Isolatiemonteur worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Isolatiemonteur? Lees de functieomschrijving.

Een isolatiemonteur brengt isolatie aan in muren van huizen of andere gebouwen. Dit kan gaan om geluidsisolatie in concertzalen of studio’s, industriële isolatie of temperatuurisolatie in huizen. De isolatiemonteur brengt het materiaal aan, meestal in al bestaande wanden, maakt deze weer dicht en werkt ze eventueel af.

Wil je werken als Isolatiemonteur?

Werk je al als Isolatiemonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Isolatiemonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Isolatiemonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Isolatiemonteur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Isolatiemonteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

11


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Isolatiemonteur

Wat verdient een Isolatiemonteur?

Veel vacatures voor isolatiemonteurs geven aan dat de werkgever naar ervaring en opleiding betaalt. In de praktijk komt dit neer op een salaris rond de 2000 per maand, met een gemiddeld startsalaris van 1700 per maand. Het gemiddelde salaris voor iemand die jaren ervaring in de isolatiemontage heeft gaat richting de 2800 per maand, maar uitzonderingsgevallen omhoog (4000 per maand) zijn zeker denkbaar.

Salarisschaal Isolatiemonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Isolatiemonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Isolatiemonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Isolatiemonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Isolatiemonteur vacatures

Isolatiemonteur
Wijkom Groep
Als isolatiemonteur ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig verrichten van isolatiewerkzaamheden. Je zal werkzaam zijn in verschillende sectoren zoals de scheepsbouw, industrie en utiliteitsbouw. Daarnaast zal je ook bezig zijn …
Isolatiemonteur
Detaservice
Wil jij een omslag maken in de techniek? Werk jij graag buiten en sta jij graag in contact met klanten? Geen ervaring, maar wel de drive? Dan is dit jouw
Isolatiemonteur
Slager Industriële Dienstverlening Staphorst BV
Lijkt het jou een gave uitdaging om complete ziekenhuizen, hotels en fabrieken te behoeden voor energieverliezen, condensatie van leidingen middels thermische- en /of dampdichte technische isolatie. Dan hebben wij een …
Isolatiemonteur
Werk en Vakmanschap
Jij ziet het helemaal zitten om met een gezellig team van monteurs verschillende gebouwen te bezoeken als Isolatiemonteur door de regio Rotterdam / Den Haag? Dit is dan zeker werk …
Isolatiemonteur
Actief Werkt! Apeldoorn
Vind jij het leuk om een technische functie uit te oefenen? Ben jij goed met je handen? Sta jij open voor een baan met doorgroeimogelijkheden? Dan hebben wij de perfecte …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Isolatiemonteur

Hoe goed is de toekomst voor de Isolatiemonteur? 

Het arbeidsmarktperspectief ziet er momenteel goed uit voor isolatiemonteurs. In het kader van duurzaamheid besteden steeds meer bedrijven geld aan goede isolatie, en er lijkt momenteel meer vraag dan aanbod te zijn. Qua doorgroeimogelijkheden is er dan weer minder te bedenken voor de doorsnee isolatiemonteur. Zijn werkervaring kan hem verder helpen, maar binnen de organisaties waarin de meeste isolatiemonteurs werkzaam zijn ligt geen doorgroeitraject klaar en zijn er ook weinig functies die voor de hand liggen om naar door te stromen.

Baankans Isolatiemonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

11


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Isolatiemonteur worden: Opleidingen tot Isolatiemonteur

Hoe word je een Isolatiemonteur? 

Wanneer in vacatures wordt gevraagd om een opleiding is dit altijd een mbo-opleiding. Er wordt echter nergens gespecificeerd welke mbo-opleiding bedoeld wordt, wat het waarschijnlijk maakt dat het meer gaat om algemene ontwikkeling en beheersing van de Nederlandse taal (isolatiemonteurs staan immers veel in contact met klanten). Wel wordt vaak om vakspecifieke ervaring gevraagd, vaak minstens een jaar, soms ook drie jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Isolatiemonteur

Meer opleidingen Isolatiemonteur

Weet je nog niet of je Isolatiemonteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Isolatiemonteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Isolatiemonteur

Met wie werkt een Isolatiemonteur samen? 

Isolatiemonteurs werken doorgaans alleen of in een team van andere installatiemonteurs. In veel gevallen hebben zij een leidinggevende, en hun verdere contact hangt dan ook af van hun werkgever. Werken zij voor een isolatiebedrijf, dan zal hun netwerk redelijk beperkt blijven, werken ze in een fabriek of ander bedrijf, dan liggen andere mogelijkheden open.


  • Isolatiemonteur
Isolatiemonteur


Organisaties waar een Isolatiemonteur werkzaam is

Waar werkt een Isolatiemonteur meestal? 

Bijna iedere fabriek heeft wel isolatiemonteurs nodig, in dienst dan wel ingehuurd, want voor een goed productieproces is een goede beheersing van temperatuur vrijwel altijd een vereiste. Een isolatiemonteur kan echter ook gewoon voor een isolatiebedrijf werken dat haar diensten levert aan particulieren, of voor een verzekeringsbedrijf dat haar kantoorpanden (beter) wil isoleren. Kortom: er zijn veel mogelijkheden.


Best beoordeelde werkgevers Isolatiemonteur

Waar kun je het beste werken als Isolatiemonteur? Hieronder vindt je de best door de Isolatiemonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Isolatiemonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Isolatiemonteur:

Welke competenties heeft een een Isolatiemonteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Isolatiemonteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Isolatiemonteur nodig? 

Voor een isolatiemonteur is het van primair belang om doelgericht te werken, omdat een goede isolatie nu eenmaal de enige reden is dat hij ingehuurd of in dienst genomen wordt. Een goede isolatiemonteur is dus een Succesvolle werker. Echter, de isolatiemonteur is ook (deels) een Loyalist: op het praktische vlak is deze door diens behoefte aan controle goed in het opsporen van fouten, en het opzetten en controleren van processen.

Bekijk de persoonstypen voor Isolatiemonteur


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Isolatiemonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Isolatiemonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Isolatiemonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Isolatiemonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Isolatiemonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Isolatiemonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Isolatiemonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Isolatiemonteur iets voor je?

Zou je graag Isolatiemonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Isolatiemonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Isolatiemonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar