziet er momenteel goed uit voor isolatiemonteurs. In het kader van duurzaamheid besteden steeds meer bedrijven geld aan goede isolatie, en er lijkt momenteel meer vraag dan aanbod te zijn. Qua doorgroeimogelijkheden is er dan weer minder te bedenken voor de doorsnee isolatiemonteur. Zijn werkervaring kan hem verder helpen, maar binnen de organisaties waarin de meeste isolatiemonteurs werkzaam zijn ligt geen doorgroeitraject klaar en zijn er ook weinig functies die voor de hand liggen om naar door te stromen.

Baankans Isolatiemonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Isolatiemonteur worden: Opleidingen tot Isolatiemonteur

Wil je Isolatiemonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Isolatiemonteur.

Hoe word je een Isolatiemonteur? 

Wanneer in vacatures wordt gevraagd om een opleiding is dit altijd een mbo-opleiding. Er wordt echter nergens gespecificeerd welke mbo-opleiding bedoeld wordt, wat het waarschijnlijk maakt dat het meer gaat om algemene ontwikkeling en beheersing van de Nederlandse taal (isolatiemonteurs staan immers veel in contact met klanten). Wel wordt vaak om vakspecifieke ervaring gevraagd, vaak minstens een jaar, soms ook drie jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Isolatiemonteur

Er zijn geen opleidingen Isolatiemonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Isolatiemonteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Isolatiemonteur

Als je Isolatiemonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Isolatiemonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Isolatiemonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Isolatiemonteur?

Competenties en Vaardigheden Isolatiemonteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Isolatiemonteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Isolatiemonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Isolatiemonteur

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Isolatiemonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Isolatiemonteur. Als Isolatiemonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Isolatiemonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Isolatiemonteur

Vakkennis voor een Isolatiemonteur

Het is voor een Isolatiemonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Isolatiemonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Isolatiemonteur


Werkervaring Isolatiemonteur

Het is voor een startend Isolatiemonteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Isolatiemonteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Installatiemonteur, Dakdekker, Installatietechnicus .

Iets anders leren?

Is Isolatiemonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Isolatiemonteur

Met wie werkt een Isolatiemonteur samen? 

Isolatiemonteurs werken doorgaans alleen of in een team van andere installatiemonteurs. In veel gevallen hebben zij een leidinggevende, en hun verdere contact hangt dan ook af van hun werkgever. Werken zij voor een isolatiebedrijf, dan zal hun netwerk redelijk beperkt blijven, werken ze in een fabriek of ander bedrijf, dan liggen andere mogelijkheden open.


  • Isolatiemonteur
Isolatiemonteur


Organisaties waar een Isolatiemonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Isolatiemonteur meestal werkt.

Waar werkt een Isolatiemonteur?

Bijna iedere fabriek heeft wel isolatiemonteurs nodig, in dienst dan wel ingehuurd, want voor een goed productieproces is een goede beheersing van temperatuur vrijwel altijd een vereiste. Een isolatiemonteur kan echter ook gewoon voor een isolatiebedrijf werken dat haar diensten levert aan particulieren, of voor een verzekeringsbedrijf dat haar kantoorpanden (beter) wil isoleren. Kortom: er zijn veel mogelijkheden.


Best beoordeelde werkgevers Isolatiemonteur

Waar kun je het beste werken als Isolatiemonteur? Hieronder vind je de best door de Isolatiemonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Isolatiemonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Isolatiemonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Isolatiemonteur.

Welke competenties heeft een Isolatiemonteur nodig?

Een Isolatiemonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Isolatiemonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Isolatiemonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Isolatiemonteur nodig? 

Voor een isolatiemonteur is het van primair belang om doelgericht te werken, omdat een goede isolatie nu eenmaal de enige reden is dat hij ingehuurd of in dienst genomen wordt. Een goede isolatiemonteur is dus een Succesvolle werker. Echter, de isolatiemonteur is ook (deels) een Loyalist: op het praktische vlak is deze door diens behoefte aan controle goed in het opsporen van fouten, en het opzetten en controleren van processen.

Bekijk de persoonstypen voor Isolatiemonteur


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Isolatiemonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Isolatiemonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Isolatiemonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Isolatiemonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Isolatiemonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Isolatiemonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Isolatiemonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Isolatiemonteur iets voor je?

Zou je graag Isolatiemonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Isolatiemonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Isolatiemonteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Isolatiemonteur

Vacature ISOLATIEMONTEUR KOLHORN
Herenbos
Werkzaamheden isolatiemonteur KolhornWat zoeken wij?Leuke extra’s als isolatiemonteur KolhornWil jij een vak leren in de bouw? Ben jij gemotiveerd en heb je je rijbewijs? Start dan als isolatiemonteur in …
Vacature Isolatiemonteur ( uur)
P-Services HR Group BV
FunctieomschrijvingJe gaat het uitvoerdersteam versterken in het aanbrengen van na-isolatie bij bestaande woningen en bedrijfspanden.  Het aanbrengen van zolderisolatie van binnen uit. Dit kan met en zonder afwerking zijn, …
Vacature Ervaren Isolatiemonteur
Werkwijzer
Jij bent een echte vakman of -vrouw als het aankomt op isoleren. Nu zoek je nog een stabiele en fijne werkgever om voor te werken en waar het personeel goed …
Vacature Isolatiemonteur
Covebo Uitzendgroep
Het klaarzetten van materialen en het monteren en demonteren van verschillende panelen. Het monteren van ramen, deuren en dakopbouw.
Vacature Bodem isolatiemonteur
Covebo Uitzendgroep
Als isolatiemonteur kom jij bij particuliere klanten thuis en isoleer jij de woning zodanig dat de klanten direct beginnen met het besparen van energie en het verlagen van hun maandelijkse …

Actuele blogposts


reacties op Isolatiemonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar